Strona 58 z 110 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

No ja pisałem o tym jak tylko w świat poszła informacja o referendum. Jak dla mnie kontrola CBA też ma z tym związek. Pewnie niedługo się dowiemy, czy się udała

Sorki Galick Nie wczytywałem się w podpisy, patrzyłem tylko na fotki To za twoim pośrednictwem chcę podziękować twoim znajomym A Canony były rzeczywiście w przewadze Nikony widziałem może 2, ale nie pchałem sie do centrum wydarzeń więc widziałem niewiele

Pogonus: Ja się raczej boję tego, co będzie, jak plan wypali
    Ostatnio edytowane przez Biperek ; 27-02-2007 o 13:34
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Miasto
    Augustów

Domyślnie

Sprawa jest przegrana z KE, więc pan premier zmienia front - lepiej rozpisać referendum ogólnonarodowe. Żenada, jak w kabarecie - ja nie mogę odpowiadać, naród sie domaga !

A może chodzi o pomydlenie oczu i wycofanie się z referendum ze względu na ewentualne koszty, a nie na niedorzeczność referendum, bez względu na zasięg.
    Ostatnio edytowane przez Biperek ; 27-02-2007 o 15:28
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

naobiecuja gruszek na wierzbie, "ciemny narod" to kupi (cyt za. j. kurskiem) a potem wypna sie na wszystko.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Jak juz mowilem, obwodnica powstanie, kary z UE beda najwczesniej za rok, wiec jest szansa ze zaplaci za nie juz nowy rzad

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

nie nowy rzad zaplaci, tylko Pan zaplaci, Pani zaplaci- my wszyscy zaplacimy....

Miasto
    Augustów

Domyślnie

Obawiam się, że nie powstanie. Jeżeli miałaby powstać za wszelką cenę to lepiej poczekać (byleby nie 15 lat, chociaż 10 to też jak dla Augustowiaków zbyt długo). Z tego całego zamieszania jest jeden pożytek. Jeśli powstanie obwodnica w kształcie proponowanym przez zielonych, to mieszkańcy wsi, których to będzie dotyczyć na pewno nie będą mieli pretensji do mieszkańców Augustowa. Chociaż droga powstaje w pewnym sensie z naszego powodu. Dlatego właśnie postulowałem włączenie się zielonych w przekonywanie miejscowych.
    Ostatnio edytowane przez Biperek ; 27-02-2007 o 16:19
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Jak juz mowilem, obwodnica powstanie, kary z UE beda najwczesniej za rok, wiec jest szansa ze zaplaci za nie juz nowy rzad
    Trybunał to nie polskie sądy. Już w połowie marca możemy się spodziewać kary podstawowej i dodatkowej za każdy dzień zwłoki do daty polecenia wstrzymania budowy.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Ale stary rząd będzie można rozliczyć przed Trybunałem Stanu (co nie znaczy, że ewentualnych kar nie trzeba będzie zapłacić :-()! Tak czy inaczej sprawa bardzo brzydko pachnie i wcale nie chodzi w niej o ochronę przyrody.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    (byleby nie 15 lat, chociaż 10 to też jak dla Augustowiaków zbyt długo).
    no właśnie, jestem bardzo ciekawy na jakiej podstawie Kaczor wyraził taką opinię. Projekt koncepcyjny można opracować w jakieś pół roku. Wykonawczy - jeśli się chce - w kolejne 12 miesięcy. Budowa takiej drogi nie powinna trwać dłużej niż 12-18 miesięcy, gdyby trwała dłużej to bym się mocno zdziwił. Autostradę z Krakowa do Tarnowa (75 km) mają budować dwa lata, a potężnych węzłów tam co niemiara, również przebieg przez cenne tereny, więc trudności znaczne.

Zakładając, że wszyscy będą mieli dobre intencje (przede wszystkim rząd i samorządowcy) a Unia pomoże dofinansować realizację (w końcu sie sprzeciwili, można to sensownie wykorzystać w negocjacjach), to ta droga mogłaby powstać w ciągu około trzech lat. Tylko, że póki co nikt nie chce.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Smutne wiesc:
    Zastanawilem czasem ze jak chca w tym miejscu zbudowac obwodnice to moga i olac ptaki w okresie legowy i niestey stalo sie.
    Glowny Koserwator Przyrody wydal pozwolenie na ploszenie ptakow na terenie budowy obwodnicy
    Podali to 2 krotnie w PR w pr 1.
    Byla 10 minutowa dyskusja na ten temat P. Pukosa i kogos od drogwnictwa.
    Pukus bronil sprawy:
    Powiedziezial ze to torfowisko nie powstalo jak ktos powiedzil przez 100 lat tylko przez ok od 2 do 20 tys lat bo mech torfowiec rosnie rocznie 1 mm a pokaldy torfu sa od 2 do 20 m nad Rospuda, i ze kompensacja nie nie odtorzy tego torfowiska.
    wspomnial ze ten "rogal augustowki" to czes planowanej tras przez kilka Parkow Narodwych.

Niestety chyba juz tylko cala nadzieja w UE, choc widzac upor z jakim brna polskie wladze moga pujsc na calosc i nie zwazac nawet na kary unijne i budowac dalej , oby tak sie nie stalo.
    Pan z drgownictwa powiedzil ze budowa obwodnicy juz ruszyla 22 lutego.. wiec wyglada na to ze po geodetach przyjda inni

Strona 58 z 110 PierwszyPierwszy ... 848565758596068108 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów