ok dobra
przepraszam wszystkich nikonowcow i Ciebie Wini
ok dobra
przepraszam wszystkich nikonowcow i Ciebie Wini
6D 30D 35 85 70-200 430EX
Pozdrawiam
nie no - kazdym aparatem mozna spartolic zdjecia. zastanawia mnie jedno - jak gosc sie utrzymuje na rynku. na pewno nie z samych przypadkowych zlecen jak to. moze to robi tylko "hobbistycznie". no a moze rzeczywiscie nie potrafimy sobie wyobrazic ze istenieja ludzie ktorym takie fotki odpowiadaja.
moim zdaniem nikon szumi bardziej niz canon ale nie o to chodzi
bo to potem sie uzywam programu graficznym zeby poprawic foty zeby wygladaly a ten facet nic nie zrobil ...i sadze ze gosc po prostu nie wiele ma pojecia o fotografi cyfrowej...
a sadze sa ludzie ktorym takie foty sie podobaja
Pozdrawiam
kwestia czy nikon szumi bardziej niz canon czy nie tu akurat i tak jest pomijalna. zreszta nie wiem czy nikon nd200 nie szumi mniej niz canon d30![]()
Ostatnio edytowane przez schabu ; 25-03-2007 o 01:07
masz racja schabu i w 1 kwesti i 2 tez napewno
ja chce zauwazyc ze gosc po prostu uwaza sie na nie wiadomo kogo bierz sadze duze pieniadze za to co robi a nie ma prawie zadnej wiedzy na temat fotografi cyfrowej oraz wyczucia(wystraczy popatrzec na te kadry to przeciez byle laik by lepiej to zrobil nie mowiac juz ze aparat w trybie auto lepiej nastawil by parametry)
Pozdrawiam
To, że Nikon szumi bardziej niż Canon, to wszyscy wiemy. Moim zdaniem, to koleś mało wie o fotografii w ogóle, bo:
1. takie foty zrobił;
2. nie poprawił w żadnym programie;
3. oddał je w takim stanie klientowi i się jeszcze nimi chwali na swojej stronie.
Widziałem takie foty, które się podobały Młodej Parze, że te przy nich to tzw. "pikuś", ale jak to mówią "o gustach nie dyskutuje się".