Pokaż wyniki od 1 do 10 z 61

Wątek: Którą blendę kupić na początek?

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    w przyszłości zakup np mini boom arm na którym możemy zamocować blendę na stojaku i dowolnie nią manewrować (nie potrzebujemy wtedy asystenta), w warunkach polowych przydatna jest taka wersja blendy która posiada specjalne uchwyty dzięki którym sami możemy ją trzymać podczas robienia zdjęć ...
    Powyzsze oczywiscie tylko w przypadku bezwietrznej i prawie bezwietrznej pogodzie (0-1 w skali Beauforta).

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Powyzsze oczywiscie tylko w przypadku bezwietrznej i prawie bezwietrznej pogodzie (0-1 w skali Beauforta).
    chyba że dokupimy 2-3 duże worki z piaskiem i obciążymy nogi stojaka... w warunkach polowych możemy dodatkowo wykonać kilkadziesiąt nacięć żyletką w naszej blendzie tak by umożliwić cyrkulację powietrza na drugą stronę blendy, która spowoduje wyrównanie różnić ciśnienia termodynamicznego (lub znaczne jego zmniejszenie) co za tym idzie wektor siły podmuchu wiatru działającej na naszą blendę ulegnie zmniejszeniu... i ...

tego ostatniego rozwiązania nie próbowałem tak że za efekty nie mogę ręczyć...

co do worków z piaskiem to polecam nawet do studia...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    chyba że dokupimy 2-3 duże worki z piaskiem i obciążymy nogi stojaka... w warunkach polowych możemy dodatkowo wykonać kilkadziesiąt nacięć żyletką w naszej blendzie
    Jesli ktos jest niesamochodowy to pozostaje mu to drugie albo szukanie porecznych, sporych kamieni w okolicy .
    I po jednej, dwoch sesjach zacznie sie powaznie zastanawiac "czego ja sie wlasciwie wstydze? asystent mi nie powinien az tak bardzo przeszkadzac" .

Uprawnienia umieszczania postów