Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś za ochroną języka polskiego na tym i innych forach internetowych?

Głosujących
75. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: Język Polski

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonk Zobacz posta
    tez bys obracal w skrajnosc gdybys cale zycie musial sie tlumacyc dlaczego jestes lysy i dlaczego piszesz rzaba tak jak ja.

Ja też mam dysleksję czy cuś - nawet z papierami ale się staram - jak mogę .
    Zresztą dla mnie jak ktoś robi typowe błędy ortograficzne to nie problem - zdarza się, a "polska języka łatwa nie być" . Bardziej mnie denerwuje niechlujstwo w postaci mnóstwa niepoprawionych literówek.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonk Zobacz posta
    tez bys obracal w skrajnosc gdybys cale zycie musial sie tlumacyc dlaczego jestes lysy i dlaczego piszesz rzaba tak jak ja.
    A własciwie to dlaczego?????

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    Ja jestem za, uważam pisanie bez "polskich krzaczków" po prostu za lenistwo i nie ma to nic wspólnego z ewolucją.
    Jestem dokładnie tego samego zdania.

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Apel sluszny (choc ja sam pisze bez pliterek - wieloletnie przyzwyczajenie ze starych czasow poczatkow irca w Polsce,
    Heh, też tak miałem. Bo się pluli, że używam krzaków na kanale. Potem nauczyłem się odpowiadać: ustaw sobie tablicę translacji.
    W końcu po to są diakrytyki by ich używac. A obawiałem się, że jak za bardzo przywyknę do pisania bez nich - to będzie mi nieporęcznie pisać pisma, gdzie _muszą_ się one znaleźć.

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Ja mowie stanowcze i zdecydowane NIE dla polskich znakow. Moim zdaniem sa zbedne
    Tk, mm zdnm smgłsk tż mżn wjbć w ksms.

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    ze po 5 latach polonistyki i 5 anglistyki czuje sie wolna,
    mogac nareszcie pisac na luzie :-D
    Pisz sobie ,,na luzie'', ale miej świadomość, że już na mniejszym luzie inni to czytają - po prostu jest trudniej.
    Na szczęście nie trzeba. Skoro piszesz niechlujnie, to pewnie nic ważnego nie masz do powiedzenia.

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    Skoro piszesz niechlujnie, to pewnie nic ważnego nie masz do powiedzenia.
    bardzo mi elegancko odpowiedziales, minek

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    Heh, też tak miałem. Bo się pluli, że używam krzaków na kanale. Potem nauczyłem się odpowiadać: ustaw sobie tablicę translacji.
    W końcu po to są diakrytyki by ich używac. A obawiałem się, że jak za bardzo przywyknę do pisania bez nich - to będzie mi nieporęcznie pisać pisma, gdzie _muszą_ się one znaleźć.
    I ja miałem podobnie, a "nawróciłem się" na polskie znaki na tym forum, bo mi jakoś głupio było, że większość używa, a ja nie i ci, którzy używają czytają moje bezkrzaczkowe wypociny... Może to wynikać z tego, że po prostu ze mnie sympatyczny gość, który myśli o innych

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez energia_ki Zobacz posta
    bardzo mi elegancko odpowiedziales, minek
    Chciałem jedynie pokazać, jak to odbieram i podkreślić, że przeszkadza mi to. Niechlujne pisanie, czy to bez znaków przestankowych, czy z błędami niepotrzebnie zmusza czytelnika do kombinowania co też autor chciał powiedzieć, czy się zgrywa, czy może serio pisze, ale jest zmęczony i mu się nie chce?

Bardzo ładnie ujął to Viracocha poniżej: (teraz to już powyżej)
    Może to wynikać z tego, że po prostu ze mnie sympatyczny gość, który myśli o innych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Idźmy z duchem czasu i piszmy z błędami?? Niedługo książki będzie się drukować z błędami, bo przecież liczy się przekaz...
    No wlasnie, czym tu sie stresowac?, ja jestem za - a nawet przeciw
    a w ogole to robta co chceta i piszta jak chceta, tak jest cooolllll
    Sie ma!

Coś już napisał Awatar kaspeed
    Miasto
    Chełmek

Domyślnie

Ciekawi mnie, czy na stronach niemieckich lub rosyjskich tez piszą tylko znakami łacińskimi

Albo jeszcze lepiej chińskich ale oni mają podobno jakiś język simplifajed
    Jeżeli na św. Prota jest słońce lub słota, to na św. Hieronima jest pogoda albo ni ma ;-)

[SIGPIC][/SIGPIC]

Początki nałogu Awatar an_zak
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Staram się używać polskich znaków, czasem jakiś się pominie (eh, czatowe nawyki ;] ) ale ogólnie IMHO forum to na tyle rozwinięta forma komunikacji internetowej, że choć zupełnie nie przeszkadza mi brak ogonków (przy czytaniu robi niewielką różnicę), to przez w miarę eleganckie wypowiedzi okazuję pewien szacunek innym użytkownikom

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    I ja miałem podobnie, a "nawróciłem się" na polskie znaki na tym forum, bo mi jakoś głupio było, że większość używa, a ja nie i ci, którzy używają czytają moje bezkrzaczkowe wypociny... Może to wynikać z tego, że po prostu ze mnie sympatyczny gość, który myśli o innych
    a co z polska tolerancja?
    to juz nie mozna mowic na homoseksualistow pedal, bo to nietolerancyjne ,
    ale juz mozna mowic na ,,bezkrzaczkowego'' forumiste len, niechluja, niedbajacy o innych? he? gdzie ta wielka polska tolerancja ????
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów