hmm... to pewnie zapamiętałem cenę z szybką kartą 2GB ... też cholernie drogie te karty były ;-)
hmm... to pewnie zapamiętałem cenę z szybką kartą 2GB ... też cholernie drogie te karty były ;-)
Canon 350D + 24-105/4 L IS + 18-55/3.5-5.6 + w odstawce Sigma 18-200/3.5-6.3
Witam, też jestem zadowolony ze swojej 350D - ale brakowało mi szerokiego kąta i dlatego (mam 24-105L) zamiast nowego szkła - kupiłem ... EOS 30 (analog) + grip za ~500,00 zł. Jest to rozwiązanie, które pozwala mi spokojnie oczekiwać na następcę 5D...
Ja w grudniu 2005 placilem 2750 za CANON 350D +KIT wiec chyba ostro przeplaciles! CHyba ze kupowales bo "dolaczali wspaniala gwarancje Canon Polska za 2 tys wiecej". Moja Europejska tez rok honorowali... Nie widzialem potrzeby placenia dodatkowych stowek tylko dlatego ze sie to CANON POLSKA nazywalo.
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
No wiec dlatego napisalem ze bez sensu troche takie kalkulowanie ze moze stanieje. Jak widac srednio w ciagu ponad roku 350D staniala o jakies 500 zl co nie jest az takim och ach...Nawet jesli 5d stanialoby o 1 tys zl (co watpliwe przy FF) to i tak kwota nie pozowli mi na nabycie tego aparatu za cene wieksza niz 6 tys. W tej chwili mam nowszy model moge sie nim cieszyc w razie odsprzedazy napewno dostane o wiele wiele wiecej za roczna 30D niz za dwuletnia 350D
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
ja również niedawno sprzedałem swoja 350 D,dopłaciłem i kupiłem 30 D-uważam ,że zrobiłem słusznie bo naprawde komfort pracy i AF jest tego wart-jakosc zdjec zbliżona,ale jakośc wykonania dużo lepsza-cóż za komforty trzeba płacic
A ja nie zamieniałem 350D na 30D tylko po prostu dokupiłem 30D. Uważam, że zamiana nie ma sensu, tym bardziej, że trzeba dołożyć grubo ponad 2k PLN.
Lepiej mieć 2 body, bo jak w "akcji" jedno zawiedzie, to totalna klapa.
Owszem 30D jest większy, szybszy, ma dodatkowo ISO3200 i pomiar punktowy ale czy zwykły amator będzie tak często z tego korzystał?
Moje zdanie jest takie: Jeżeli zamieniać to tylko na następcę 30-ki, lub FF, no chyba, że ktoś ma za dużo pieniędzy i nie grają one w tym wypadku roli.
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
A jak się ma podobne pytanie, tzn. 300D na 30D. W moim trabancie wkurza mnie: wizjer ciemny jak d... murzyna, AF, brak szybkich zdjęć poklatkowych i większego ISO. Tylko czy lepiej kupić 30D czy 20D. Zdjęcia zawsze robię w RAW i mało obrabiam w PS, praktycznie podstawowe czynności: wywołanie RAW, kontrast, ostrość, przeróbka do BW...
PozdRufka
Flowenol
-------------------------------------------------------------
Life is too short for reading MTF charts.
Craig16229
U mnie od dłuższego czasu niezmiennie:
".jako 300D user nie przesiądę się na żadne body z matrycą APS-C..."
http://canon-board.info/showpost.php?p=209043&postcount=153
"IMHO mając dzisiaj jakikolwiek sprawny DSLR z małą matrycą nie ma co pchać się w następne, tylko spokojnie robić zdjęcia.
5D też bym zresztą przeczekał (i tak też zrobię), bo ma on zwyczajnie zawyżoną cenę, co IMO spowodowane jest brakiem konkurencji w tym segmencie. Mimo tego wydaje mi się jednak, że to kwestia 2-3 lat by pełnowymiarowa matryca pojawiła się u Canona w klasie dwucyfrowej.
Po drodze pojawi się pewnie jeszcze jakiś 40d z 10MPix i wbudowaną sprzątaczką, a następnym krokiem powinien być już pełnoklatkowy 50d i dopiero to będzie sensowny upgrade."
http://canon-board.info/showpost.php?p=211345&postcount=431
"Jesli o mnie chodzi, to aparaty z cropem mogą już w ogóle nie wychodzić (bo taki już mam i następnego kupować nie mam zamiaru).
Naturalną koleją rzeczy, a właściwie powrotem do normalności jest dla mnie tylko matryca 24x36mm; z tym że nie na najwyższej półce aparatów profesjonalnych, lecz w klasie dwucyfrowej.
I w zasadzie wszystko mi jedno jak długo będę na to czekał. Byle mój aparat do tego czasu nie odmówił posłuszeństwa "
http://canon-board.info/showpost.php?p=284957&postcount=1821
350 zamieniłem na 5D bo chciałem zobaczyć jak to jest z FF.Nie żałuję ,ale podzielam opinię gwozdzta że cena jest zawyżona.