Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 133

Wątek: "Nieśmiertelny" 24-70 f/2.8 Canona

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

no tak tak to sobie tlumaczlem, co do tego drugiego typu o kotrym wpominasz to taki system ma 17-85 o kotrym juz wpominalem.

30D, EF 24-70 f2.8 L USM, 70-200 f2.8 L IS USM, EF 100 f/2.8 Macro USM
    Moje PlFoto , Digart , Obiektywni , OnePhoto

Domyślnie

ja mam model z 2007 i jestem zadowolony chociarz AF moim zdaniem wypada lepiej na 700-200/2.8 (szybciej)...
    a tak pozatym to rewelacja mój podstawowy obiektyw...
    a wcześniej ktoś wspominał o Tokinie 12-24... też bajka... już od f4 ale zależy od modelu trochę (ja mam ostrą z małymi aberacjami ale nie działa dobrze z lampą powyżej f4.0 a zanjomny na odwrót spore abercja dobraa współpraca z lampą a budowa ********a =) )
    no i też nie zapominajmy że ten obiekty "można pod kranem myć" co jest sporą zaletą...
    Pozdrawiam
    2pio
    ps. nówkę można dostać po 3,800zł a na pcozątku roku była jeszcze po 3.600 podkreślam nówka z 1roczna grwarancja.
    Ostatnio edytowane przez 2pio ; 25-05-2007 o 22:42
    najcięższy grat 3006g bez osłony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pio Zobacz posta
    ps. nówkę można dostać po 3,800zł a na pcozątku roku była jeszcze po 3.600 podkreślam nówka z 1roczna grwarancja.
    mowisz o 24-70, 70-200 czy tokinie? zgubilem sie

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

mowa caly czas o 24-70, z zaznaczenim ze wypada ciutke slabiej z ostroscia niz 70-200, no i ze tokina tez dobrze wypada ale ze zwiekszona przeslona,

Co do pierwszego porownania to niewykluczone (nie wiem sprawdze za tydzoen jak kupie 70-200 :P ) a Tokiny to pewnie do rąk nie wezme w mysl zasady (Tylko Canon, w extremalnej ostatecznosci Sigma) - niewiem skad sie ona u mnie wziela :P pewnie z milosci do czerwonego paska i chyba szybkiego AF (a takowe ma tylko canon).

-----------
    P.S.

Jak ktos mądry na tym forum napisal "Onanizm sprzetowy NIE , Jakość TAK" i niech bedzie za ten tekst pozdrowiony :P
    Ostatnio edytowane przez PROF ; 28-05-2007 o 16:04 Powód: tytulem P.S.

theremin
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PROF Zobacz posta
    (...) a Tokiny to pewnie do rąk nie wezme w mysl zasady (Tylko Canon, w extremalnej ostatecznosci Sigma) (...)
    Tak... zasady w życiu są ważne...
    najwyraźniej im głupsze tym lepsze

Przepraszam pozostałych za OT, ale się nóż w kieszeni otwiera, jak takie rzeczy czytam.

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dlaczego "im głupsze"?
    Może się po prostu - czego oczywiście nie życzę - nie sparzyłeś...
    Mając wiele lat temu - jeszcze w "żółtym systemie" - do czynienia z dwoma obiektywami SIGMY - też się skutecznie zniechęciłem do obiektywów firm niezależnych; (np sigma 24-70/2.8 nie była widziana przez korpus nikona f90x - ale f4 "czytał" ją bezproblemowo)
    Wiem - są wyjątki (np. Tamron macro 90mm) - ale kwestia kompatybilności "wstecznej, czy przyszłej" (bez różnicy) IMO przekonuje, że warto - przynajmniej swoje podstawowe ogniskowe mieć tego samego producenta co korpus.
    Przyjęcie takiej zasady (Prof) bije oczywiście po kieszeni - ale przynajmniej oszczędza stresu związanego z nieoczekiwanymi przygodami ze szklarnią - no chyba, że ktoś lubi niespodzianki

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adalbert Zobacz posta
    Przyjęcie takiej zasady (Prof) bije oczywiście po kieszeni - ale przynajmniej oszczędza stresu związanego z nieoczekiwanymi przygodami ze szklarnią - no chyba, że ktoś lubi niespodzianki
    Oj bije i to mocno, gdybym wiedzial ze tokina czy tamron zapewni mi taka sama szybkosc i niezawodnosc co CANONowskie słoiki to bym sie nie bawil w kupowale eL'ek tylko dla samego widzimisie, czy dla "szpanu" jak to kiedys jakis zadrośnik mi napisal w ksiedze gosci (i to kiedy nawet ani jednej eLki nie mialem)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Mówcie co chcecie, ale sigma 70-200/2.8 fajna jest ;-)

Bywalec Awatar PROF
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

tak wiem jest fajna mialem taka w rekach, zajomy fotoreporter ma taka, ale to tez wszystko zalezy jaki egzemplarz sie trafi, mam tez zanjomego co ma sigme 100-300 f4 ło taką ( http://www.gentec-intl.com/GentecInc...300mm%20EX.jpg), ale jak to sam jej wlasciciel okreslil jak chce cos na krancach zakresu foci to niebałdzo, musi dobijac do konca i przekrecac troszeczke w doł bo nie ostrzy, W kazdym rqazie w ogolnym rozrachunku sobie ja chwali, z body 30D ponoc sobie dobrze radzi, fakt faktem ten sam znajomy do redakcyjnej JEDYNKI MK II przykreca 70-200 L, kontynuujac OT napisze ze znane sam i przypadki przykrecania eLek do 350D (przez chwile tez do swojej bylej 350D przykrecalem 100-400L) ale generalnie to teoche nieporozumienie jest ze wzgledu na to ze to szklo jest za szybkie dla tego body, i nie wykorzystuje sie jego mozliowsci w pelni. Takim niezbednym minimum na obecne standarty dla szkieł eLkowych wydaje mi sie stosowanie body 10D/20D.
    Ostatnio edytowane przez Tomasz1972 ; 28-05-2007 o 19:43 Powód: poprawa linka

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PROF Zobacz posta
    generalnie to teoche nieporozumienie jest ze wzgledu na to ze to szklo jest za szybkie dla tego body, i nie wykorzystuje sie jego mozliowsci w pelni. Takim niezbednym minimum na obecne standarty dla szkieł eLkowych wydaje mi sie stosowanie body 10D/20D.
    Wiesz, to ja mogę napisać, ze 20D jest za wolne do 70-200/2.8IS, bo dopiero 1DN za nim nadąża ;-) A tak serio, to jedno i drugie stwierdzenie "lekko" mija się z prawdą. Oczywiście że jest sens podłączać dowolnie dobrą L-kę do 350D. Mniej więcej z tego powodu, z jakiego mój kolega, gdy dawno temu podpiął moje 70-200 do swojego 300D i wcisnął spust do połowy, był w stanie tylko z siebie wydusić "o k*rwa" ;-)

Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów