Panowie,
Torby Kata można kupić troszkę taniej w Warszawie :smile:
Adres w sieci: www.multifoto.pl
Na miejscu można obejrzeć najciekawsze modele
Panowie,
Torby Kata można kupić troszkę taniej w Warszawie :smile:
Adres w sieci: www.multifoto.pl
Na miejscu można obejrzeć najciekawsze modele
Pojechalem do Gliwic kupic plecak R-102 (bez komory na notebooka, bo ja analogowy jestem) ale moj korpus z bosterem wysoki jest wiec wybralem R-103. Dzieki przestrzeni w komorze zyskuje ten centymetr glebokosci przestrzeni w komorze glownej.
Dlaczego KATA? Bo ma 15 cm glebokosci, a jeszcze nie jest az tak wielki jak inne glebokie plecaki. No i urzekl mnie kolor wnetrza.
Wykonanie: lepiej byc nie moze. Zamki w zebami jak baszty + funkcja YKK silent zip czy jakos tak. Faktycznie dosc cicho sie otwieraja. Przydatne w lesie czy w salonie
Braku pasa biodrowego na razie nie odczulem, tak dobrze lezy na plecach. Ale mam za soba tylko parogodzinne lazenie po miescie. Zobaczymy pozniej. Pelno szlufek do podpiecia tego i owego.
Material raczej przemakalny jest ale w komplecie pokrowiec. Niestety bez schowka w plecaku wiec zajmuje miejsce
Ustawnosc: odpowiada mi polozenie korpusu na dole plecaka (nisko srodek ciezkosci!) i ta mniejsza klapa (dostep tylko do aparatu) chyba sie sprawdzi. Tak naprawde to pelne 15 cm glebokosci plecak R-103/2 ma tylko pod mniejsza klapa. Udalo mi sie upchnac w plecaku Mamiye RB, dwa szkla do niej + pryzmat, korpus 1n (rozkrecony), Tamrona jak wiekszoscoraz EF50/1.4. Upachalem i ... nie podnioslem
Kieszenie wewnetrzne troche przedumane bo sa po luku no i tylko dwie niestety. Ale za to w komplecie dwa woreczki siatkowie z rzepem zeby je przyczepic w plecaku gdzie sie chce. Dwie zewnetrzne kieszonki to jedynie na cos plaskiego moga sie przydac.
Statyw mozna wieszac na plecach lub z boku ale przeznaczona do tego torebka na dwie nogi statywu, majta sie strasznie na swoich paskach. Musze ja jakos lepej przymocowac.
Cena: wiem, drogo ale na firme kupuje. Bardzo dlugo szukalem, macalem rozne plecaki. Ten wygral i prosze niech nikt mnie nie wyprowadza z (o)błędu![]()
Pozdrawiam
Marek
-----------
canon user
Gratuluję. Mam ten plecak i coś więcej: T-214, WS-606 i LAB-21 (torba na laptopa i do pracy), oczywiście wszystko KATA. Postawiłem na KATA, wysoką cenę rekompensuje komfort użytkowania, estetyka wykonania i ta solidność - wydaje mi sie, że będę je nasił nawet 100 lat.
Ostatnio edytowane przez Pierrefr ; 10-05-2007 o 21:38
ja czekam na dzien wolny od pracy i jade do gliwic z zamiarem zakupu 102ki, oczywiscia jak ladnie bedzie sie wszystko prezentowaz "na zywca" i sprzet powie ze lezy mu sie dobrze :-)
bardzo pozytywne wrazenie zrobila na mnie ta recenzja:
http://www.shuttertalk.com/articles/katar102
mozna takze poszukac opinie na stronie
http://www.cambags.com/camera_bag_mainpage.htm
jesli chodzi o plecak to postawilem na kate ale na niedzielny spacer zamierzam kupic cos z lowepro z serii reporter (najprawdopodniej d300 lub d200)
pisalem do foto7 w gliwicach i powiedzili ze mozna liczyc na maly rabacik...
Póki co do transportu statywu używam torbę Manfrotto MNMBAG 80P. Postaram się przy najbliższej okazji znaleść rozwiązanie na stabile przymocowanie statywu do plecaka.
No właśnie - Też rozważam zakup plecaka - Kata lub National Geographic
Mam jednak problem ze statywem - posiadam Manfrotto 055MF4 i głowice 410
-Obawiam się o stabilność - i czy przy zapięciu np. z boku nie będzie się przekrzywiał - macie jakieś doświadczenia - wiem, że można mocować na środku - ale nie wiem jak jest ze stabilnością statyw z głowicą waży 3,22 kg
2 kg statyw i 1,22 kg głowica
Wern
czy ktos korzysta z modelu Kata Sensitivity V BackPack ?
taki jak tu: http://www.multifoto.pl/go/_info/?id=7768
chodzi mi o to, czy plecak ten pomiesci w tylniej komorze gruby zeszyt A4. chcialbym go uzywac jako 'studencki' i moc nosic aparat na uczelnie![]()
(a moze znacie cos innego co ma podobny uklad i nizsza cene?)