Strona 57 z 203 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107157 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No jest i jak się kliknie koszyk to się pytają gdzie wysłać i czy ma być ozdobne opakowanie na prezent . Czyli mają. Ciekawi mnie jak to się ma do tych komitetów kolejkowych w Stanach. Zresztą ktoś tu pisał, że we Włoszech też się podobno czeka. Czyżby na każdy kraj była określona pula?
    Otóż zamówiłem i wiem że NIE mają :-(
    Jedyne co zrobili to moje zamówienie przesłali dalej do dystrybutora, a następnie trafiło jako zamówienie zbiorcze do "centrali". Żadnego terminu nie mogą potwierdzić, jedynie nieoficjalnie liczą że w poniedziałek-wtorek wyruszy to do Polski dostępne będzie czwartek-piątek.

sv
    Guest

Domyślnie

z moich informacji wynika, ze od wtorku, środy 1d MK III będą dostępne, a przyzwoita cena to jakieś 14.500,- (z fakturą VAT i gwarancją Canon Polska)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Heh juz teraz zbliza sie do akceptowalnej kwoty a co dopiero bedzie np po wakacjach 8)

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Heh juz teraz zbliza sie do akceptowalnej kwoty a co dopiero bedzie np po wakacjach 8)
    A co będzie za rok, hoho! A zdjęcia trzeba robić ;-)
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Aż tak to bym się nie cieszył. za 1d mk IIn nawet teraz chcą powyżej 12.000

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Aż tak to bym się nie cieszył. za 1d mk IIn nawet teraz chcą powyżej 12.000
    Też myślałem że jak wejdzie 1D Mk III, to cena Mk II poleci ostro w dół, a tu nic z tego.

Domyślnie

No tak to jest, za ostatnie 20D pół roku temu trzeba było dać tyle, co teraz za 30D. IMO MkII poniżej 10k nie zejdzie, a wkrótce MkIII z szarego importu będzie pewnie za tyle, za ile można dostać go w sklepie w Japonii, to znaczy około 11k zł.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Też myślałem że jak wejdzie 1D Mk III, to cena Mk II poleci ostro w dół, a tu nic z tego.
    Spokojnie, poleci. Może za 2 tygodnie, może za miesiąc.. Jak tylko mkIII będzie ogólnie dostępny. Bo wirtualna obecność nie ma tutaj najmniejszego znaczenia.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

no własnie nie jestem pewien. Cena Mk3 raczej będzie stabilna i pozostanie na poziomie pomiędzy 4000 a 4500 USD. Czyli w Polsce najtaniej około 14k PLN. Taki poziom z jednej strony pozwoli sprzedać pozostałe Mk2 po 11-12k PLN, a z drugiej strony zrobi miejsce dla następcy 5D.

BTW, w Kraku mają mieć trójki w przyszłym tygodniu.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Spokojnie, poleci. Może za 2 tygodnie, może za miesiąc.. Jak tylko mkIII będzie ogólnie dostępny. Bo wirtualna obecność nie ma tutaj najmniejszego znaczenia.
    Na pewno poleci. Zwłaszcza że część osób była nastawiona na kupienie 1DmkII jak wejdzie MkIII, a teraz z tego co słyszę to się zastanawiają czy jednak nie lepiej kupić nówkę. Także jak MKIII będzie stale w sprzedaży to mkII może stanieć i to mocno. Zresztą ostatnio widziałem prawie nówkę na allegro z 10,5 kzł.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 57 z 203 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107157 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów