Strona 12 z 30 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 294

Wątek: 40d

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    a jak dla mnie jedynym plusem w 40d byloby poszerzenie zakresu tonalnego (14bit?) i ewentualnie 4 pamieci ustawien uzytkownika. jezeli nic z tego sie nie pojawi to ostatni zakup 30d bedzie nadal udany. Nikt wczesniej o tym nie wspominal ale mazy mi sie taka funkcjonalnosc zeby do jakiegos guzika na body mozna bylo przypisac custom WB tzn dla tych co uzywaja jpg. (ja dosc czesto). jestes w danychwarunkach ustawiasz kadr na biale tlo wciskasz powiedzmy "direct print" i aparata ustawia odpowiedni WB do danych warunkow. co o tym myslicie ???? i jeszcze mi sie takie cos widzi zeby mozna bylo Picture style nazwac indywidualnie np. OSTRE lub Kontrast +. jakie jest wasze zdanie..??
    Dobre pomysły, choć nie używam prawie wcale JPG to i tak lepiej mieć WB dobre z aparatu niż potem się z tym bawić.
    Ja dodałbym jeszcze powiązanie AE lock z pomiarem punktowym/częściowym (może być taka CF), tak jak było w EOS300, tzn. normalnie pomiar matrycowy, a jak wciskasz AE lock to mierzy punktowo/częściowo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekCi Zobacz posta
    Że jak ? Przecież E 330 już ma Live View, więc nie wiem o co Ci chodzi z tym

Live View w DSLRach już istnieje ładny kawałek czasu... (Chociażby prehistoryczny 20Da ).
    - Wyłącznie o to, że pokazuje to pewien trend. Poza tym, wiem że 330 ma LV Tak na marginesie, fociłem nim na warsztatach Wacka Wantucha ( na których był również, wraz z całym najnowszym osprzętem - Jacek Kowalczyk z Olympusa) - jeszcze zanim wiedziałeś że taki aparat będzie w sprzedaży

Pozdro

Coś już napisał Awatar Krzych
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Proszę o linki do miejsc gdzie pokazana jest wyższość 14bitów nad 12 bitami w sprzęcie Canona.Teorie znam ,chodzi mi o przykłady.
    Ernest Hemingway i Irvin Penn:
    Hemingway: Wspaniałe zdjęcia. Jakiego aparatu używasz?
    Penn: Wspaniała historia. Jakiej maszyny do pisania używasz?

Domyślnie

a dla mnie brakuje tego co ma D300 czyli kalibracji AF z poziomu body dla różnych obiektywów i wpisanie w pamięć nastaw.

Uzależniony

Domyślnie

mnie zadowolilby wyświetlacz pokazujący wiernie kolory i ostrośc (czyt. ten z D300) i nic wiecej...
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

to kupcie d300 - dużo droższy nie jest a ma przecież tyle potrzebnych ficzerów.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Zablokowany

Domyślnie

Ja uważam, że 40d pokonał 30tkę pod każdym niemal względem. Zamiana jest aż nadto uzasadniona. AF przede wszystkim, jego czułość krzyżowa od f4.

Dopiero zaczyna Awatar TonyMontana
    Miasto
    Zielona Gora

Domyślnie

No wlasnie, apropos pomiaru krzyzowego.
    Pytanie moze lamerskie ale czy moze mi ktos wytlumaczyc w jakich sytuacjach powinienem docenic dzialanie pomiaru krzyzowego?
    Srodkowy punkt af dziala krzyzowo od f2,8 ale ja nie widze jakies roznicy w jego dzialaniu wzgledem np. f8. Moze zle to rozumiem

Doszukiwalem sie jakis zdawkowych opisow jego dzialania ale nie wiem w jakich sytuacjach ma on byc najbardziej przydatny.
    40D + 17-55 IS USM , 430 Ex II www.kravmaga.zgora.pl

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TonyMontana Zobacz posta
    No wlasnie, apropos pomiaru krzyzowego.
    Pytanie moze lamerskie ale czy moze mi ktos wytlumaczyc w jakich sytuacjach powinienem docenic dzialanie pomiaru krzyzowego?
    Srodkowy punkt af dziala krzyzowo od f2,8 ale ja nie widze jakies roznicy w jego dzialaniu wzgledem np. f8. Moze zle to rozumiem

Doszukiwalem sie jakis zdawkowych opisow jego dzialania ale nie wiem w jakich sytuacjach ma on byc najbardziej przydatny.
    Tu masz opis Canona, myślę że pomoże
    <OPIS>

Dopiero zaczyna Awatar TonyMontana
    Miasto
    Zielona Gora

Domyślnie

Dzieki Ernest, Pomoglo... zwlaszcza na moj Angielski:-D
    Nocka ze slownikiem Pozdro.
    40D + 17-55 IS USM , 430 Ex II www.kravmaga.zgora.pl

Strona 12 z 30 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów