Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 137

Wątek: Canon EOS 400D kontra Nikon D80

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

jakbym mial wybierac puszke z tego segmentu (i nie planowalbym nigdy kupna wyzszego modelu albo jakby pentax zaczeloby robic puszki profi )to na pewno wzialbym K10.uszczeslki, stabilizacja,matryca lepsza od tej z D80...no i ma fajny, przemyslany grip
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    jakbym mial wybierac puszke z tego segmentu (i nie planowalbym nigdy kupna wyzszego modelu albo jakby pentax zaczeloby robic puszki profi )to na pewno wzialbym K10.uszczeslki, stabilizacja,matryca lepsza od tej z D80...no i ma fajny, przemyslany grip
    Tylko z jakim szklem - sam K10D kosztuje 960 yoyo.

PS: Mialem juz qrka nie wlaczac kompa - pakuje sie na wycieczke... Nalog...
    5D

FotoArt
    Guest

Domyślnie

No widze dyskusja na maxa,
    Jesli chodzi o koszty to plannowalem nie wydac wiecej niz 10 tys
    czyli odpowiedz czemu narazie nie 30d lub 5d
    Liczymy:
    400D + pamiec 3
    obiektyw Canon 24-70/2.8L ok 4,5
    Speedlite 580EX 2 szt 3,4
    wychodzi troszke poza
    No oczywiscie widzialem K10 i mialem dylemat ale musialbym sie uganiac za dodatkami wiec moze narazie nie.
    Jesli ktos zna cos co mozna porownac z 24-70 i tymczasowo moglbym kupic to chetnie skozystam
    pozdr

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

mysle w UK nie bedziesz mial problemow z dodatkami. do K10 za ok miesiac maja wypuscic 3 szkla - takie eLki. SDM(czy jakos tak ) czyli ich USM, uszczelnienia, swiatlo stale 2.8...no i IS do kazdego szkla hehe
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    do K10 za ok miesiac maja wypuscic 3 szkla - takie eLki. SDM(czy jakos tak ) czyli ich USM, uszczelnienia, swiatlo stale 2.8...no i IS do kazdego szkla hehe
    http://www.dpreview.com/news/0609/06...starlenses.asp
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Podsumuje efekty mojego 'doradztwa' w sprawie zakupu sprzetu:

400D odpadl dosc wczesnie, 30D byl poza zasiegiem i jako rozsadne opcje zostaly: D80 Kit i K10D + Sigma 17-70. Do Nikona stracilem zapal m.in. rowniez po tym poscie Kubamana >post< i zostal K10D + Sigma i troche negocjacji co do (niewielkiego, ale jednak) przekroczenia budzetu.

Wczoraj jednak wyszla opcja: 30D za €850 z przesylka - wiadomo, sklepy czyszcza magazyny przed PMA... (tu akurat sklep z Hongkongu, w ktorym kupowalem kiedys Tokine).

I tak 30D + Sigma 17-70 + 1Gb CF (szybkie) + Lowepro Toploader Zoom 1 wychodzi odrobine mniej, niz zakladane €1300.

Sprzet zamowiony i zaplacony - a mi taki zestaw pasuje z tego powodu, ze Sigme mialem przez prawie rok i moge za nia reczyc, a 30D mam i porad w sprawie obslugi tego aparatu latwiej mi bedzie udzielic niz w przypadku K10D (a niechybnie mnie to czeka).

Dzieki wszystkim za porady i opinie.

pzdrw, tomek

ps: Tak wiec moja odpowiedz na pytanie 400D czy D80, to 30D
    5D

Zablokowany

Domyślnie

Jeśli poważnie wziąłeś opinię Kubaman, to gratuluję poczucia humoru. Mój szef ma D80, inna sprawa, że z 17-55/2.8 (takie duże bydle ) i co do plastyki fot i jakości odbitek, to niestety ja ze swoim plastikiem siadam w kącie (jak przystało na dobrego podwładnego )

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maris Zobacz posta
    Mój szef ma D80, inna sprawa, że z 17-55/2.8 (takie duże bydle ) i co do plastyki fot i jakości odbitek, to niestety ja ze swoim plastikiem siadam w kącie (jak przystało na dobrego podwładnego )
    No nie spodziewalbym sie tutaj cudow po kicie...
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Zablokowany

Domyślnie

Mam niestety tego świadomość ...

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maris Zobacz posta
    Jeśli poważnie wziąłeś opinię Kubaman, to gratuluję poczucia humoru. Mój szef ma D80, inna sprawa, że z 17-55/2.8 (takie duże bydle ) i co do plastyki fot i jakości odbitek, to niestety ja ze swoim plastikiem siadam w kącie (jak przystało na dobrego podwładnego )
    Mozna powiedziec, ze szukalem wymowki 8)
    5D

Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów