Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: ktory tryb lepszy AV czy TV?

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalkalka Zobacz posta
    Czy sa jakies zelazne zasady dotyczace GO?Odleglosc od fotografowanego obiektu=dobor przyslony?
    Może to pomoże: http://www.dofmaster.com/dofjs.html

Ponadto, niektóre obiektywy posiadają dodatkową skalę głębi ostrości.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 23-05-2007 o 18:23
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Dopiero zaczyna Awatar michalkalka
    Miasto
    Luton,UK

Domyślnie

Pewnie!Dzieki!
    ,,Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi"
    Albert Einstein
    400D,Canon17-40/4 L,Canon100/2.8 macro,Tamron28-75/2.8,Canon75-300/4-5.6III,Sandisk ExtremeIII 8Gb,VelbonDV7000,Tamrac Expedition4

Coś już napisał Awatar Morfiko
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Witaj
    Napoczatku podkresle ze nieczytalem calego watku , a jedynie pierwszy post autora i to do niego sie ustosunkwuje.
    A wiec jesli chcesz zeby Twoje zdjecia mialy jakakolwiek wartosc a nie byly glupawymi wcisnieciami spustu , radze Ci przeczytac przynajmiej o podstawach fotografii .
    Wnioskuje z Twojego pytanie ze nawet podstaw fotografi nie znasz , zadales pytanie "ktory tryb lepszy AV czy TV?" , na ta odpowiedz zndajdziesz prawodopodnie odpowiedz w samej instrukcji obslugi.
    Tryb AV jest to priorytet przeslony , tryb ten polega na ustawieniu manualnie przeslony i dobieraniu automatycznie przez aparat do danej przeslony odpowiedniego czasu naswietlania.
    Tryb ten stosujemy przedewszystkim aby kontrolowac Glebie Ostrosci.
    Tryb TV jest to priorytet migawki , tryb ten polega na ustawieniu manualnie czasu naswietlania i nastawieniu automatycznie przez aparat do danej migawki przeslony.
    Tryb ten stosujemy przedewszystkim aby pokazac ruch lub jego brak danego obiektu taki jaki chcemy.
    Jednakze jak juz wspomnialem napoczatku , jesli chcesz aby Twoje zdjecia mialy jakakolwiek wartosc i nie byly glupawym wciskaniem spustu , szczerze radze Ci zapoznac sie z podstawami fotografii o ktorych jestem pewien ze jesli sie troche wysilisz to znajdziesz bez problemu informacje w internecie.

Pozdrawiam i Zycze powodzenia.

Bywalec Awatar drJolo
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalkalka Zobacz posta
    Czy sa jakies zelazne zasady dotyczace GO?Odleglosc od fotografowanego obiektu=dobor przyslony?
    Jest dość sporo nawet, ale warto używać niedocenianego trybu A-DEP w wątpliwych przypadkach. Aparat na podstawie danych ze wszystkich czujników AF stara się tak dobrać przysłonę, żeby obiekty na których znajdują się czujniki AF były ostre. Jeśli to niemożliwe, mruga ostrzegawczo wymyśloną wartością przysłony. Jeśli sie uda, to jesteśmy w domu.

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Proponuję zrobić sondę "Co jest lepsze - Av czy Tv?". Osobiście oddam głos na Av
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

ja tez odaje na Av
    ogolnie to av sie uzywa do reporterki jak mamy przyzwoite warunki oswietleniowe
    Tv jak jest ciemno i sa nie rowne warunki oswietlenia
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Proponuję zrobić sondę "Co jest lepsze - Av czy Tv?". Osobiście oddam głos na Av
    a mozna w ogole mowic, ze ktorys jest "lepszy" ?? jak dla mnie, to raz przydatniejszy bedzie Av a raz Tv.. nie wspominajac juz o M

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 777 Zobacz posta
    ja tez odaje na Av
    ogolnie to av sie uzywa do reporterki jak mamy przyzwoite warunki oswietleniowe
    Tv jak jest ciemno i sa nie rowne warunki oswietlenia
    Ja osobiście używam M gdy jest ciemno, bo mimo wszystko wolę sam ustalić przysłonę (np. nie zawsze pełna dziura da nam odpowiednią jakość zdjęcia) i patrzeć na drabinkę szukając ustawienia z lepszym światłem. A w pozostałych przypadkach Av. Ale daleki jestem od stwierdzenia, że Av jest lepszy niż Tv, to inne tryby. Gdyby jeden był lepszy, to by tego gorszego nie montowano w aparatach ;-)
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    a mozna w ogole mowic, ze ktorys jest "lepszy" ?? jak dla mnie, to raz przydatniejszy bedzie Av a raz Tv.. nie wspominajac juz o M
    A czy kolega nie zauważył kilku emot na końcu mojego posta? ;-)
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ten wątek jest bezsensowny. Chcecie się pochwalić że wiecie jak działa AV i Tv? Kolega poczyta instrukcję od aparatu i wszystko będzie wiedział.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów