Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    Vox populi, vox Dei

mówi Ci to cos? jesli ludzie chca prawo zmienic to mają do tego prawo bo....

prawo jest dla ludzi nie ludzie dla prawa...
    A znasz takie?:
    Dura lex, sed lex
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nasir Zobacz posta
    Tyle że społeczeństwo Podlasia i nawet Augustowa olalo referendum, czyli im nie zależy(....)Głosowanie było dobrowolne i anonimowe. Nikt nikogo nie zmuszał.
    to ze olali referendum swiadczy o swiadomosci i poczuciu obowiązku przez obywateli czyli ich braku.... i powiem szczerze bez wzgledu na wynik końcowy jest to smutne bo przez to wygrywa demagogia i populizm naprawde chciałbym takich wyników obecnosci jak we francji np gdzie frekwencja wyniosła ponad 80% (chyba 86% nie pamietam dokladnie) bo to swiadczy o dojrzałosci narodu i swiadomosci tego czym jest demokracja

Cytat Zamieszczone przez Kubaman Zobacz posta
    to jeszcze napisz dla których ludzi. Bo ja na przykład nie chcę płacić podatków. Oraz zalegalizować związki żółwi błotnych z papugami. Czy uwzględnisz mój głos? Znajde nawet kilku myślących podobnie.
    co do podatków to sam Cie popre tylko że wtedy przejmujesz pełna odpowiedzialnosc za siebie i sam pokrywasz wszelkie koszty swego istnienia...

a co do uwzględniania Twojego głosu... Kuba zrob referendum w tej sprwie znajdz ludzi ktorzy Cie popra i jesli ponad 50% społeczeństwa wypowie sie za to mimo iż to mi sie moze nie podobac zaakceptuje taki wynik...

Cytat Zamieszczone przez sniper88 Zobacz posta
    A znasz takie?:
    Dura lex, sed lex
    a wiesz o tym iż juz rzymianie mawiali że zbyt rygorystyczne przestrzeganie prawa prowadzi do bezprawia?
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uprawnienia umieszczania postów