Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: 5D i odklejająca sie guma.....

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kurcze nie było słychać żeby w D30, D60, 10D, 20D sie odklejało a teraz 5D, 30D słychać ze coś się dzieje ... może canon coś zmienił w technologii klejenia tej gumy?
    20D, 6D

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomekD
    Kurcze nie było słychać żeby w D30, D60, 10D, 20D sie odklejało a teraz 5D, 30D słychać ze coś się dzieje ... może canon coś zmienił w technologii klejenia tej gumy?
    Albo chciał znowu ograniczyć koszty, i teraz gumy dostarcza mu nie DUREX, ale producent gum, które można kupić w Biedronce

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomekD
    Guma na niektórych gripach BGE3 też się odkleja.

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Guma na niektórych gripach BGE3 też się odkleja.
    No właśnie, dziś wpadłem do sklepu przymierzyć się do BG-E3 i pierwszą rzeczą, która rzuciła mi się w oczy, to że nówka sztuka prosto z oryginalnego pudełka miała gumę poodklejaną na krawędziach.

Czy ten typ tak ma, czy to raczej był bardzo ferelny egzemplarz?
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ano zmienil. Teraz daja mniej ryzu tym, ktory to kleja.

Ja nie mam takich problemow, ale to dla tego, ze w 350 z gumy to jest tylko muszla oczna
    Ślubna
    No i niestety N.

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

W mojej jedynce jest tak samo. Na pionowym uchwycie guma na krawędziach odstaje. I szczerze mówiąc troche mnie to irytuje

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ludzie zawsze coś znajdą. Body jak w stopce, targane i szargane po lotniskach, w deszczu i kurzu, po 10 godzin dziennie w łapie z ciężkimi szkłami, na ślubach i weselach też nie były rozpieszczane i.... NIC. Nawet na milimetr NIC i NIGDZIE nie odłazi. I to nie tylko u mnie. U wszystkich znajomych i kolegów mających Canony (a naprawdę sporo tego jest), nigdy o takich problemach nie słyszałem. Więc bez paniki z tymi niedoróbkami.
    FOTOINKWIZYTOR

Uzależniony

Domyślnie

Panuje przekonanie, że gdyby istniał klej, którym można trwale przymocować gumę do korpusu, to Nikon z pewnościa by go stosował. A tak na serio to problemem dotykającym nikonowców jest chyba "puchnięcie" gumy. Najwyraźniej widać to na zaślepkach kontaktów w D100. W większości setek po ca. roku uzywania przestają sie mieścić w korpusie. Mnie przy okazji naprawy lustra wymieniono gratis tą gumkę i też spuchła. Jeśli to samo jest z wykładziną, to musi się odklejać skoro "rośnie". Przyglądąm sie teraz uważnie canonowi i nie dostrzegam żadnych niepokojących objawów. Koledzy canonierzy też ich nie zauważyli. Natomiast dwóm pracującym D200 obłazi na potęgę.

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rolaj Zobacz posta
    Panuje przekonanie, że gdyby istniał klej, którym można trwale przymocować gumę do korpusu, to Nikon z pewnościa by go stosował.
    Nie wiem jak w Nikonach, ale w Canonach ta guma nie może być zamocowana trwale, bo trzeba ją oderwać przy rozkręcaniu aparatu. Może te egzemplarze, ktore mają problemy z gumą były już rozkręcane?

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Grip Delta do trabanta oczywiście też tak ma (to wręcz chyba jego cecha rozpoznawcza). Przykleiłem szybko byle kropelką i się zrosło (bo przykleiło to za mało powiedziane).
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów