Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 100

Wątek: EF 16-35mm f/2.8L II USM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zOOn Zobacz posta

"Jak podają informacje prasowe Canona, w nowej konstrukcji zastosowano nowe algorytmy automatycznego ustawiania ostrości."
    Za fotopolis
    Ciekawe, myslalem ze to body mowi o ile, kiedy i w ktora strone krecic.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zOOn Zobacz posta
    Fotopolis pisze również, że 1D3 ma sprzątaczke z 400D a tymczasem 1D3 ma inną o czym wspominał w wywiadzie podczas premiery 400D jp-inżynier z Canona...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Fotopolis pisze również, że 1D3 ma sprzątaczke z 400D a tymczasem 1D3 ma inną o czym wspominał w wywiadzie podczas premiery 400D jp-inżynier z Canona...
    Kwestia slownictwa. Upraszczajac - 1D3 ma sprzataczke matrycy i to powinno wystarczyc. Nie ma co wnikac czy z 400D czy nie, a raczej nie z powodu wymiarow itp.

Wracajac do tematu - glowne usprawnienia nowego szkielka to poprawiona ostrosc przy 16mm, na brzegach, szczegolnie przy max otwartej przyslonie, szczegolnie na fullframe cyfrowym, oraz wspomniany juz ksztalt przyslony. Jesli bedzie w porownywalnej cenie do starszego modelu to bedzie wart swojej ceny jesli sprawdzi sie w testach na cyfrowym fullframe.

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl Zobacz posta
    Ciekawe, myslalem ze to body mowi o ile, kiedy i w ktora strone krecic.
    Jest to ciekawostka i wyglada na skrot myslowy w tekscie orginalnym i wynikly z tego blad w tlumaczeniu (nadinterpretacja).

Dpreview:

"Rapid auto focus is driven by a virtually silent Ring-type Ultrasonic Motor (USM) incorporating Canon’s latest auto focus algorithms."

Ja bym to tak przeczytal (niech mnie ktos poprawi...):

'Blyskawiczny auto focus napedzany jest bezglosnym, pierscieniowym silnikiem USM przystosowanym do/wykorzystujacym najnowsze algorytmy auto focus Canona (w domysle 1D MkIII prawdopodobie)'

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    To juz jest inwencja tworcza autorow newsa...
    5D

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Tak, to body kręci obiektywem ale zdaje się, że body daje rozkazy nie "w lewo, o jeszcze jeszcze już", tylko każe przesunać się o konkretną wartość, co potem obiektyw realizuje po swojemu. Zatem w obiektywie też są jakieś algorytmy sterowania.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Patrząc na sample na Optycznych (http://www.optyczne.pl/?art=59) to chyba na dzień dobry im się noga podwinęła z premierą tego szkła w Polsce.
    Dawno nie widziałem takiej fabryki mydła.

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perqsista Zobacz posta
    Dawno nie widziałem takiej fabryki mydła.
    Nie wiem gdzie to mydło widzisz...
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wyraziłem się nieprecyzyjnie - miałem na myśli zdjęcia zrobione przede wszystkim zestawem 1dmkIII + 16-35 które nie wiedzieć czemu zniknęły ze strony. Na tych z 20d faktycznie jest trochę lepiej, aczkolwiek jak dla mnie bez rewelacji (na zdjęciu z f2.8 nie mogę się doszukać żadnego ostrego miejsca, na tych z f5 i f 3.5 ostrość bardzo przeciętna IMO).

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perqsista Zobacz posta
    na zdjęciu z f2.8 nie mogę się doszukać żadnego ostrego miejsca
    Hm... Prawe oko? IMHO ostre jak należy.

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Tak, to body kręci obiektywem ale zdaje się, że body daje rozkazy nie "w lewo, o jeszcze jeszcze już", tylko każe przesunać się o konkretną wartość, co potem obiektyw realizuje po swojemu. Zatem w obiektywie też są jakieś algorytmy sterowania.
    Tak jest. Sterowanie AF odbywa sie w otwartej petli (stąd osławione problemy z FF/BF) - body przesyła do obiektywu informację o ile przekręcić, a kontroler w obiektywie w/g swojego algorytmu steruje falownikiem, z którego zasilany jest silnik.

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów