Może lepiej zacząć od początku? Analogowy Canon - kilka lat praktyki i 5D z Lką będzie śmigał. Ciekawe czemu. Hehe... Tak to jest gdy ktoś "jest" fotografem(fką) zaczynającym/ą od lustrzanej cyfry. Troszkę pokory. Nie tylko sprzęt jest ważny.
Może lepiej zacząć od początku? Analogowy Canon - kilka lat praktyki i 5D z Lką będzie śmigał. Ciekawe czemu. Hehe... Tak to jest gdy ktoś "jest" fotografem(fką) zaczynającym/ą od lustrzanej cyfry. Troszkę pokory. Nie tylko sprzęt jest ważny.
A jaki masz monitor ?
Na LCD z marketu róznica jakości będzie niezauważalna, bo wszystko jest wyswietlane w g...nianej jakości.
Ja widzę całkiem dużą różnicę na dwóch tanich LCD z matrycami TN z których korzystam na codzień.
Ten w pracy mam dużo nowszy i lepszy![]()
Oj panowie wstyd!!! To ze zalogowałam się do tego forum wczoraj nie znaczy ze zdjęcia robie od tygodnia. Jak juz pisałam wczesniej pracuje juz 4 rok na 300d a wczesniej pracowałam na anolagu. W zeszłym miesiącu kupiłam sobie
5d i żylete obiektyw. Nie jestem laikiem, zdjecia robie juz od ładnych kilku lat. W tym roku robie magistra z fotografii dlatego kupiłam lepszy sprzet a poza tym to tez o czyms świadczy. Ja wiem ze najłatwiej jest kogos "objechaĆ" ze ma dobry sprzęt a nie potrafi robiĆ zdjęĆ no ale tak nie jest w tym przypadku. Mój monitor to nie LCD tylko roczny samsung syncmaster 959nf i to nie jest wina monitora.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
P.S. Czekam na jakieś fachowe porady a nie sączenie jadu.
Ostatnio edytowane przez Karolajna ; 07-03-2007 o 11:06 Powód: Automerged Doublepost
Robisz projekcje swojej przygody z fotografia na inne osoby. Za 10 lat analog bedzie taka egzotyka jak teraz sredni albo duzy format. I co? To znaczy, ze juz nikt nie bedzie rozumial czym jest fotografia? IMHO troche bez sensu powiedziales.
Karolajna a moglabys wrzucic mi porownanie na skrzynke. Moze z F5 albo F8. Nie przejmuj sie wszelkimi opiniami, ktore powstaly zanim opiniodawca obejrzal zdjecia![]()
Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 07-03-2007 o 11:16
why waste your time looking for proof?
what if the answer is never the truth?
Hej!
Możesz mi przesłać zdjęcia na maila (kolan1(małpa)tlen.pl)?
Pozdrawiam.
Marek
PS
Nie przejmuj się dogryzaniemJa też "nie umiałem" robić zdjęć obiektywem kolegi EF24-70L f2.8, wychodziło zawsze mydło... Szkło okazało się w końcu "zepsute". Na rynku jest mnóstwo gorszych i lepszych egzemplarzy.
why waste your time looking for proof?
what if the answer is never the truth?
Zdjecia można bez problemu wrzucić tu:
http://www.speedyshare.com/
Przy okazji, moze się przyda do porównania - przykładowe pstryki 5D i teoretycznie dużo gorszy słoik 24-85
http://canon-board.info/showpost.php...1&postcount=21
A próbowałaś może zrobić test nowego obiektywu na starym body, oraz starego i nowego body, z jakimkolwiek innym szkłem (wiadomo EF-S 18-55 odpada) ?
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj