Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 133

Wątek: 350D vs 400D

rajaz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Frg Zobacz posta
    Trochę szkoda akumulatora żeby uruchamiać kolorowy wyświetlacz tylko po to na przykład, aby sprawdzić ilość wolnego miejsca czy tryb zapisu. Lub też każdą inną rzecz, kiedy akurat nie korzysta się z wizjera.
    Trochę szoda akumulatora gdy w ciemności trzeba włączyć podświetlenie LCD.

Coś już napisał

Domyślnie

no to porównaj jasność obu rodzajów podświetleń :grin:
    Canon 350D + 24-105/4 L IS + 18-55/3.5-5.6 + w odstawce Sigma 18-200/3.5-6.3

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Jeśli chodzi o ten argument to mnie osobiście do 400D przekonał ten duży wyświetlacz. Gdyby w 350 ten monochromatyczny był na górze korpusu, no to jeszcze, ale jeśli i tak trzeba patrzeć na tylną ściankę. Czy oszczędność energii jest rzeczywiście tak duża ? Najistotniejsze informacje są w wizjerze, a czy w 350 wszystko masz na monochromatycznym ?
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Mam 350D i bawiłem sie "chwilkę" 400D Kolegi i powiem,że jest fajniejszy.
    1.Większy wyświetlacz na którym już coś widać i można sobie podejrzeć oraz przebrać foty - na 350D jest kiepsko niewiele widać.
    2.Histogram RGB
    3.Jeśli chodzi o AF nie testowałem, ale następnym razem nie omieszkam.Pierwsze wrażenie jest jednak takie, że jakby pewniej trafiał na w pełni otwartych szkłach.

To tyle różnic jakie po niedługim macaniu wychwyciłem i zarazem chciałbym je mieć w 350D;-)
    5D + L

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Gdyby w 350 ten monochromatyczny był na górze korpusu,

Chwyć aparat do rąk i sprawdź gdzie wygodniej ci się patrzy na tył aparatu czy na górę.....
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

ale kolega ma racje, ze wygodniej jest, jesli lcd jest u gory - nie na darmo tak jest w wyzszych modelach. Ogolnie w 400D jest duuzo lepiej niz w 350D, ale zeby to bylo mistrzostwo swiata nie powiem. Paru rzeczy brakuje. Bardzo przydatny jest czujnik wylaczajacy ekran - miejmy nadzieje ze canon zaimplementuje to takze w nastepnych modelach
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A najlepiej jak jest ekranik u góry i dodatkowo można włączyć wyświetlanie wszystkich ustawień na tylnym LCD. Mnie w 30D czasem brakuje takiego info kiedy mam aparat wysoko na statywie bo wtedy ciężko jest zmienić któreś z ustawień niewodocznych w wizjerze np. drive czy pomiar światła.

Bywalec
    Miasto
    Deep Space 9

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris75 Zobacz posta
    ale kolega ma racje, ze wygodniej jest, jesli lcd jest u gory - nie na darmo tak jest w wyzszych modelach. miejmy nadzieje ze canon zaimplementuje to takze w nastepnych modelach
    no nie wiem...IMO wygodniej mi się patrzy i zmienia nastawy na dodatkowym z tyłu niż na górnym np. w 20D....sprawdzone doświadczalnie.
    Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka..... + LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    A najlepiej jak jest ekranik u góry i dodatkowo można włączyć wyświetlanie wszystkich ustawień na tylnym LCD. Mnie w 30D czasem brakuje takiego info kiedy mam aparat wysoko na statywie bo wtedy ciężko jest zmienić któreś z ustawień niewodocznych w wizjerze np. drive czy pomiar światła.
    To byłoby najlepsze rozwiązanie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VANT Zobacz posta
    no nie wiem...IMO wygodniej mi się patrzy i zmienia nastawy na dodatkowym z tyłu niż na górnym np. w 20D....sprawdzone doświadczalnie.
    Mi tez wygodniej sie patrzylo gdy monoLCD byl na tylnej sciance w 300d, teraz mam 20d i IMO jest to gorsze rozwiazanie.

Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów