Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 412131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 146

Wątek: [RobertN] - KIlka moich fotek

RobertN
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin Zobacz posta
    RobertN, jaki jest cel pokazywania serii zdjec trzasnietej podczas ziewania malej dziewczynki ? Modelke zmeczyles, aparat rowniez, a zdjecia... Coz, albumowe...
    Jakiś zawsze tam cel jest. A tych jej zdjęć mam dużo więcej Ona zamęcza a nie ją można zamęczyć. NA ani jednym zdjęciu nie ziewa
    pozdr Robert

Jeszcze 2
    1.
    2.
    pozdr Robert
    Ostatnio edytowane przez RobertN ; 11-03-2007 o 00:00 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

w 1. hmm a może wyaałoby ten kontakt z prawej wystemplować ?? Nie mówiąc o cieniu na ścianie....
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

RobertN
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    w 1. hmm a może wyaałoby ten kontakt z prawej wystemplować ?? Nie mówiąc o cieniu na ścianie....
    Pierwsze bez obróbki- tak specjalnie- Dracula przecież chodzi po domach no i tamten też miał cień Nasz siostrzeniec obejrzał Nosferatu Wernera Herzog'a i kazał się za niego przebrać na Bal Karnawałowy. Drugie poprawiane Corell w ciągu 10 minut na Wacom Intuos A6 WIDE
    Poza tym okazało się, że na samym "balu" Nosferat (tak się nazywał, bo z plastikową szczęką trudno się mówi), miał duży problem ze spożyciem posiłku.

pozdr Robert
    Ostatnio edytowane przez RobertN ; 11-03-2007 o 01:47

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

śmietnik w kadrze, poza tym poczytaj o kompozycji i zrób cos ze światłem bo to z lampy i te cienie -tragiczne

RobertN
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    śmietnik w kadrze, poza tym poczytaj o kompozycji i zrób cos ze światłem bo to z lampy i te cienie -tragiczne
    Zdjęcia Draculi robiła Moja Basia na automacie nie chodziło w nic o artyzm, tylko o zatrzymanie wspomnień
    Dobra.
    A czy ktoś może mi podpowiedzieć jak można zlikwidować te cienie - ja też je widzę (nie posługując się PS -nie mam go), i czy wogóle można ich się pozbyć, posługując się tylko lampą z aparatu.
    W najbliższym czasie zamierzam kupić sobie dotatkową lampę (może skończy się moja walka z cieniem ) i jakąś optykę a na ten cel mam jak na razie przeznaczone około 4-5 tys zł
    pozdr Robert

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Jasne, sprobuj zmniejszyc moc lampy wbudowanej

menu -> menu#2 -> Flash exp compensation -> -1 EV lub -2 EV

na poczatek powinno starczyc i dac zadowalajacy efekt.
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

RobertN
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin Zobacz posta
    Jasne, sprobuj zmniejszyc moc lampy wbudowanej

menu -> menu#2 -> Flash exp compensation -> -1 EV lub -2 EV

na poczatek powinno starczyc i dac zadowalajacy efekt.
    Dziękuję.
    pomogło
    pozdr Robert

RobertN
    Guest

Domyślnie

Trzy zdjęcia z Katowic

pozdr Robert

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Pierwsze nie pasuje bo w zasadzie całe ruszone.. z tych dwójka najlepsza.. polecam zdjęcia użytkownika Amber z psich zawodów - sam chciałbym takie robić..
    Może spróbuj je trochę rozjaśnić i zwiększyć nasycenie bo kolory IMHO są troszkę za mało żywe

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał Awatar Morfiko
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Hej ! ;-)
    Na poczatku odrazu podkresle ze jestem jedynie poczatkujacym amatorem.
    Z tego co zauwzylem to w czesci Twoich zdjec kadr jest niedbaly , a Tu jakis kontakt rozpraszajacy uwage od glownego tematu , gdzie indziej podbrodek z broda uciety , jeszcze gdzie indziej perspektywa , a tu gdzies w kadr wciala sie galazka rozpraszajaca gdzies indziej cos innego , jescze gdzie indziej kadr byl taki jak robiles zdjecia ptaka na drucie ze ptak stanowil bardzo nikla czesc calosci .
    Jeszcze z moich osobistych odczc czasem kolory byly jakies takie mdle i nie ciekawe.
    Przegladajac trafialy sie tez niezle zdjecia ktorych mozna bylo pozadroscic.
    Dodam od siebie jeszcze ze moim skromnym zdaniem dobrego fotografa cechuje miedzyinnymi to ze potrafi osiagnac porzadany efekt i mowie tutaj o czyms calkiem przeciwnym do wypstrykania 60 zdjec gdzie przypadkow jedno wyjdzie tak jak fotograf chcial. - Trzeba sobie zaplanowac jak chcemy aby wygladalo zdjecie czyli jesli chcemy zeby bylo naprzyklad jasniejsze niz w rzeczywistosci to zwiekszymy o 1 dzialke ekspozycje , jesli nie chcemy abys cos rozpraszalo uwage od glownego tematu to damy odpowiednia Glebie Ostrosci , Myslimy jaka perspektywa byla by najkorzystniejsza i czego nie chcielibysmy w kadrze widziec aby nie rozpraszalo uwagi.
    Napisze jescze raz , jestem jedynie POCZATKUJACYM amatorem i sa to tylko moje odczucia ktore moga byc nic niewarta paplanina.

Serdecznei Pozdrawiam. :wink:

Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 412131415 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów