Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: info w celowniku

Domyślnie info w celowniku

witam

mam troszke głupie pytanie ale ponieważ nie moge tego sam sprawdzic bo nikt ze znajomych nie ma Canona pytam
    czy informacje w celowniku podczas kadrowania takie jak;czas naswietlania czułosc, przesłona itp... są wyswietlane dopiero po nacisnieciu spustu migawki do polowy czy sa widoczne cały czas ?
    dokladniej chodzi mi o aparat Canon 20lub 30D

z gory dzieki za odpowiedzi

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Pojawiają się po naciśnięci spustu do połowy, a po puszczeniu są widoczne jeszcze przez kilka sekund.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

czy tak jest we wszystkich trybach fotografowania ? czy moze w M sie pojawiają ? to moim skromnym zdaniem ogromna wada poniewaz fotografujący nie widzi jakie ma parametry...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    czy Canony 1D... też tak maja ?
    Ostatnio edytowane przez camil ; 19-03-2007 o 02:11 Powód: Automerged Doublepost

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Wszystkie Canony serii Eos, które miałem w rękach, analogowe i cyfrowe (a także EF-M, taki pół-eos) tak miały :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez camil Zobacz posta
    czy tak jest we wszystkich trybach fotografowania ? czy moze w M sie pojawiają ? to moim skromnym zdaniem ogromna wada poniewaz fotografujący nie widzi jakie ma parametry...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    czy Canony 1D... też tak maja ?
    Heee... nie za bardzo kumam o co Ci chodzi, ale chyba o to ze swiatlomierz nie mierzy swiatla caly czas nawet jak nie kadrujesz (czas/przyslona)? Zwazywszy na to ze pomiar swiatla w jakims tam stopniu pobiera energie to chyba calkiem logiczne rozwiazanie, ze nie jest robiony non-stop, zwazywszy ze sa sytuacje kiedy jest zbedny np. kiedy puszka sie dynda wesolo na pasku na szyji pstrykajacego. Oczewiscie przycisniecie spustu opuszkiem palca do polowy i zobaczenie info na wyswietlaczu tez wymaga energi...
    Ostatnio edytowane przez qwerty1237 ; 19-03-2007 o 03:44
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Domyślnie

To ja tak troche OT podczepie sie, co moze przyczyna lekkiego rozmazywania sie tego info ?

Awatar Rolek
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Feelip Zobacz posta
    To ja tak troche OT podczepie sie, co moze przyczyna lekkiego rozmazywania sie tego info ?
    Może się za bardzo wzruszasz?
    aparat fotograficzny

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Zle umiejscowiona matowka.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Zle umiejscowiona matowka.
    Matówka w tym przypadku nie ma nic do rzeczy. Wyświetlacz w wizjerze o ile pamiętam znajduje się nad pryzmatem i jego obraz jest "dodawany" do obrazu z matówki. Rozmazanie to pewnie wina niewłaściwego ustawiania korekcji w wizjerze.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Rozmazanie to pewnie wina niewłaściwego ustawiania korekcji w wizjerze.
    u mnie byl podobny problem i rzeczywiscie wina lezala w zle ustawionym wizjerze. wystarczylo pokrecic "regulacja celownika" i problem znikl.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów