Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2028

Wątek: Canon EOS 1D Mark III

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Też zwróciłem na to uwagę. Jaja to będą kiedy jaki Phil zmierzy czułość i się okaże, że 6400 to w rzeczywistości 6400x0.33
    Np. ISO 50 z 1D2N to ISO 90
    A to aby tak nie jest? Coś mi się kołacze, że od zawsze Canon podawał zaniżone wartości ISO w porównaniu do innych producentów - np. ISO100 w C to był odpowiednik 160 w N itp. Chyba coś na ten temat kiedyś nawet na dpreview było.

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Ale jazz, zobaczcie ile detali zostaje na 6400 nawet przy włączonym NR!!!
    Ano zostaje... ja p***le... odszczekuję to, co pisałem gdzieś wyżej ja go chcę! :-D Teraz to już chyba naprawdę między ISO100 a 1600 można sobie wybierać według wygody i zastosowań, nie patrząc na jakość obrazu ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

boże, dzięki za nawróconych
    Jednak wysokie ISO się przydaje, nawet nie tylko mnie - znanemu szumofobowi.
    Sprzęcior wymiata.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Teraz to już chyba naprawdę między ISO100 a 1600 można sobie wybierać według wygody i zastosowań, nie patrząc na jakość obrazu ;-)
    To samo sobie pomyśłałem. Ultra szumofoby wrzucą nawet 800 (w 5D - 400) a oskarkowy chyba spokojnie w garnizonowym mógłby zapodać 1600

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

A to aby tak nie jest? Coś mi się kołacze, że od zawsze Canon podawał zaniżone wartości ISO w porównaniu do innych producentów - np. ISO100 w C to był odpowiednik 160 w N itp. Chyba coś na ten temat kiedyś nawet na dpreview było.

Ano zostaje... ja p***le... odszczekuję to, co pisałem gdzieś wyżej ja go chcę! :-D Teraz to już chyba naprawdę między ISO100 a 1600 można sobie wybierać według wygody i zastosowań, nie patrząc na jakość obrazu ;-)
    Poziom szumów jest bardzo niski. Ja do tej pory byłem zadowolony ze swojej N , ale to co dzisiaj zobaczyłem ........ rewelacja !!!
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wyjątkiem od tej reguły jest - o ile mnie pamięć nie myli - 400D. ISO 100 to 100.

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

ja go chcę! :-D
    Muflon, nie jesteś w tych pragnieniach osamotniony Na pokazach bym po prostu szalał z tym aparatem
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Jednym słowem - POZAMIATANE!
    Strach się bać obrazku z nowego Ds'a i 5D mkII

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Też zwróciłem na to uwagę. Jaja to będą kiedy jaki Phil zmierzy czułość i się okaże, że 6400 to w rzeczywistości 6400x0.33
    Np. ISO 50 z 1D2N to ISO 90

Ale jazz, zobaczcie ile detali zostaje na 6400 nawet przy włączonym NR!!!
    Phil to jest tak wq...y na Canona że chłop w nim znajdzie tyle "wewnętrznego fuj" że hej .

Cytat Zamieszczone przez KMV10 Zobacz posta
    Wyjątkiem od tej reguły jest - o ile mnie pamięć nie myli - 400D. ISO 100 to 100.
    Nie myli. W 400D wszystko jest wg skali. Być może tu też tak będzie.

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Jednym słowem - POZAMIATANE!
    Strach się bać obrazku z nowego Ds'a i 5D mkII
    Strach to się będzie bać jak Canon rzeczywiście wymiecie konkurencję i wtedy będzie co raz więcej takich wątków jak ten: http://canon-board.info/showthread.php?t=19930
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Strach to się będzie bać jak Canon rzeczywiście wymiecie konkurencję i wtedy będzie co raz więcej takich wątków jak ten: http://canon-board.info/showthread.php?t=19930
    Ja tam się nie boje :cool:
    Planuję wyjazd na inny grunt (już wkrótce ) więc będzie łatwiej o fajne zabawki
    I nie mówcie, że będzie inaczej Bo wierzę, że będzie lepiej! Musi być! Życie jest zbyt krótkie, żeby spędzić go całe w Kaczogrodzie. Także tak jak mówiłem - następca 5D mkII będzie mój

Uprawnienia umieszczania postów