Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: EOS 400D dlaczego?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JurekGR Zobacz posta
    A czemu używasz trybu AUTO? a nie spróbujesz chociaż trybu Portret?
    Kupowąc 400D i używać Auto :-(
    Jaki portret, zapomnijmy o trybach auto!!! Takich trybów to można było sobie używac w "kieszonkowcach". Czym się różni tryb Portret od AUTO???????

Cytat Zamieszczone przez franker Zobacz posta
    łojezu - auto- ja zachodziłem w głowę po co jest ten tryb w 400D...
    zmień na P, jak CI nie pasuje niedoświetlanie to zrób +1 lub trochę mniej i powiino być oK!
    A ja zachodzę w głowę po co dali P .
    Panowie, nie róbcie chłopakowi mętliku w głowie. Jak chce robic zdjęcia z lampą w pomieszczeniach to tylko tryb M i nic więcej!!!
    Było już tego sporo na tym forum, a ja jeszcze raz powtórzę:
    Tryb M, ISO400-800 (w zależności od światła zastanego), 1/60s, F4-8, lampa +1/3(2/3)EV, dodatkowo dobrze robic w RAWach (balans bieli wtedy nie ma znaczenia) i nie ma szans, żeby źle wyszło. Przydałaby się też niestety lampa zewnętrzna, bo z tą wbudowaną wiele nie zwojujesz. Taki już jest urok lustrznek, że body to jakieś początkowe 20% wydatku na sprzęt .

A tak wogóle wszyscy nowi użytkownicy lustrzanek cyfrowych zapomnijcie i jakichkolwiek trybach poza M, Av i Tv jak chcecie nauczyc się robic zdjęcia tym sprzętem.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 20-03-2007 o 10:51
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uprawnienia umieszczania postów