Pokaż wyniki od 1 do 10 z 95

Wątek: D80 jako najlepsza lustrzanka

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar TiTeUF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zOOn Zobacz posta
    Sprzedaj, poki nowy i kup 30D z wyprzedazy. Nawet z kitem...
    Nie moge sprzedac bo to prezent wiec bedzie glupio wygladalo a mi na razie wystarczy a poza tym moja mama ma canon'a wiec o szkla sie nie martwie, zreszta dalem (powiedzmy "pozyczylem") jej moje stare bo jak dostalem Nikon'a to mi nie sa (na razie) potrzebne a na Canon'a to sie moge przesiasc za jakis czas jak sie nie przyzwyczaje do Nikon'a ... Ale na razie nie jest zle ! Czekam na lato aby porobic wiecej fotek i zobacze

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TiTeUF Zobacz posta
    Nie moge sprzedac bo to prezent wiec bedzie glupio wygladalo a mi na razie wystarczy
    Eee tam - moglbys sobie naklejke Nikon i czerwony trojkat na 30D walnac - i kto by sie skapnal?

Cytat Zamieszczone przez TiTeUF Zobacz posta
    a poza tym moja mama ma canon'a wiec o szkla sie nie martwie, zreszta dalem (powiedzmy "pozyczylem") jej moje stare bo jak dostalem Nikon'a to mi nie sa (na razie) potrzebne a na Canon'a to sie moge przesiasc za jakis czas jak sie nie przyzwyczaje do Nikon'a ... Ale na razie nie jest zle ! Czekam na lato aby porobic wiecej fotek i zobacze
    W sumie fakt - nie tak zle. Zdjecia robic, nie sample. Wspolpracownik ma D50 i foty trzaska jak trzeba. (Potem musze mu w PSie robic krzywe i kolory - ale niewiele.)

Przezimujesz jakos
    5D

ionek
    Guest

Domyślnie

Kolorki są. W miarę wyraźne, widać kafelki, herbatkę, kubeczki. Gdyby je zrobić w nefie i nad nimi posiedzieć to efekt byłby prawie doskonały. A C400D i Pentax 10D takich nie zrobią bo nie mają iso 3200.

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ionek Zobacz posta
    Kolorki są. W miarę wyraźne, widać kafelki, herbatkę, kubeczki. Gdyby je zrobić w nefie i nad nimi posiedzieć to efekt byłby prawie doskonały. A C400D i Pentax 10D takich nie zrobią bo nie mają iso 3200.
    Ha, ha, ha... Zaloze sie ze caly czas walisz na 3200 bo tam sa fajne kolorki i szczegoly.
    I tak z Toba sie nie zgodze bo 3200 to chyba forsowane w D80. Takie cos mozesz zrobic nawet na 400D
    Ostatnio edytowane przez qwerty1237 ; 09-02-2007 o 16:08
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Zrobią bez problemu. Nie doświetlasz Raw-a (iso 1600 w 400D czy w każdym innym) o jedną działkę czasu lub przesłony i później wyciągasz z powodzeniem w PS-e. Nieraz już tak robiłem i dało sie wytrzymać .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

ionek
    Guest

Domyślnie

Może by ktoś pstryknął taką niedoświetloną o jedną lub dwie działki fotkę? Chętnie bym zobaczył jak to wyjdzie C400.

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Może by ktoś pstryknął taką niedoświetloną o jedną lub dwie działki fotkę? Chętnie bym zobaczył jak to wyjdzie C400.
    Zaloze sie lepiej niz na D80 :-)

O jedna dzialke bo roznica ISO1600 i 3200 to jedna a nie dwie dzialki.

Dzisiaj postaram sie wrzucic jakies foty bo jeszcze mnie przekonaja ze CCD mniej szumi niz CMOS i bede zmuszony zmienic system. :-)
    Ostatnio edytowane przez qwerty1237 ; 09-02-2007 o 18:48
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

ionek
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qwerty1237 Zobacz posta
    O jedna dzialke bo roznica ISO1600 i 3200 to jedna a nie dwie dzialki. Dzisiaj postaram sie wrzucic jakies foty bo jeszcze mnie przekonaja ze CCD mniej szumi niz CMOS i bede zmuszony zmienic system. :-)
    Wrzuć koniecznie. Mogą być nawet obrobione w PS. Chociaż przydałby się również exif

Uprawnienia umieszczania postów