Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: jak wsadowo zmniejszyć obrazek w PS CS i podostrzyć

Mieszany widok

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    tylko sie nie śmiejcie, nie robiłem nigdy nic wsadowo w PS CS a potrzebuje na 12tą oddać 600 wglądówek z zawodów i musze je na szybko podostrzyć, czy ktoś mogłby mi po kolei krok po kroku jak całkiem zielonemu w tej materii pomoc?? Zaznaczam, że nawet nie wiem gdzie tych akcji szukać- wersja spolszczona
    IMHO najszybszy sposob (cs2):

tworzysz akcje - resize i wyostrzanie.
    otwierasz obrazek
    odnajdujesz zakladke 'akcje'(obrazek).
    tworzysz nowa, nazywasz.

wciskasz przycisk play na tejze zakladce. wykonujesz operacje - resize i wyostrzanie. wciskasz stop na akcji.

potem uruchamiasz (CS2) File/Scripts/Image processor.

wybierasz folder, wktorym znajduja sie zdjecia do przetworzenia, folder docelowy, nizej format a na samym dole najwazniejsze - dodajesz do calej operacji stworzona przed chwila akcje.
    klikasz 'run' i czekasz chwile :0

skoro ma to byc 600 zdjec radze to podzielic na np 6 porcji co by sie komp nie zapchal
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Początki nałogu Awatar Scream
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier Zobacz posta
    IMHO najszybszy sposob (cs2):

tworzysz akcje - resize i wyostrzanie.
    otwierasz obrazek
    odnajdujesz zakladke 'akcje'(obrazek).
    tworzysz nowa, nazywasz.

wciskasz przycisk play na tejze zakladce. wykonujesz operacje - resize i wyostrzanie. wciskasz stop na akcji.

potem uruchamiasz (CS2) File/Scripts/Image processor.

wybierasz folder, wktorym znajduja sie zdjecia do przetworzenia, folder docelowy, nizej format a na samym dole najwazniejsze - dodajesz do calej operacji stworzona przed chwila akcje.
    klikasz 'run' i czekasz chwile :0
    Próbowałem to zrobić, tyle ,że nie z wysotrzaniem a dodaniem ramki do 20 zdjęć. Zrobiłem wszystko po kolei tak jak to opisałeś i okazuje się,że CS 3 po prostu skopiował mi 20 razy pierwsze zdjęcie na którym zapisałem akcję. Jak to zrobić, żeby CS dodał ramke do kazdego zdjęcia a nie powielał jedno 20 razy ?

Ok. Już sobie poradziłem, wystarczyło nie dawać "flatten image" i akcja działa
    Ostatnio edytowane przez Scream ; 25-03-2007 o 16:40
    pucha i grucha

Uprawnienia umieszczania postów