Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Jaki słoik do canona 400D?

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

No wiec wlasnie. A zalozylem ze autor watku nie bedzie przebieral w 30 egzemplarzach dlatego najbezpieczniej napisalem ze od 4 w gore zwykle jest ok. Jak uda mu sie trafic na dobry to chwala mu i niech bierze. Ale niech nie traktuje tamrona na jedyny wybor ze wzgledu na 2.8. Poza tym jak ja kupowalem mojego to na tablicach trafial prawie w punkt na wszystkich ogiskowych a praktyce potem to roznie wychodzilo. teraz dla pewnosci jeszcze biore 50 1.8 bo ostatnio fotki na 3.5 byly o wiele ostrzejsze niz u Tamrona.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

A co powiecie na Canon-a 28-135 3,5-5,6 IS USM ?. Bardzo mało o nim się mówi , a wydaje mi sie ,że jest dość dobrym obiektywem ??
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Domyślnie

wez sigme 30 1,4 lub canona 28 1,8 ew wersje 2,8 sadze ze to ci wystarczy na troche, jak juz ogarniesz ta ogniskowa tysiacem zdjec np to wtedy juz sam bedziesz wiedzial co ci potrzeba
    (ja mialem z eos 300d tylko 50 1,8 i bardzo milo wspominam te czasy)

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymon zieliński Zobacz posta
    ale co z tego ze Tamron jasny skoro i tak dopiero przymkniety do 4 bedzie ci dawal satysfakcjonujacy obraz -- Bzdura totalna,używam tego szkła i na 2.8 jest ostro
    Jest może i ostro ale nie jakoś rewelacyjnie ostro - nie wyróżna go to spośród innych szkieł. Dopiero po przymknięciu do F4 jest naprawdę dobrze.
    Zależy czego potrzebujesz.

Na początek do 400D najlepszą propozycją jest chyba tamron 17-50/2.8, 28-75/2.8 nie ma dołu i bardziej pasuje do FF.
    Odpowiedniki canona prezentujące podobną jakośc zdjęc kosztują grubo ponad 2k. Nie polecam sigm, spośród "zamienników" jedynie tamron zrobił na mnie lepsze wrażenie.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Dopiero zaczyna Awatar kosa14
    Miasto
    Kętrzyn

Domyślnie

Popieram Szymona. Mój Tamron 17-50 też jest ostry przy 2,8. A tak pozatym jestem Mega szczęsliwym użytkownikiem tego obiektywu
    Canon 7D, Canon EOS 40D; BG-E2N; Canon EF-S 17-55 mm f/2.8 IS USM, Tokina 12-24 F4 AT-X PRO DX, CANON EF 50/1.4; Canon EF 70-200 f/4L IS USM; Falcon 8mm f/3.5 Fisheye, Speedlite 580exII,

pleg
    Guest

Domyślnie słoik do 400D

Cytat Zamieszczone przez kosa14 Zobacz posta
    Popieram Szymona. Mój Tamron 17-50 też jest ostry przy 2,8. A tak pozatym jestem Mega szczęsliwym użytkownikiem tego obiektywu
    Widać, ze Tamron rzadzi
    Odpowiadając na wczesniejsze posty, uwazam ze stalka tak ale jako drugi obiektyw typowo portretowy, na razie potrzebny jest uniwersalny zoom.
    Pozdrawiam forumowiczów
    ps. sigme 30 1.4 znam (mam pod innym mocowaniem - prywatnie)
    chwale sobie

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pleg Zobacz posta
    Widać, ze Tamron rzadzi
    Ach, gdyby nie ten jego FF, byłoby to całkiem niezłe szkło.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Początki nałogu

Domyślnie

Dobra, jak bym chciał kupić tamrona i by mi się trafił zły obiektyw - np. kupując przez allegro...
    to jak jest z serwisem ?

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

bylo wiele razy. Tamrony serwisuje Fototechnika w Gdansku. Gwarancja ktora honoruja to TYLKO fototechnika. Okazuje sie poza tym ze tak naprawde to nie oni serwisuja tylko i tak wysylaja, kilka razy zdarzylo sie ze po prostu wymienili na iiny obiektyw zamiast bawic sie w naprawianie (bo im to sie bardziej oplaca). Jesli juz maja dokalibrowac obiekty do puszki to oczywiscie musisz im te puszke dostarczyc, i trwa to okolo 2 tygodni.Z naprawa pogwarancyjna jest problem, nie chca sie tego podejmowac nawet odplatnie. Wiec jesli masz zamiar kupowac na allegro to najpierw dowiedz sie przez kogo wystawiana jest gwarancja, a potem dopiero przemysl zakup. I tak w przypadku Tamrona polecam ci pomacanie i potestowanie zebys potem nie plakal ze cos jest nie tak bo chcialem 100 zl zaoszczedzic. ogolnie serwis Tamrona jest po prostu beznadziejny i nic na to nie wskazuje ze bedzie lepiej.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

pleg
    Guest

Domyślnie słoik

No proszę porównanie jak na zawołanie :-o
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5668

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów