Strona 7 z 51 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

no ja potrzebuje faktury niezaniżone bo muszę się z tego rozliczyć, ale przesyłki wyślę na dwa różne adresy i dwa różne nazwiska.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Miasto
    Katowice

Domyślnie

... korci mnie bardzo żeby się odezwać... :-)) Właśnie odebrałem przesyłkę z HK tzn. dwa objektywy Canona: 85 1.8 i 135L 2.0 .Jestem bardzo zadowolony ,bo pachną świeżością w cenie o 1/4 niższą niz oferowane w Allegro!!! Im droższy objektyw tym różnice w cenie są większe (1000- 2000 zł!!!). Ja zaoszczędziłem na tych dwóch objektywach okolo 1500 zl!!!. Przy odbiorze zapłaciełem tylko 143zł !!!!
    (to jest VAT + cło) Już wiem z czego żyją niektórzy allegrowicze. Pozdrawiam Wszystkich Canonowców i całą resztę. maciek

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Wiecie może jak wygląda sprawa faktury VAT z Hong-Kongu? Jakich formalności trzeba dopełnić w PL (NIP euro?) żeby odliczyć sobie sprzęt z HK? Proszę o jakieś info.

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nonak Zobacz posta
    Przy odbiorze zapłaciełem tylko 143zł !!!!
    (to jest VAT + cło)
    Jaka była zadeklarowana wartość sprzętu, że tak mało zapłaciłeś? Napisali, że to prezent/sprzęt do testów? Przysłali ci to FedEx'em?
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

nonak - gratuluje udanego zakupu! mam nadzieję ze będziesz mega zadowolony z tych szkiełek.

Pzdr.

Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Jaka była zadeklarowana wartość sprzętu, że tak mało zapłaciłeś? Napisali, że to prezent/sprzęt do testów? Przysłali ci to FedEx'em?
    oto treśc kartki, którą dostałem przy odbiorze objektywów:
    Towar-objektywy, kod kraju -HK, WARTOść- 471, stawka celna- 6,70 ,stawka podatku VAT 22,00, kwota należności przywozowych 32,0 ,kwota podatku 111,00 SUMA 143 zł.
    Wynika z tego ,że sprzedawca zaniżył wartośc przesyłki do kwoty 471zł oraz napisał ,że to prezent nie do celów komercyjnych.Polecam podobnie jak inni sprzedawce kea-photo- swietny kontakt!!!.Przesyłkę wysłali SPEED-POST z HK ,ktora współpracuje z polskim EMS Pocztex .Według sprzedawcy Fedex do Polski jest dwa razy droższy niż do Londynu. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez nonak ; 26-05-2007 o 12:50

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To zdradź gdzie kupowałeś i ile dałeś..

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    nonak - gratuluje udanego zakupu! mam nadzieję ze będziesz mega zadowolony z tych szkiełek.

Pzdr.
    Witam Cię serdecznie!!!! Właśnie miałem do Ciebie pisać na priv i podziekować . Bardzo dziękuję za fachową pomoc w zakupie(HK) i wyborze szkieł. :grin: Pozdrawiam. maciek
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    To zdradź gdzie kupowałeś i ile dałeś..

Pozdr
    Artur
    Kupowałem w HK u sprzedawcy kea-photo . Oto całe kwoty łącznie z ubzpieczeniem i przesyłką: Canon 85 1.8- 199,95 GBP- czyli 1137,42zł i
    Canon 135 2.0 L - 464,95 GBP czyli 2644,73zł + oczywiście 143zł podatku i cła przy odbiorze. Na ebay można oczywiście znależć tańsze oferty jednak kea-photo ma 100% pozytywnych opinii ... może ciut drożej ale pewniej.
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez nonak ; 26-05-2007 o 13:17 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

no ale włąśnie jak mi na privie wspominałeś to policzyli Ci koszty wysyłki od każdego przedmiotu osobno i nic taniej nie wyszło.a to mnie martwi bo mi wychodzi 800zł za przesyłkę.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Napisz do niech czy da rade zrobic "rzut" 2 za 1 - moze pojda na to chlopaki.

Strona 7 z 51 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów