Strona 7 z 56 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 560

Wątek: Wiosenne promocje Canona

Bywalec
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

tez kupilem 30D wczoraj i tez wyslalem juz kwity. ciekawe tylko ile trzeba bedzie czekac na ta kase, no i czy czegos na wyspach nie popindola, bo jesli kasa nie przyjdzie, to przeciez xero wycietego kawalka z pudla z numereem nikt nie robil. No ja zrobielem fote - na pamiatke
    canon

Bywalec

Domyślnie

Ja też zrobię fotę Swoją drogą z ciekawości zapytam - gdzie kupowałeś? W Warszawie czy wysyłkowo ? Ja pofatygowałem się do Fotoit, ale byłem już bliski wycieczki do TIPów do Łodzi, ale oni naturalnie nie mieli jeszcze puszek kupionych po 1. kwietnia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbig Zobacz posta
    Ja pofatygowałem się do Fotoit, ale byłem już bliski wycieczki do TIPów do Łodzi, ale oni naturalnie nie mieli jeszcze puszek kupionych po 1. kwietnia.
    a to musza byc jakos specjalnie oznakowane pudelka ze kupione przez sprzedawce po 01.04 ? nie wystarczy faktura dla klienta ostatecznego z data po 01.04.07
    Ostatnio edytowane przez alx_80 ; 04-04-2007 o 08:47

Bywalec

Domyślnie

Nie, nie muszą być takowe pudła, wystarczy paragon/faktura po 01.01.2007. Jednak TIP nie wystawia Ci rachunku, tylko, co najwyżej, daje ten, który dostał przy zakupie (np. w Niemczech). Trzeba poczekać z pół miesiąca, aż wszyscy pojadą po nowe towary i będą mieli odpowiednie rachunki.

Bywalec
    Miasto
    Pruszków

Domyślnie

Ja też zrobię fotę Swoją drogą z ciekawości zapytam - gdzie kupowałeś? W Warszawie czy wysyłkowo ? Ja pofatygowałem się do Fotoit, ale byłem już bliski wycieczki do TIPów do Łodzi, ale oni naturalnie nie mieli jeszcze puszek kupionych po 1. kwietnia.
    He he. Tez kupowalem w Fotoit Mam kolo firmy i mi do nich najblizej, a poza tym maja dosc tanio.
    canon

Domyślnie

I ja też, wygląda na to, że FotoIT zrobi niezłą kasę przed świętami... :-)
    Pozdrawiam
    Bourbon

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja poczekam aż wejdą nowości... :P

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kol Zobacz posta
    He he. Tez kupowalem w Fotoit Mam kolo firmy i mi do nich najblizej, a poza tym maja dosc tanio.
    LOL, ja też dlatego, bo pracuję niedaleko (na Ursynowie) Ale fakt faktem, że jak na sklep, to mają tanio (w Interfoto o stówę drożej). Poza tym mają IMO tanie inne rzeczy - przykładem jest Sigma 18-50/2.8 Macro - z ciekawością ją pomacałem i miły pan powiedział, że kosztuje 1500. To całkiem nieźle, bo w grudniu chciałem ją nabyć z mocowaniem Nikona i chodziła po 1900-2000.

Pozdrowienia.

Domyślnie

Nie, nie muszą być takowe pudła, wystarczy paragon/faktura po 01.01.2007. Jednak TIP nie wystawia Ci rachunku, tylko, co najwyżej, daje ten, który dostał przy zakupie (np. w Niemczech). Trzeba poczekać z pół miesiąca, aż wszyscy pojadą po nowe towary i będą mieli odpowiednie rachunki.
    Witam,
    Co to znaczy odpowiednie rachunki?
    Wystarczy przejrzeć temat dotyczący poprzedniej promocji na zwrot pieniędzy przez Canona. W kilku miejscach pojawiła się informacja i wyjaśnienie, że nigdzie nie jest napisane, że mieszkaniec (obywatel) Polski musi kupić sprzęt koniecznie w Polsce (czytaj. musi mieć dokument zakupu z Polski). Przecież jesteśmy już w unii.
    Wystarczy sprawdzić na stronie Canona z FAQ: cyt...
    Promocja jest ważna w następujących krajach: Austria, Belgia, Czechy, Dania, Estonia, Finlandia, Francja, Grecja, Hiszpania, Holandia, Irlandia, Luksemburg, Niemcy, Norwegia, Polska, Portugalia, Słowacja, Szwajcaria, Szwecja, Węgry, Wlk. Brytania, Włochy. Aby otrzymać zwrot części zapłaty, produkt musi zostać zakupiony w jednym z tych krajów i musisz być konsumentem w kraju EEA (Wspólnota Europejska, Norwegia, Islandia i Liechtenstein) lub Szwajcarii.

Ja nie kombinowałem tylko kupiłem u TIPa. Otrzymałem niemiecki paragon. Nawet jeśli nie otrzymam 100 EURO zwrotu to i tak kupiłem taniej niż w większości sklepów internetowych.

BTW: teraz rozumiem dlaczego poprzedni użytkownicy z rozżaleniem wspominają dźwięk migawki z 10D. Przy niej migawka w 30D chodzi jak klekocząca taczka - jest niesamowicie głośna. Chyba Canonowi chodziło o zwracanie na siebie uwagi otaczających nas ludzi. Poza tym już bardziej kolorowego paska nie mogli wymyślić No chyba, że różowy lub neonowo żółty.

PS: Chyba już wiem o co chodziło w tych "odpowiednich rachunkach" - z odpowiednią datą, po 1 kwietnia 2007 r. Chyba z powodu zmęczenia wolno kojarzę .

Dlatego jednym z kryteriów zakupu było otrzymanie sprzętu z rachunkiem wystawionym na dzień po 1 kwietnia 2007.
    Ostatnio edytowane przez krzysp ; 04-04-2007 o 21:14
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Bywalec

Domyślnie

Krzysp, nie chodzi o to gdzie kupujesz, ale o to jaką datę masz na paragonie/fakturze. Jeżeli chciałbym kupić u TIPa drugiego kwietnia sprzęt, a ów TIP nie wystawiałby sam paragonów/FV (zwykle tego nie robi), to musiałby kupić sprzęt 2. lub 1. kwietnia, bo liczy się data, kiedy on kupił (bo przecież ten paragon możemy tylko mieć i jego ksero musimy wysłać).

Strona 7 z 56 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów