Czy ktoś wie czy jest możliwość rozliczania zarobków ze stocków przez działalność gospodarczą? Chodzi mi o podatek.
Czy ktoś wie czy jest możliwość rozliczania zarobków ze stocków przez działalność gospodarczą? Chodzi mi o podatek.
Poczytaj Temat Tu Jest Wszystko
Przeczytałam. Dalej nie wiem czy mogę rozliczać dochody ze stocków jako firma a nie osoba prywatna. Zapytałam jedną księgową ale powiedziała mi, że raczej nie. Czy ktoś wie coś o tym.
5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
:: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
:: Motywy wordpress
Biorac na logike:
- jesli DG masz zalozona na siebie
- jesli konto na stocku masz zalozone na siebie
- jesli profil DG zgadza sie z dzialalnoscia stockow
to chyba mozna.
Problemy dwa:
- US rzadko kieruje sie logika i tu zdanie dobrej ksiegowej bardziej sie liczy
- byc moze trzeba by zalozyc konto na stocku na firme/DG by rozliczenia ze stockow przychodzily na firme nie osobe... ale czy tak sie da to juz w helpach/faq roznych stockow musisz poczytac.
Witajcie:)jestem jak widac brand new:))
ale jesli moge dolaczyc sie do tej jakze ciekawej tematyki to jestem takiego zdania..
OD CZEGOS TRZEBA ZACZAC, I JESLI TO PRZYNOSI ZYSKI I DAJE NAM TROCHE RADOSCI Z TEGO CO LUBIMY a mianowicie FOTOGRAFII to czemu nie sprzedawac soich zdjec w ten sposob:))
Kto wie jak to za kilka lat zaowocuje:) napewno nie negatywnie.
Jestem poczatkujaca-SAMOZWANCZA projektantka mody (w szczegolnosci dla dzieci, projektuje sama, szyje sama i ucze sie fotografii na dzieciach:))
wiec jak widac staram sie laczyc te wszystkie zeczy na raz czyli przyjemne z pozytecznym.
Chwilowo najlepiej to mi chyba wychodzi szycie hihihhihi, ale po wielu ale to wielu zlych, fatalnych sesjach z dziecmi w ktorych widzialam potencjal i to ogromny jednak nie bylam zadowolona z siebie i swoich zdjec wzielam sie do pracy-Z BRAKU KASY na profesjonalnego fotografa:)) I UCZE SIE JAK MOGE FOTOGRAFOWAC:)
nowe zdjecia juz wychodza lepiej, ACZKOLWIEK NIEMA ICH JESZCZE U MNIE NA STRONIE:)
mam obsesje na punkcie CANONA ktorego kupilam, i mam go wszedzie ze soba, RODZINA, BLISCY, ZNAJOMI maja mnie juz powyzej uszu, bowiem jak sie juz doczepie jakiejs OFIARY to potrafie wypstrykac setki zdjec, WIEC NIC DZIWNEGO ZE KTOS MA DOSC:))
ale do sedna, uwazam ze jesli ktos ma CEL to nie powinien sie dawac zwiesc, tylko isc dalej w swoija strone:) CZYLI ROBIC TO CO LUBI.
....a konczac watek tych stokow cy jak sie to nazywa (z tad wiem ze wogole cos takiego jest), to nawet najbardziej ambitny fotograf lub osoba ktora uwaza ze ma talent i sie nie sprzeda POWINNA OD CZEGOS ZACZAC, jak wiemy (przynajmniej ja) trzeba przejsc wiele etapow aby ZNALESC PRAWDZIWE SWE OBICZE...
...chyba cos namieszalam, ale mam nadzieje ze wszyscy wiedza o co mi chodzi:))
PS-jak sie tylko podszkole, to tez sprobuje swych sil tam:)
POZDRAWIAM
Rowniez witam i chcialbym od razu zasugerowac przeczyszczenie/naprawe/wymiane klawiatury. Chyba cos slodkiego ci sie w okolice shiftow wylalo i sie zacinaja/wlaczaja niepotrzebnie ;).
(hint: WIELKIE LITERY oznaczaja KRZYK, co dosc dziwnie wyglada Z EMOTIKONKAMI:) )
P.S. Wiem, czepiam sie :p
hahahahahah to bylo dobre, usmialam sie troche
Witaj zło konieczne)
co do krzyku wiem, ale ja nie krzyczę ino intonuje pewne kwestie, ale ok jesli to razi to ok, nie bedzie tego.
co do tych-to usposobienie ludzkiego nie zmienisz, zapraszam na moja strote, sam sie przekonaj ze tam wszystko (prawie) jest slodkie, wiec to kwestia duszy a nie brudnej klawiatury.
Co do tematu to nareszcie przebrnelam do konca (kilka godz czytania),
nie jestem blondynka wiec nie bede zadawala zbyt wiele pytan-w zasadzie tylko jedno bo jak mi sie zdaje to cala reszte zrozumialam...
mam CANONA 350D kit (chyba, o ile mowa o zestawie standardowym), czy jesli uda mi sie zrobic kilka ciekawych zdjec to czy je na stockach ktos kupi??
Niemam bowiem zbyt duzego doswiadczenia, na dobra sprawe to ucze sie dopiero obslugi tego aparatu wiec troche to potrwa,
ale zdolalam doczytac ze maja byc dane wielkosci zdjec i jakosc, i teraz niewiem czy wogole warto sie pchac ze zdjeciami zrobonymi lepszym sprzetem jak to "opisuja" profesjonalisci w poprzednich odpowiedziach.
Z gory dzieki i pozdrawiam serdecnie CRAZY MOTHER, twoje posty bardzo mi pomogly a twoje zdjecie bardzo zainspirowały
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ooooops przepraszam ale chyba polknelam kilka linijek....
chodzi oto cy warto sie pchac ze zdjeciami z mojego aparatu??
bo jak widze "profesjonalisci" macie lepsze aparaty
czy jakosc mojego bedzie zadawalajaca?
Ostatnio edytowane przez A&Adria ; 01-06-2007 o 04:14 Powód: Automerged Doublepost
A&Adria - Twój sprzęt nie jest taki zły. Mam 300d i coś tam sprzedaję![]()
Zenit i 50-tka lepiej rysuje niz C 350d- zartowalem
przeciez dobre zdjecie zalezy przede wszystkim od znalezienia sie w odpowiednim miejscu i odpowiedniej porze, umiejetnosci patrzenia na zaistniala sytuacje, troche wiadomosci technicznych, no i na koncu jest ...aparat