Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: Czy 28-75 to dobry pomysł dla cropa ?

Widok wątkowy

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez filip71 Zobacz posta
    J
    Zakres 28-70 przy cropie jest bardzo dobry do dużych pomieszczeń lub do używania jako spacer zoom.
    Ale jeżeli miałbyś coś dodatkowego szerokiego (np. Tokinę), to zostałby ten Tamron ?

Cytat Zamieszczone przez kaawka Zobacz posta
    Jakość chyba rzeczywiście lepsza niż w tym drugim. No i pełnoklatkowy jakby co. U mnie robi za spacerzoom. 17 mm. po cropie to niestety wąsko (27 mm. ekwiwalent) więc nie będziesz zadowolony, jeżeli lubisz szerokie kąty. Tutaj coś naprawdę szerokiego. Ten szeroki Canon b. dobrze jest oceniany na forum. Natomiast 70-200 f.4 bardzo OK. Fajny ten z IS.
    No własnie 28-75 jest ponoć lepszy optycznie niż 17-50, mechanicznie ponoć (zasłyszane na CB ) też. Poza to, że pasuje do FF tez jest argumentem. Jego 28 to rzeczywiście nie tak dużo, ale przez pewien czas użytkowałem tylko Sigmę 30/1.4 (na cropie Nikona), więc ta ogniskowa nie jest mi obca. Trochę ciasno w małych pomieszczeniach, ale już te większe, nie mówiąc już zewnętrzu, sprawdza się w porządku. A przyznam, że ciągnie mnie do czegoś ultraszerokiego, bo robienie fotek krajobrazów/architektury na 17/18mm nie tylko nie daje tego wrażenia przestrzeni, ale też jest w większości zoomów z zakresu 17-50 nieciekawe ze względu na choćby beczkę.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Elmarqo Zobacz posta
    Zbig nie kupuj kwiatów, dołóż trochę kasy i kup sobie filtr!!!
    Hehe, no filtr będzie, obowiązkowo. Żałuję że całkiem niedawno przehandlowałem polar Heliopana na 67mm. Byłoby do Tamrona
    Ostatnio edytowane przez Zbig ; 27-03-2007 o 21:53 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów