Kurcze nie było słychać żeby w D30, D60, 10D, 20D sie odklejało a teraz 5D, 30D słychać ze coś się dzieje ... może canon coś zmienił w technologii klejenia tej gumy?
Kurcze nie było słychać żeby w D30, D60, 10D, 20D sie odklejało a teraz 5D, 30D słychać ze coś się dzieje ... może canon coś zmienił w technologii klejenia tej gumy?
20D, 6D
Albo chciał znowu ograniczyć koszty, i teraz gumy dostarcza mu nie DUREX, ale producent gum, które można kupić w BiedronceZamieszczone przez TomekD
![]()
Guma na niektórych gripach BGE3 też się odkleja.Zamieszczone przez TomekD
Pozdrawiam, Tomek
Canon LS-120PC II
Ano zmienil. Teraz daja mniej ryzu tym, ktory to kleja.Kurcze nie było słychać żeby w D30, D60, 10D, 20D sie odklejało a teraz 5D, 30D słychać ze coś się dzieje ... może canon coś zmienił w technologii klejenia tej gumy?
Ja nie mam takich problemow, ale to dla tego, ze w 350 z gumy to jest tylko muszla oczna![]()
Ślubna
No i niestety N.
W mojej jedynce jest tak samo. Na pionowym uchwycie guma na krawędziach odstaje. I szczerze mówiąc troche mnie to irytuje![]()
Ludzie zawsze coś znajdą. Body jak w stopce, targane i szargane po lotniskach, w deszczu i kurzu, po 10 godzin dziennie w łapie z ciężkimi szkłami, na ślubach i weselach też nie były rozpieszczane i.... NIC. Nawet na milimetr NIC i NIGDZIE nie odłazi. I to nie tylko u mnie. U wszystkich znajomych i kolegów mających Canony (a naprawdę sporo tego jest), nigdy o takich problemach nie słyszałem. Więc bez paniki z tymi niedoróbkami.
FOTOINKWIZYTOR
Panuje przekonanie, że gdyby istniał klej, którym można trwale przymocować gumę do korpusu, to Nikon z pewnościa by go stosował. A tak na serio to problemem dotykającym nikonowców jest chyba "puchnięcie" gumy. Najwyraźniej widać to na zaślepkach kontaktów w D100. W większości setek po ca. roku uzywania przestają sie mieścić w korpusie. Mnie przy okazji naprawy lustra wymieniono gratis tą gumkę i też spuchła. Jeśli to samo jest z wykładziną, to musi się odklejać skoro "rośnie". Przyglądąm sie teraz uważnie canonowi i nie dostrzegam żadnych niepokojących objawów. Koledzy canonierzy też ich nie zauważyli. Natomiast dwóm pracującym D200 obłazi na potęgę.
Grip Delta do trabanta oczywiście też tak ma (to wręcz chyba jego cecha rozpoznawcza). Przykleiłem szybko byle kropelką i się zrosło (bo przykleiło to za mało powiedziane).
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\