Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Wyznanie neofity czyli przesiadka na Canona ;-)

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Maris: oczywiście że nie będzie, różnice zaczynają być widoczne powyżej 800 iso. Nie wiem po co kolejny raz robić jakieś sample, które udowadniają coś co już dawno jest udowodnione. ;-)

Bywalec Awatar wizja
    Miasto
    poznań

Domyślnie

nikon 0EV, canon +0,33EV
    konwertyta... Strzelecki.org / Margin.es
    "Wyobraźnia zawsze wyprzedza umiejętności. Dlatego sprzęt to zawsze za mało" ~duChemin

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c3po Zobacz posta
    Maris: oczywiście że nie będzie, różnice zaczynają być widoczne powyżej 800 iso. Nie wiem po co kolejny raz robić jakieś sample, które udowadniają coś co już dawno jest udowodnione. ;-)
    różnice to nie tylko szumy, to również sposób oddawania kolorów, reprodukcji szczegółów, subiektywnie odbieranej plastyki zdjęć. Warto by było zobaczyć. Ten Twój opór do dodania kolejnych zdjęć, różnice wychwycone w exifie powodują, że zaczynam Cię podejrzewać o prowokację

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maris Zobacz posta
    różnice to nie tylko szumy, to również sposób oddawania kolorów, reprodukcji szczegółów, subiektywnie odbieranej plastyki zdjęć. Warto by było zobaczyć. Ten Twój opór do dodania kolejnych zdjęć, różnice wychwycone w exifie powodują, że zaczynam Cię podejrzewać o prowokację
    A moze najzwyczajniej woli robic zdjecia a nie testy ? Moim zdaniem to Ty prowokujesz zeby dostac to co chcesz.

Swoja droga roznice miedzy zdjeciami na iso3200 sa powalajace ... to zupelnie inna liga pod tym wzgledem ale to wiadomo nie od dzisiaj. Wiadomo ze zawsze nikona mozna odszumic podostrzyc poprawic kontrast, wstawic niebo ale to nie o to chodzi najczesciej. Gdyby fotografujacy chcial wszystko samemu robic to zamiast aparatu kupilby pedzel albo tablet
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c3po Zobacz posta
    wcześniej pisałem) jedynie szczery głos zadowolenia. Teraz żałuję że zamieściłem jakiekolwiek zdjęcia. ;-)
    To teraz już wiesz, że na każdym forum jest tak samo. Cokolwiek byś zrobił, to znajdzie się ktoś, kto zarzuci Ci złą wiarę.
    Inna sprawa, że fala podniecania się jakością 5d przeszła przez to forum jakiś rok temu i teraz to pewne retronowum

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    A moze najzwyczajniej woli robic zdjecia a nie testy ? Moim zdaniem to Ty prowokujesz zeby dostac to co chcesz.
    c3po zobaczył co można wycisnąć z fajnego zestawu i nie sądzę, żeby chciał coś namieszać. Jego błąd, że się pochwalił. A drugi błąd jest taki, że dopiero po jakimś czasie dowie się co naprawdę potrafi 5D z 35L. Wtedy będize się śmiał z tego "testu".
    Mocną stroną tego zestawu jest doskonała jakość obrazu nie do uzyskania na innych zabawkach. I można to bez problemu pokazać. Z drugiej strony dużo trudniej będzie pokazać, że 5D częściej myli się przy nastawianiu ostrości niż d200.
    Jarek

Uprawnienia umieszczania postów