Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: problem z ostrzeniem w 24-105L

Zablokowany

Domyślnie

Może lepiej zacząć od początku? Analogowy Canon - kilka lat praktyki i 5D z Lką będzie śmigał. Ciekawe czemu. Hehe... Tak to jest gdy ktoś "jest" fotografem(fką ) zaczynającym/ą od lustrzanej cyfry. Troszkę pokory. Nie tylko sprzęt jest ważny.

Początki nałogu Awatar SimOn!
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paparazzo Zobacz posta
    Może lepiej zacząć od początku? Analogowy Canon - kilka lat praktyki i 5D z Lką będzie śmigał. Ciekawe czemu. Hehe... Tak to jest gdy ktoś "jest" fotografem(fką ) zaczynającym/ą od lustrzanej cyfry. Troszkę pokory. Nie tylko sprzęt jest ważny.
    Oj ja czasem sie zastanawiam po co tyle uszczypliwosci. niech kazdy zaczyna jak lubi...
    podpis...

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

A jaki masz monitor ?

Na LCD z marketu róznica jakości będzie niezauważalna, bo wszystko jest wyswietlane w g...nianej jakości.
    Ja widzę całkiem dużą różnicę na dwóch tanich LCD z matrycami TN z których korzystam na codzień.
    Ten w pracy mam dużo nowszy i lepszy

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolajna Zobacz posta
    Poradzcie co robiĆ!!!
    Bez zdjęć z exifem trudno będzie ci pomóc. Wystaw zdjęcia na imageshack albo napisz na PM

Karolajna
    Guest

Domyślnie

Oj panowie wstyd!!! To ze zalogowałam się do tego forum wczoraj nie znaczy ze zdjęcia robie od tygodnia. Jak juz pisałam wczesniej pracuje juz 4 rok na 300d a wczesniej pracowałam na anolagu. W zeszłym miesiącu kupiłam sobie
    5d i żylete obiektyw. Nie jestem laikiem, zdjecia robie juz od ładnych kilku lat. W tym roku robie magistra z fotografii dlatego kupiłam lepszy sprzet a poza tym to tez o czyms świadczy. Ja wiem ze najłatwiej jest kogos "objechaĆ" ze ma dobry sprzęt a nie potrafi robiĆ zdjęĆ no ale tak nie jest w tym przypadku. Mój monitor to nie LCD tylko roczny samsung syncmaster 959nf i to nie jest wina monitora.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    P.S. Czekam na jakieś fachowe porady a nie sączenie jadu.
    Ostatnio edytowane przez Karolajna ; 07-03-2007 o 11:06 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paparazzo Zobacz posta
    Może lepiej zacząć od początku? Analogowy Canon - kilka lat praktyki i 5D z Lką będzie śmigał.
    Robisz projekcje swojej przygody z fotografia na inne osoby. Za 10 lat analog bedzie taka egzotyka jak teraz sredni albo duzy format. I co? To znaczy, ze juz nikt nie bedzie rozumial czym jest fotografia? IMHO troche bez sensu powiedziales.

Karolajna a moglabys wrzucic mi porownanie na skrzynke. Moze z F5 albo F8. Nie przejmuj sie wszelkimi opiniami, ktore powstaly zanim opiniodawca obejrzal zdjecia
    Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 07-03-2007 o 11:16
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Hej!
    Możesz mi przesłać zdjęcia na maila (kolan1(małpa)tlen.pl)?
    Pozdrawiam.
    Marek

PS
    Nie przejmuj się dogryzaniem Ja też "nie umiałem" robić zdjęć obiektywem kolegi EF24-70L f2.8, wychodziło zawsze mydło... Szkło okazało się w końcu "zepsute". Na rynku jest mnóstwo gorszych i lepszych egzemplarzy.

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pirx Zobacz posta
    A jaki masz monitor ?

Na LCD z marketu róznica jakości będzie niezauważalna, bo wszystko jest wyswietlane w g...nianej jakości.
    Ja widzę całkiem dużą różnicę na dwóch tanich LCD z matrycami TN z których korzystam na codzień.
    Ten w pracy mam dużo nowszy i lepszy
    Ale jesli na tym samym (gownianym) monitorze porownuje 300D + KIT z 5D + 24-105 i wychodzi jej ze ten drugi uklad mydli bardziej niz pierwszy, to znaczy ze monitor zmienia zdanie i gorzej wyswietla jak rozpozna zdjecie z 5D? Hmm ciekawe,ciekawe...
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Zdjecia można bez problemu wrzucić tu:
    http://www.speedyshare.com/

Przy okazji, moze się przyda do porównania - przykładowe pstryki 5D i teoretycznie dużo gorszy słoik 24-85
    http://canon-board.info/showpost.php...1&postcount=21
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A próbowałaś może zrobić test nowego obiektywu na starym body, oraz starego i nowego body, z jakimkolwiek innym szkłem (wiadomo EF-S 18-55 odpada) ?
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów