Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1895

Wątek: Cos nowego na horyzoncie?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

... ciagnac temat ewentualnego nastepcy FF - 5D ("3D") zastanawiam sie nad tym czy w historii wspolczesnej (cyfrowej canona) byly jakies przypadki aby nastepca obecnego modelu (np. 300D->350D->400D, czy 10D->20D->30D) nie wszedl 18 m-cy po poprzedniku?

jezeli nie bylo to moze i teraz wszystkie spekulacje powinny sie sprawdzic ... wiem, wiem to strzelanie we wlasna stope (bo niby brak konkurencji) ale pamietajmy, ze to japonczycy jak cos powiedza to tak bedzie i dodatkowo moze ich sily wywiadowcze sa lepsze od naszych i jednak szykuje sie FF z szyldem sony?

i inne pytanie ala "historyczne" czy byl przypadek aby model zastepowany nie przestal byc produkowany - pytam o ewentualne zagrozenie produkcji 5D?

pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zodiakalny Rak Zobacz posta
    jezeli nie bylo to moze i teraz wszystkie spekulacje powinny sie sprawdzic ... wiem, wiem to strzelanie we wlasna stope (bo niby brak konkurencji) ale pamietajmy, ze to japonczycy jak cos powiedza to tak bedzie i dodatkowo moze ich sily wywiadowcze sa lepsze od naszych i jednak szykuje sie FF z szyldem sony?
    Moga zaszalec. 70-lecie firmy. 20-lecie systemu EOS. Swieto kopniaka zasadzonemu nikonowi tak skutecznie, ze do tej pory sie mu odbija

Szpiegostwo przemyslowe z pewnoscia dziala. Jesli wiedza o zamiarach i zapedach konkurencji na FF wziac z laboratorium pare gotowych prototypow i skierowac do podukcji aby zgarnac jak najwiecej dla siebie i wyssac wolne fundusze z klientow to najlepsza opcja.

Cytat Zamieszczone przez Zodiakalny Rak Zobacz posta
    i inne pytanie ala "historyczne" czy byl przypadek aby model zastepowany nie przestal byc produkowany - pytam o ewentualne zagrozenie produkcji 5D?
    Jesli przestana produkowac 5D wyjdzie cos innego na jego miejsce. Choc by mkII z odkurzaczem i paroma *******ami dodatkowymi. Zastepowalnosc musi byc. Musi byc tez model na miejsce starego w tej samej (badz nizszej) cenie.

Moga go przetrzymac do wrzesnia. Jedynki maja dluzszy cykl, 5D tez moga potrzymac pol roku dluzej.
    ...

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Swieto kopniaka zasadzonemu nikonowi tak skutecznie, ze do tej pory sie mu odbija
    Jak czytam Twoje wypowiedzi, to myślę sobie, że mógłbyś być przynajmniej zastępca muły Omara
    Bo gdybyś miał choć prowizję od każdej eLki, którą zaprezentowałeś w kolejnym poście, to byłbyś dla mnie guru, a tak jesteś strasznie śmieszny
    a poważnie mówiąc, co ja - posiadacz trabiego - mam z kopów zasadzanych nikonowi i ze 100 eLek używanych przez fotoreporterów, szczególnie z tych za kilkanaście tysiaków?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maris Zobacz posta
    co ja - posiadacz trabiego - mam z kopów zasadzanych nikonowi i ze 100 eLek używanych przez fotoreporterów, szczególnie z tych za kilkanaście tysiaków?
    A co chciałbyś mieć?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

a tak jesteś strasznie śmieszny
    Mialo byc smieszne 8)

a poważnie mówiąc, co ja - posiadacz trabiego - mam z kopów zasadzanych nikonowi i ze 100 eLek używanych przez fotoreporterów, szczególnie z tych za kilkanaście tysiaków?
    Popatrz co maja uzytkownicy tak popularnych systemow jak te markowane przez minolte czy pentaxa. Juz wiesz co masz?

Kupowac wszystkiego nie musisz, ale jak juz cos bedziesz chcial to masz wybor i nie musisz myslec o zmianie systemu z powazna strata bo Nikon stwierdzil ze cropa nikt nie potrzebuje.
    ...

Uprawnienia umieszczania postów