Cytat Zamieszczone przez slawek1972 Zobacz posta
W jaki sposób Sharpness zależy od stylu? W DPP mogę ustawić dowolną ostrość dla dowolnego stylu (mam na myśli Picture Style).
Najpierw przeprosiny. Kolekcjoner słusznie zwrócił uwage, że w 350d nie ma jeszcze nazwy i całego systemu "Picture Style", tylko "Processing Parameters". Dlatego przepraszam jeśli gdzieś wprowadziłem w błąd złym nazewnictwem i błędnym rozpoznaniem problemu. Jak teraz czytałem instrukcje 350d to zauważyłem, że i suwaki w aparacie mają mniejszą liczbę kroków na plus/minus (2 vs 4). Stąd większość moich powyższych rozważań pewnie traci na ważności lub dokładności (choć niekoniecznie). - Ale i tak gapa jestem.

A co do pytania (o ile odpowiedź na nie dotyczy jeszcze Ciebie), niektóre Picture Styles np. Monochrome mają domyślną sharpness na 0 a taki Standard już na 3 - Ot tyle miałem na myśli. ;-)

Mam tu u siebie kilka fotek RAW zrobionych przez 350d i nie zauważam różnic w ich obsłudze w DPP wzgledem moich zrobionych 400d. Stąd mój nieśmiały wniosek, że posiadając 350d szczególnie warto strzelać w RAW, żeby potem mieć większe możliwości ustawień parametrów w DPP, już za pomocą Picture Styles.
I drugie spostrzeżenie: Te fotki RAW z 350d które mam domyślnie ładują się do DPP na ustawieniach 0 (nie licząc sharpness, która zwykle wynosi 3). Więc mimo wszystko Twój przypadek wciąż wydaje mi się dziwny.
Można oczywiście na siłę zakładać, że Canon inaczej przyporządkował konkretne ustawienia Processing Parameters z 350d do Picture Styles w DPP, ale dlaczego w takim razie widać to tylko u Ciebie (na razie jedyny taki znany mi przypadek)?