Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Mieszany widok

Zablokowany

Domyślnie

KuchateK nie twierdzę, że jest najgorszy, póki co mam canona ..
    co do d50, to muszę Cię zwartwić, ale z tym pudełkiem mam do czynienia prawie co tydzień (w górkach, z kumplem) i ja żadnej różnicy pomiędzy 300D a D50 nie widzę, a blurowanej szumozy to już szczególnie. Chyba Ci się z D80 pomyliło ;-) Aparat fajne fotki robi. Dlaczego więc mam 300D? bo to moja pierwsza lustrzanka cyfrowa, a że kupiłem używanego, za psie pieniądze, to nie narzekam. A że stoję pomiedzy dwoma systemami (bo w koło mnie same nikony - szef ma i dwóch kumpli), to wkurzają mnie bzdury, które tutaj co chwilę wyczytuję.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Poza tym wydaje mi sie, ze niektorzy uzytkownicy maja nierealistyczne
    marzenia. Ja rozumiem chec posiadania fajnego pierwszego korpusu
    z super zoomem za 100PLN, ale w sumie po co?
    Jesli wchodzisz w D-SLR to znaczy, ze myslisz o rozwijanie sie i systemu.
    Jesli nie, to jakas hybryda jest pewnie o wiele lepszym dla ciebie rozwiazaniem.
    Jesli tak, to moze 400D z np. 35 f2 jest znacznie lepszym pierwszym
    zestawem, zarowno do nauki jak i robienia lepszych zdjec,
    niz np. Nikon D50 z 18-200 zoomem...

Dopiero zaczyna Awatar Marcoone
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maris Zobacz posta
    A że stoję pomiedzy dwoma systemami (bo w koło mnie same nikony - szef ma i dwóch kumpli), to wkurzają mnie bzdury, które tutaj co chwilę wyczytuję.
    Nie widzę sensu "wkurzania się na bzdury, które tutaj co chwila wyczytujesz". Forum czytam od dawna i wyrobiłem sobie nawyk "filtrowania" wypowiedzi zabarwionych jakimkolwiek fanatyzmem sprzętowym. Większość z nich traktuję jako żarty, a wypowiedź Kuchatka (a właściwie jej fragment) która tak Ciebie "zbulwersowała" pod powyższe miano podpadła juz na wstępie.
    Włącz "filtry" i nie będziesz miał powodów do zdenerwowania. Jeśli jesteś zainteresowany zdobywaniem i/lub pogłębianiem wiedzy na temat systemu Canona to forum to jest całkiem przyjemnym miejscem.
    EOS 33 / EOS 300 / Tamron 28-75 2.8 XR Di / kit 28-90 / Sigma 70-300 APO Macro Super II / polar HOYA HMC i trzy dekielki

Uprawnienia umieszczania postów