Strona 4 z 34 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 331

Wątek: Masa ciała

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Dobra, starczy tego jęczenia. Spadam na trening, bo o 10tej przychodzi taka ładna młoda pani stomatolog
    Dobra, ale... nie lepiej by było, się z nią umawiać wieczorem?

Sam napisałeś, że...

Dobrze jest ćwiczyć wieczorem, później posiłek i łóżko.

Fajny tekst Jarek. Sam od jakiegoś czasu mam w planach, ale ciągle nie może dojść do realizacji. Jeśli możesz polecić jakieś w miarę fajne kluby w W-wie to poproszę. Chociaż Ty zdaje się w Żyrardowie mieszkasz.
    Oczywiście, żeby cena była też nie zaporowa. A tak w ogóle, jaka cena była by w miarę rozsądna?
    Zastanawiałem się, czy warto od razu kupować karnet typu 'wchodzisz ile chcesz i kiedy chcesz' czy faktycznie na te pierwsze 2-3 miesiące tylko na 2-3 wejścia w tygodniu. Jeszcze nie analizowałem cen pod tym względem.
    Zastanawiam się też czy opieka trenera jest darmowa czy jakiś extra cash trzeba płacić. Spotkałeś może gdzieś w sieci jakiś ranking klubów czy czym się sugerowałeś w wyborze swojego? Blisko od domu? Tanio? Zero tłoku? Dużo urządzeń? Fajne panny w sali obok? Czysta szatnia i łazienka? Czy może wszystko naraz

Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Dobra, ale... nie lepiej by było, się z nią umawiać wieczorem?

Sam napisałeś, że...

No już jestem. Była
    I nawet mi na zakończenie pomachała na parkingu
    I to jest własnie zdrowa motywacja do wydajnych ćwiczeń.
    A teraz tak jak napisałem: prysznic, drugie śniadanie i spadam spać. Dziś mam sesję od 17, więc mam czas.
    Zastanawiałem się, czy warto od razu kupować karnet typu 'wchodzisz ile chcesz i kiedy chcesz' czy faktycznie na te pierwsze 2-3 miesiące tylko na 2-3 wejścia w tygodniu. Jeszcze nie analizowałem cen pod tym względem.
    Zastanawiam się też czy opieka trenera jest darmowa czy jakiś extra cash trzeba płacić. Spotkałeś może gdzieś w sieci jakiś ranking klubów czy czym się sugerowałeś w wyborze swojego? Blisko od domu? Tanio? Zero tłoku? Dużo urządzeń? Fajne panny w sali obok? Czysta szatnia i łazienka? Czy może wszystko naraz
    Ja za open card płacę 80zł. Czasem jestem rano, czasem wieczorem. Czasem trening jest tak intensywny, ze jedną partię robię rano, a brzuchy i nogi wieczorem. Inaczej nie dałbym rady wyrobić się w założeniach.

Na początek lepiej nie kusić losu i wykupić tylko 2x w tygodniu. Zapał szybko przygasa, gdy rano wypełzasz spod kołdry, bo nie masz siły jej z siebie zrzucić ręką.

Nie znam klubów w Warszawie. Ważne jest, żeby były gdzieś przy domu, godzina w korkach po treningu mija się z celem. To pierwsze kryterium. Czystość w szatni to dla mnie sprawa drugorzędna, i tak się tam nie kąpię, bo zawsze się brzydzę. A jak się wykąpię 5 minut później w domu, to nic się nie stanie.
    Trener MUSI udzielać rad gratis. Oczywiście są różni ludzie. W moim klubie jest jeden rehabilitant, jeden zawodowy trener, jeden WFista i dwóch jakichś dziwnych, którzy raczej nie rwą się do pomocy. Młodzi zawsze wybierają treningi w dniach, gdy są pierwsi dwaj, to żadna tajemnica i tak jest wygodniej.

Ilość ludzi na sali ma dwojakie znaczenie. NA początku jest wygodniej, gdy jest więcej osób, bo inni ćwiczący mogą coś skorygować czy podpowiedzieć. Później, gdy zaczynasz trudniejsze i bardziej wyczerpujące ćwiczenia wygodniej jest, gdy ludzi jest mniej. Nie zawracają ****, nie zajmują urządzeń, a czasem ważne jest, żeby przebiec szybko spod jednej maszyny pod drugą.

Panny na sali to temat dość drażliwy. Każdy ćwiczący powie Ci, że przeszkadzają, rozpraszają itp. Ale każdy zerka na te dziewczyny i tak.
    Tak samo jak każdy powie Ci, że ćwiczy dla zdrowia, broń Boże nie chodzi o rozebranie się na plaży i imponowanie dziewczynom
    Wracając do dziewczyn: jeśli dzięki temu, że któraś na Ciebie popatrzy zrobisz na końcu treningu dwa powtórzenia więcej, to jesteś do przodu. I tego nikt Ci nie zabierze. Ważne, żeby ćwiczyć a nie bajerować panny.

Ja klub zmieniłem tylko raz. Właściciel handlował sterydami, na sali zaczęli się pojawiać chłopcy w dresach, którzy nie przebierali się wcześniej w szatni, a "przecinki" dominowały w każdej dyskusj. Oczywiście nie jest to groźne, bo oni nie rozrabiają w klubach, ale też nie jest przyjemne, gdy słyszysz od takich "cześć" idąc ulicą..

I jeszcze jedno, do tego o dietach.
    Teraz będzie coraz cieplej, organizm będzie zatrzymywał masę wody między mięśniami. NIe bardzo jest się z czego wtedy cieszyć, choć wyzualnie będziecie spuchnięci. Efekt jest przejściowy i w przynajmniej 50% zniknie. Zawsze tak jest latem przy zwiększonym wysiłku fizycznym.
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 09-05-2007 o 11:53
    Jarek

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Najbliżej miałbym Ośrodek Sportu na Ochocie. Prezentuje się w miarę dobrze. Widać, że w miarę nowoczesny jest. Tyle, że karnet open kosztuje 120zł (do godz.17 - 95zł) i chyba taki wypada jedynie kupić bo jednorazowe wejście kosztuje 18zł. No albo szukać czegoś tańszego w okolicy. Jedynym plusem trochę większej ceny może być to, że zniechęca ona dresów etc.

http://www.osirochota.waw.pl/basen.p...trona=osilowni

Bywalec Awatar mtata
    Miasto
    Warszawa/Bielsk Podl.

Domyślnie

Jeśli możesz polecić jakieś w miarę fajne kluby w W-wie to poproszę.
    Rok temu przez kilka miesięcy chodziłem tutaj:
    http://www.athletic.met.pl/

Podobało mi się, bo było czysto, bez dresów i bandziorów, klientela też normalna, bez lansowania, szpanerstwa itp. Szef dbał o to, żeby nie przychodzili sterydowcy - przy wejściu wisi odpowiednia informacja o zakazie wstępu. Każdy mógł liczyć na indywidualną pomoc trenera, który układał odpowiedni trening i początkującym pomagał w ćwiczeniach. Sprzęt może nie jest z najwyższej półki, ale w pełni sprawny i jest wszystko, czego potrzeba.
    Minusy: ograniczona powierzchnia i pojemność siłowni wpływała na spore zagęszczenie ćwiczących w godzinach szczytu (okolice 19.00) Pod koniec mojego chodzenia do tego klubu przybyło dosyć mocno klientów, więc nie wiem, jak sobie z tym poradzili.
    Aha, pierwszy trening gratis!

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Fajnie, tyle że mnie interesuje raczej Ochota.

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

No dobrze, postaram się jakoś to rozsądnie i ogólnie opisać. (...)
    Przyznałbyn SOG'a gdyby była taka możliwość tutaj odwiedzasz może sfd.pl ?

Planik całkiem konretny jak dla początkujących.

Tak z ciekawości,jak długo już ćwiczysz ?
    pucha i grucha

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Ja moze dorzuce jeszcze dwa grosze odnosnie cwiczen (mam nadzieje ze Jarek sie nie obrazi) - tak sie sklada ze najlepsze cwiczenia jezeli chodzi o zbudowanie masy i sily to sa te najtrudniejsze i najbardziej nielubiane - na przyklad dobrych nog bez przysiadow ze sztanga w zasadzie zrobic sie nie, w przypadku najszerszych grzbietu - podciaganie na drazku i wioslowanie sztanga, naramienne - wyciskanie zza karku itd. To niby oczywiste, bo wszedzie trabia ze zbudowania masy i sily trzeba wykonywac podstawowe cwiczenia angazujace kilka grup, ale wiekszosc ludzi ktora przychodzi na silownie robi tzw. cwiczenia *******owate ktore powinny byc wykonywane jako uzupelniajace w stosunku do tych o ktorych pisalem..
    I na koniec jeszcze jedna rada - nie zapominajcie o nogach - mocne nogi i dol grzbietu to podstawa ogolnej sily. Jakiej by ktos klaty nie mial, to bez mocnych nog i grzbietu zawsze bedzie slaby...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Eeee... Chyba pozostanę przy diecie kawowo-tytoniowo-piwnej
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Może to po prostu kwestia punktu odniesienia. Nikt mnie nie przekona, że ideałem budowy ciała jest kołnierzyk o numerze 38, a idealnie zbudowanego mężczyznę przeważa torba z dwoma puszkami i kilkoma szkłami. To nie jest ideał, tylko kalectwo, które powinno się leczyć.
    A nadwaga ma chyba prosty związek z zatłuszczeniem, w takiej sytuacji nie mam raczej problemów.
    masz, masz nadwage... ta Twoja nadwaga to torba z dwoma korpusami i szklami.. .. w moim przypadku to jakies 9 -11kg extra :-D
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Hmmm to ja jutro smigam sie zapisac do parku wodnego. Ciekaw jestem jak tam jest?? Ktos z krakusow bywa??
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Strona 4 z 34 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów