Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 48

Wątek: Wyznanie neofity czyli przesiadka na Canona ;-)

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c3po Zobacz posta
    wcześniej pisałem) jedynie szczery głos zadowolenia. Teraz żałuję że zamieściłem jakiekolwiek zdjęcia. ;-)
    To teraz już wiesz, że na każdym forum jest tak samo. Cokolwiek byś zrobił, to znajdzie się ktoś, kto zarzuci Ci złą wiarę.
    Inna sprawa, że fala podniecania się jakością 5d przeszła przez to forum jakiś rok temu i teraz to pewne retronowum

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    A moze najzwyczajniej woli robic zdjecia a nie testy ? Moim zdaniem to Ty prowokujesz zeby dostac to co chcesz.
    c3po zobaczył co można wycisnąć z fajnego zestawu i nie sądzę, żeby chciał coś namieszać. Jego błąd, że się pochwalił. A drugi błąd jest taki, że dopiero po jakimś czasie dowie się co naprawdę potrafi 5D z 35L. Wtedy będize się śmiał z tego "testu".
    Mocną stroną tego zestawu jest doskonała jakość obrazu nie do uzyskania na innych zabawkach. I można to bez problemu pokazać. Z drugiej strony dużo trudniej będzie pokazać, że 5D częściej myli się przy nastawianiu ostrości niż d200.
    Jarek

Zablokowany

Domyślnie

Widzę McKane że dalej cię ciśnie na pęcherz ;-) O żadne testy tu nie chodzi, liczyłem że zobacze jeszcze jakieś porównawcze sample. Raczej rzadko mam okazję dokonać bezpośrednich porównań puszek z wyższej półki.

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

c3po --> Witam na forum, nie przejmuj się tą burzą w szklance wody. Chłopaki tak czasem mają, raz sami się zachwycają jakie 5D to cudeńko a potem kiedy to robi ktoś inni starają sie pokazać że potrafią być obiektywni . Grunt że to tak naprawdę fachowcy którzy nie raz pomogą ci zdecydować na co teraz wydać z trudem gromadzone pieniądze , a że czasem przy tym pomarudzą można im wybaczyć

Dopiero zaczyna

Domyślnie

LFB: Kiedy akurat to na co mam wydać pieniądze to ja doskonale wiem. To jest bardzo proste - trudniej jest robić dobre zdjęcia ;-)

The z00m
    Guest

Domyślnie

Troszkę mnie te porównanie dziwi. Przecież to dwie różne puszki. To co przede wszystkim odróżnia D200 od 5D to wielkośc matrycy :-) oraz niemal dwukrotnie niższa cena o czym wszyscy chyba zapomnieli. Jak ktoś dysponuje 8k PLN to kupi 5D, a jak ma do dyspozycji tylko coś ponad 4k PLN weźmie D200. Różnica to niemal topowy obiektyw.

Wiadomym jest, że Canon pod względem wysokiego ISO kasuje konkurencję. Nowy 1DMIII prawdopodobnie tę przepaść jeszcze pogłębi. Jednak ISO1600 z D200 jest nawet akceptowalne szczególnie po obróbce. Ile zdjęć wykonujecie powyżej ISO1600? Piszę to jako potencjalny klient Canon'a...

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez The z00m Zobacz posta
    Wiadomym jest, że Canon pod względem wysokiego ISO kasuje konkurencję. Nowy 1DMIII prawdopodobnie tę przepaść jeszcze pogłębi. Jednak ISO1600 z D200 jest nawet akceptowalne szczególnie po obróbce. Ile zdjęć wykonujecie powyżej ISO1600? Piszę to jako potencjalny klient Canon'a...
    Słuchaj, to iso 1600 jest akceptowalne tylko przez użyszkodników nikona, przez nikogo więcej. Juz nie chodzi nawet o szumy, tylko o ilość szczegółów na obrazie, o ostrość. A przecież po obróbce, której chcesz dokonać szczegółów zostanie jeszcze mniej.

Co do porównania tych aparatów: nikt o zdrowych zmysłach się tego nie podejmie. Z bardzo wielu względów. Cena będzie jednym z mniej ważnych.
    Jarek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez The z00m Zobacz posta
    No ja nawet 3200 używam nie tak rzadko. Czasami są takie warunki że nic nie pomaga. Dlatego jak zobaczyłem zdjęcia z nowego mareczka to do dziś nie mogę uwierzyć że to prawda i wolę poczekać na jakieś inne testy.

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    (...)
    Co do porównania tych aparatów: nikt o zdrowych zmysłach się tego nie podejmie. Z bardzo wielu względów. Cena będzie jednym z mniej ważnych.
    Tzn. cały problem z nimi polega na tym, że tak na prawdę to one zostały stworzone dla różnej grupy użytkowników. I bezpośrednie porównania są rzeczywiście bez sensu. I cena tu rzeczywiście jest o tyle nie istotna, że jak ktoś potrzebuje tego co ma 5D to po prostu go bierze i kompromisy (D200) go nie interesują. To tak samo jak wybór pomiędzy 85/1.8 i 85/1.2 L. Zresztą w odwrotną stronę to też działa.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No ja nawet 3200 używam nie tak rzadko. Czasami są takie warunki że nic nie pomaga. Dlatego jak zobaczyłem zdjęcia z nowego mareczka to do dziś nie mogę uwierzyć że to prawda i wolę poczekać na jakieś inne testy.
    http://www.steves-digicams.com/2006_...s/DSC_3490.JPG
    http://www.optyczne.pl/index.php?tes...st_ap=14&roz=6

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

to niech c3po skuma sie z kims kto ma 350d i powtozy te zdjecia z d200 na iso 1600
    wtedy bedzie o czym gadac (moze) przez nastepne kilka dni
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów