Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: 70-200 L 4 - pod światło - problem

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Oslona robiona jest pod dany kat widzenia. Jak ma sie do tego crop pewnie sie juz domyslasz http://www.burren.cx/photo/alternate_hoods.html
    Prawdę mówiąc to ja tego nie kumam, Jak osłona nie dopuszcza promieni na pełna klatkę to tym bardziej nie dopuści na kropa. Przecież jak zrobisz zdjęcie aparatem FF i wytniesz z niego kropa 1,6 to ci się rzadne dodatkowe bliki nie pojawią.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fan nr 1 Zobacz posta
    Prawdę mówiąc to ja tego nie kumam, Jak osłona nie dopuszcza promieni na pełna klatkę to tym bardziej nie dopuści na kropa. Przecież jak zrobisz zdjęcie aparatem FF i wytniesz z niego kropa 1,6 to ci się rzadne dodatkowe bliki nie pojawią.
    pozwólcie, że zacytuje mojego foto-guru:

Geometria optyki w FF i APS-C jest identyczna. Różni się tylko CROPEM czyli wielkością (powierzchnią) rejestrowanego obrazu. Wszystkie pozostałe elementy optyki są identyczne

obiektyw na apsc 'widzi' to samo co na ff tylko nie moze tego zarejestrowac na matrycy bo jest gowniano mała... rejestruje tylko wycinek; reszta kadru sie marnuje
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Uprawnienia umieszczania postów