Strona 10 z 30 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 294

Wątek: 40d

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Tak czy owak - nie wszyscy. Jeśli seria xxD to takie małe 1D, to ja czekam właśnie na coś po trzydziestce. W nadziei na:

LiveView. LiveView. LiveView. A do niego:
    • Telewizor (kolorowy LCD 3'' z wyjściem HDMI)
    • Odkurzacz (z filtrem przeciwpyłkowym)
    • Lodówka (do chłodzenia matrycy w upalne dni)
    • Radio (Wi-Fi albo Bluetooth)
    Oczywiście HDTV, przy kupnie w sieci Canon-Polska gratis 12 miesięcy abonamentu na platformę n?

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

40D bedzie napewno mialo miotelki i sprzyskiwacze na liustrze (jak w samochodzie) , do tego bedzie mialo przelacznik miedzy cropami... to znaczy 1.6 albo 2.0 (dla oszczednych coby nie musieli kupowac 400 mm za xxx$ tylko se kupia 70-200 i juz sprawa zalatwiona. Do tego koniecznie 2 guziki DIRECT PRINT.. tak zeby mozna bylo od razu na na baty..

Mnie to sie zawsze przypomina ze moze daloby sie jakis mechanizm zrobic ze w momencie zdjecia obiektywu zamyka sie otwor dostepu do lustra i matrycy. Wiecie cos jak maja kieszonkowe lustrzanki. Cos coby pomoglo troche i ograniczylo doplyw syfu podczas zmiany obiektywu. Moze to za daleko idaca fantazja ale... To chyba nie byloby trudne do zrobienia - w momencie odrkecenia obiektywu jest taki klik kiedy zwalniaja zaczepy..
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Któraś z pierwszych DSLR Canona (nie wiem czy nie ta z matrycą Kodaka) miałą taki fajny szklany filtr chyba jeszcze przed lustrem. Niestety tylko dla cropa i bez obiektywów EF-S. Niestety w nowszych chyba nie ma na to miejsca.
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Mnie to sie zawsze przypomina ze moze daloby sie jakis mechanizm zrobic ze w momencie zdjecia obiektywu zamyka sie otwor dostepu do lustra i matrycy. Wiecie cos jak maja kieszonkowe lustrzanki. Cos coby pomoglo troche i ograniczylo doplyw syfu podczas zmiany obiektywu. Moze to za daleko idaca fantazja ale... To chyba nie byloby trudne do zrobienia - w momencie odrkecenia obiektywu jest taki klik kiedy zwalniaja zaczepy..
    To nic nie da, kurz nie dosaje sie glownie w momencie kiedy otwor jest otwarty (przy odpowiednim podjesciu),tylko spada z tylnej soczewki na matryce w momencie kiedy lustro dmuchnie, albo poprzez ssanie tanich zoomow. Po drugie Sigma ma fajne rozwiazanie, czyli filtr na otworze mocownia szkiel, co nie tyle chroni przed slynnymi plamkami, ale na pewno ulatwia czyszczenie.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

Moim zdaniem, 40D ( czy jak będzie nazywać się następna 30D ) będzie posiadać :
    - LiveView,
    - filtr ultradźwiękowy do usuwania kurzu z matrycy,
    - nieco zmienioną guzikologię
    - możliwość zmiany rozmiarów RAW, raw duży i raw mały
    - 21 funkcji indywidualnych (56 ustawień )
    - złącze fire-wire
    - procesor DIGIC III
    - znacznie mniejszy poziom szumów niż 30D
    - 10 mln. pix
    - polskie menu
    - inny kolor podświetlania LCD niż bursztynowy w 30D
    - 11 punktowy AF
    - wybór dźwięku migawki )))))))))))))))))))))))))))))))))))

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Pewnie bedzie jak w odtwarzaczach MP3.. 7 kolorow podswietlen. A i koniecznie pani ktora bedzie mowila:

- Congratulations. The shot is perfect!
    - I am sorry, the picture you have taken is underexposured. Please try again

No i tak. Dzwiek klapniecia do wyboru:

1. Dyskretny (do teatru)
    2. Normalny - czyli powielony z 30D
    3. Szpanerski (coby wszyscy naokolo wiedzieli ze masz lustrzanke)
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

HP ostatnio dodaje do maupek bardzo przydatna funkcje... odchudzanie, robisz zdjecie grubasowi, a aparat od razu go wyszczupla... to by sie przydalo.
    To co kolega wyzej wspomnial.. tam podobnie jest, cala instrukcja, ktora mowi, o to zjecie niezle Ci wyszlo, a to spaprales i podciagnij to, zmniejsz tamto.
    Z D80 fajna funkcja grania MP3 przy pokazie slajdow.
    Te roznokolorowe podswietlenia tez super, bo ja uwielbiam niebieski

Piłaś
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KubaZowsik Zobacz posta
    Moim zdaniem, 40D ( czy jak będzie nazywać się następna 30D ) będzie posiadać :
    - LiveView,
    (...)
    - polskie menu
    - inny kolor podświetlania LCD niż bursztynowy w 30D
    (...)
    - wybór dźwięku migawki )))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Co do LV to wątpie żeby potencjalna 40D posiadała :/. A co do pozostałych to nieźle się uśmiałem. Jak w Canonie G5 będzie można ustawić zamiast klapnięcia lustra szczeknięcie psa :P.

A napewno będzie miał 10mln Pixli i może nowy procesor... Musimy poczekać do sierpnia

Bywalec Awatar gzak
    Miasto
    Warszawa - Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    No i tak. Dzwiek klapniecia do wyboru:[...]
    3. Szpanerski (coby wszyscy naokolo wiedzieli ze masz lustrzanke)
    To będzie "Klap" i damski głos powie... "To pstryknęłam ja, lustrzanka."
    Grzechu
    http://www.gzak.net - Ostatnie galerie: Warszawa 2007 , USA 2007 cz. 3 , Toskania 2011
    Żelastwo: 5d, 24 2.8, 85 1.8, 70-200 F4, 28-75 2.8, 21M, 190CLB, 420EX, 580EX, E-PL3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piłaś Zobacz posta
    Co do LV to wątpie żeby potencjalna 40D posiadała :/. A co do pozostałych to nieźle się uśmiałem. Jak w Canonie G5 będzie można ustawić zamiast klapnięcia lustra szczeknięcie psa :P.

A napewno będzie miał 10mln Pixli i może nowy procesor... Musimy poczekać do sierpnia
    - Olympusy E-410 i E-510 posiadają LiveView i wiem, że tanie nie będą. Sądzę, że LV będzie się pojawiało coraz częściej w lustrzankach. Dodam cyfrowych hie hie hie. Canon technologię już ma, więc odbiłby się od konkurencji. Ale racja, poczekajmy do Sierpnia.

Strona 10 z 30 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów