Aparat dotarł, jednak z pudełka jest już coś zerwane, jeśli dobrze myślę to właśnie ten kod który powinienem wysłać, czy może właściwy jest któryś z tych kodów które pozostały?
Aparat dotarł, jednak z pudełka jest już coś zerwane, jeśli dobrze myślę to właśnie ten kod który powinienem wysłać, czy może właściwy jest któryś z tych kodów które pozostały?
Pozdrawiam
Bourbon
A ja mam troche inne pytanie - czy ktos z Was sie orientuje, czy mozna do Canona wyslac ksero faktury? Biore fakture, bo kupuje obiektyw na swoja firme, wiec musze ksiegowej dostarczyc oryginal faktury, zeby dostac zwrot vatu. Wiec nie moge do Canona wyslac FV, tylko najwyzej jej kopie.
Sorry, nie doczytalemDzieki!
Podzielę się z Wami krótką refleksją na temat Fotoit. Wypatrzyłem (zupełnie niechcący) umarłego piksela na tylnym wyświetlaczu LCD. Puszkę miałem od poniedziałku, około 350 zdjęć. No i pojechałem do Fotoit i mili panowie (a właściwie szef) orzekł, że nie ma problemu - mogą wymienić mi na nową. No i wymieniłem.
Jestem pod wrażeniem - wcześniej, w przypadku Nikona były problemy z ew. oddaniem, jeżeli zrobiło się więcej niż 10-20 fotek - sprzedawcy kręcili nosami. Tutaj bez problemu mogłem poprzebierać w sprzęcie i wymienić. Pozostaje tylko polecić firmę.
link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 LPotem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.
krzysp, jesteś pewien? Trochę dziwne to, kod trzeba wysłać a go zaklejają naklejką?
Może to ktoś jeszcze potwierdzić, bo już zwrotną paczuszkę do Fotoit przygotowałem...
Pozdrawiam
Bourbon
krzysp ma racje. wlasciwy kod znajduje sie pod naklejka
BTW zdaje sie ze fotoit zlapal kure znoszaca zlote jajka![]()
Bourbon, miałem ten sam "problem". Użyj wilgotnej szmatki i delikatnie usuń papierowy kod paskowy przykrywający ten właściwy na pudełku. Schodzi bez problemu![]()