Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: torby KATA

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Wczoraj bylem w Foto7 i kupilem model k102. Jestem zadowolony ale do pelni szczescia daleko :-) okazuje ze moj poprzedni Lowepro MicroTrekker200 pod kilkoma wzgledami bije Kate na leb na szyje :-) Kate dyskwalifikuje brak kieszonki na portfel plus klucze itp, teraz glowie sie jak wsadzic plyty CD do srodka :> zalaczone torebki sa OK ale nie ma zadnej wygody w uzytkowaniu takich torebek na rzepy tym bardziej kiedy stoisz przed samochodem i grzebiesz w bebechach plecaka w poszukiwaniu kluczow :> w rozwiazaniu tego problemu widze zakup jakies malej torebki i doczepienia jej do przodu "chrzaszcza". kolejny minusik to za sposob montazu statywu/monopadu. latwiej jest ze statywem niz z monopoadem hehe ale ogolnie w montazu monopadu wspomagam sie wlasnymi trokami z innego plecaka... jak juz jestem przy trokach to jak mozna nie bylo zrobic po dwa troki na spodzie plecaka zeby wlasnie bez problemu montowac monopad/maly statyw. to z tych rzeczy ktore mi sie nie podobaja. z pozytywow to wykonanie, kieszen na skroty, miesci 30d z gripem (straszny problem wyszukac cos na gripa) oraz system noszenia, ktory jest kapitalny i wierzcie mi nieporozumieniem jest dawanie pasow biodorowych do takich maly plecaczkow... w foto7 widzialem taka torbe biodrowa ktora wspolgra z plecakiem tworzac pelen system... torba cale szczescie kosztowala juz duzo przyziemniejsze pieniadze i mysle ze sie na nia skusze bo monza ja nosic razem z plecakiem lub osobno na ramieniu...podsumuwujac to nadal nei wiem czy kata jest warta swojej ceny wyszedl wlasnie konkurencyjny model z Lowepro i az poszlo mi po pietach bo prezentuje sie wysmienicie i daje do myslenia :-) nie ma jakiejs drastycznej roznicy miedzy Kata a Lowepro, obie firmy maja swoja mocne strony :-)

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    Wczoraj bylem w Foto7 i kupilem model k102. Jestem zadowolony ale do pelni szczescia daleko :-) okazuje ze moj poprzedni Lowepro MicroTrekker200 pod kilkoma wzgledami bije Kate na leb na szyje :-) Kate dyskwalifikuje brak kieszonki na portfel plus klucze itp, teraz glowie sie jak wsadzic plyty CD do srodka :> zalaczone torebki sa OK ale nie ma zadnej wygody w uzytkowaniu takich torebek na rzepy tym bardziej kiedy stoisz przed samochodem i grzebiesz w bebechach plecaka w poszukiwaniu kluczow :> w rozwiazaniu tego problemu widze zakup jakies malej torebki i doczepienia jej do przodu "chrzaszcza".
    Przeciez mozesz uzyc te male kieszonki po obu stronach logo plecaka? Ja tam trzymam wezyk no i klucze wlasnie
    kolejny minusik to za sposob montazu statywu/monopadu. latwiej jest ze statywem niz z monopodem hehe ale ogolnie w montazu monopadu wspomagam sie wlasnymi trokami z innego plecaka...
    nosilem z tylu umocowoany monopod i nie zauwazylem problemow
    jak juz jestem przy trokach to jak mozna nie bylo zrobic po dwa troki na spodzie plecaka zeby wlasnie bez problemu montowac monopad/maly statyw.
    chyba po to by kupic te torbe, o ktorej piszesz pozniej. Ale tez mi tego brakuje
    to z tych rzeczy ktore mi sie nie podobaja. z pozytywow to wykonanie, kieszen na skroty, miesci 30d z gripem (straszny problem wyszukac cos na gripa) oraz system noszenia, ktory jest kapitalny i wierzcie mi nieporozumieniem jest dawanie pasow biodorowych do takich maly plecaczkow...
    malych? To jedyny tej wielkosci plecak gdzie spokojnie mieszcze EOS 1n z bosterem (17 cm wysokosci z plytka). Poza tym lezy na plecach jak wlasna skora (-:
    ...podsumuwujac to nadal nie wiem czy kata jest warta swojej ceny
    no coz. Placimy za marke oraz za jakosc.
    wyszedl wlasnie konkurencyjny model z Lowepro i az poszlo mi po pietach bo prezentuje sie wysmienicie i daje do myslenia
    ktory???
    nie ma jakiejs drastycznej roznicy miedzy Kata a Lowepro, obie firmy maja swoja mocne strony
    Kata ma chyba solidniejsze scianki i wygodny system nosny. Raczej nie zaluje wydanych pieniedzy
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrek Zobacz posta
    Przeciez mozesz uzyc te male kieszonki po obu stronach logo plecaka?
    w jednej trzymam pokrowiec. do drugiej wpakowalem reklamowke :> lowepro rozpiescilo mnie z tym swoim organizerem bo byl rewelacyjnie zaplanowany :-)

z tylu umocowoany monopod i nie zauwazylem problemow
    pracuje nad tym... chodzi o to ze jak mam z tylu monopad to lubie obijac sobie nim glowe bo wyrasta mi jak slup telegraficzny ale to jest kwestia rozgryzienia i mysle ze znajde ten zloty srodek...

To jedyny tej wielkosci plecak gdzie spokojnie mieszcze EOS 1n z bosterem (17 cm wysokosci z plytka)
    no wlasnie jest duzy ale maly :-)

Poza tym lezy na plecach jak wlasna skora
    to jest niekwestionowany atut i przewaga nad konkurencja :-)

Kata ma chyba solidniejsze scianki i wygodny system nosny. Raczej nie zaluje wydanych pieniedzy
    nie zaluje bo kupilem go swiadomie z wadami jednak chcialoby sie miec za ta kase "full dupex" :-) z tymi sciankami zas to w Kacie 15cm jest tylko w dolnej czesci gdzie trzyma sie korpus ale im wyzej tym wszystko sie splaszcza... w Lowepro wszystko bylo takie same... co do nowych modeli Lowepro to mozna sprawdzic na ich stronie, link to modelu Vertex (3 modele)
    http://www.lowepro.com/Products/Back...ex_200_AW.aspx
    oraz Primusa ktory wyjdzie na lato
    http://www.lowepro.com/Products/Back...Primus_AW.aspx

Miasto
    Miasto

Domyślnie

z tymi sciankami zas to w Kacie 15cm jest tylko w dolnej czesci gdzie trzyma sie korpus ale im wyzej tym wszystko sie splaszcza...
    Aerodynamika, panie (-:
    Osobiscie ciagle zapominam, ze mam te mala klape dostepu do srodkowej komory.
    Patrzac na nowe Lowepro odnosze wrazenie, ze niedlugo plecaki beda sie dzielic na dwu, cztero i pieciodrzwiowe. No ale postep musi byc. Coz innego mozna wymyslec w czyms tak dawno wymyslonym jak plecak.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Plecak mi się też podoba, ale czy wejdzie do niego z obiektywem 5D + grip ????????????

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

nie wiem o ile jest wiekszy 5d z gripem od 30d z gripem... ja swojego i tak daje "sankami" w bok tak ze otwierajac mala komore mam aparat idealni ulozony do wyciagniecia...

kuknij tutaj ale chyba nie widze 5d

http://www.cambags.com/canon/300d_10...a_102_desc.htm

Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MartinF Zobacz posta
    Plecak mi się też podoba, ale czy wejdzie do niego z obiektywem 5D + grip ????????????
    Zmierzymy się? Ile wys. ma taki 5d? Bo moja jedyNka + boster + plytka do statywu to 17 cm i wchodzi do Kata idelanie. Dlugo szukalem i w koncu wybralem KATA. U podstawy ma te 17 cm glebokosci, a poniewaz zwęża sie ku gorze to nie jest taki olbrzymi. Dodatkowo wybralem R-103 z komora na notebooka. Wiele sie w niej miesci. Nawet cienka kurtka. Polecam.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

wyjde chyba na maniaka Katy ale wlasnie nabylem duza torbe reporterska WS 606. Czy ktos z Was ja uzywa? kupilem z mysla wrzucenia dwoch body z gripami no i po 2 godzinach szukania w necie nie znalazlem zadnego przykladu rozmieszczenia sprzetu. jest ktos wstanie mi pomoc?

a sama torba naprawde rewelacja tylko cena moze odstraszyc bo kosztuje w foto7 750zl :]

Miasto
    Miasto

Domyślnie

wyjde chyba na maniaka Katy ale wlasnie nabylem duza torbe reporterska WS 606. Czy ktos z Was ja uzywa? kupilem z mysla wrzucenia dwoch body z gripami no i po 2 godzinach szukania w necie nie znalazlem zadnego przykladu rozmieszczenia sprzetu. jest ktos wstanie mi pomoc?
    Nie przesadzasz troche? Przez 2h szukania w sieci sam bys przecwiczyl sporo kombinacji. Nie jest prawdą, ze jak czegos nie ma w sieci, to tego nie ma. Masz mózg. Uzyj go! W trakcie uzywania torby sam dojdziesz do najbardziej ergonomicznych rozwiazan dla ciebie.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Dopiero zaczyna Awatar Soprano
    Miasto
    Dolnośląskie

Domyślnie

Mam ten plecak od mniej wiecej od dwoch lat i powiem tak:
    Jesli ktos potrzebuje pancernosci to polecam serdecznie, mozna z nim na wojne isc, jesli natomiast ktos po prostu potrzebuje plecak, to na rynku jest wiele tanszych i praktyczniejszych. KATA we wszystkich swoich produktach stawian na wytrzymalosc, a to czesto ogranicza praktycznosc. A jako ciekawostke dodam, ze odzial firmy KATA produkujacy statywy nazywa sie MANFROTTO.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów