Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 84

Wątek: EOS 30 i 33 pytanko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

@CASE:

Zauważyłeś już zapewne, że jesteś zdecydowaną mniejszością wśród userów owego forum jeśli chodzi o podejście do fotografowania. Zapewne irytują Cię pewne sprawy, a zważ na większość. Ty masz "chopla" na punkcie przestarzałej techniki (proszę wybaczyć mi to określenie) i nie dziw się więc, że zdecydowana większość będzie poirytowana Twoim podejściem.
    Podobnie jak z pisaniem maszynowym/komputerowym. Będziemy się upierać że maszyna do pisania to jest dopiero TO? Będziesz kwestionował pisania na komputerze w edytorze np. OpenOffice z jego możliwościami?
    W ciemni analogowej też można robić "wycinanki" - a czy Ty to stosujesz, zapewne mało kogo to interesuje - liczy się efekt końcowy...
    Fotografia naszych czasów stawia przed odbiorcami duuużo większe wymagania niż kiedyś - nie zapominaj o tym....

Coś już napisał Awatar CASE
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zapewne zauważyłem.
    Nie mam na żadnym punkcie hopla, po prostu to lubię. Nie neguję FOTOGRAFII cyfrowej.
    Nie będziemy się upierać, że maszyna do pisania jest lepsza niż OpenOffice, ani że MS WORD jest lepszy niż OpenOffice, ale będę się na przykład upierał, że muzyka stworzona za pomocą instrumentów, niezależnie od jej gatunku, jest lepsza od muzyki techno, czy innej komputerowej.
    Fotografia naszych czasów... uważam, że stawia wymagania coraz mniejsze, bo jest- niestety - coraz bardziej powszechnym, a coraz mniej elitarnym zajęciem. Niestety, dzięki temu obserwuje się zalew tandety zrobionej przez dzieci bogatych rodziców, które dostały pod choinkę 1Ds i kilka szkieł. I bynajmniej no offence do kogokolwiek, stwierdzam fakt... kiedyś aparat mieli nieliczni, teraz ma każdy, i fotografia się upowszechnia, a zakres tolerancji na tandetę w zastraszającym tempie rośnie. Po raz kolejny: no offence, to ogólne stwierdzenie, nie odnoszące się w szczególny sposób do CB.

A po prostu chciałbym z kimś podyskutować o fotografii, kimś kto zrobi zdjęcia, i surowiznę mi pokaże, żebym mógł na swój sposób je ocenić... ja mogę ze swojej strony zagwarantować, że odbitki z moich zdjęć (negatywów) wyglądają tak samo, jak to co na stronce. Jeśli ktoś je zechce ode mnie kupić, wtedy usiądę do PS'a. A na razie zajmę się fotografią...
    Ostatnio edytowane przez CASE ; 30-01-2007 o 14:23
    Canon jakiś tam, bo lubię
    Nie dla PS'a, mniejsze nie dla syfry.

Moje www
    Zobacz mnie na GoldenLine...
    ...i na LinkedIn

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

obejzyj moją galerie i powiedz czy dokonuje graficznych zmian w fotkach i spróbuj zgadnąć jakie mam szkła ? chociaż w przyblizeniu .....

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Sorki CASE ale jeżeli chodzi o analoga to w ciemni robilem dokladnie to co teraz w PSie . Zmieniły się tylko narzędzia .
    Chcąc przemieścić się z jednej miejscowości do drugiej czekasz na dyliżans , bo autobusy i pociagi są złe ? Nie wspominając o samochodach Chyba że wolisz zamiast samochodu jakąs bryczkę

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

CASE, te kolorowe negatywy to sam wywolujesz i robisz odbitki czy moze w labie? Bo jak w labie to mam nadzieje, ze zdajesz sobie sprawe z tego jakie sztuczki potrafi taki laborant z Twoja surowizna jak to nazwales zrobic.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Popmart: obejrzę, obiecuję. A Twoje szkła mnie nie interesują, tylko efekt.
    Tomasz1972: Ja już nie mam do Was siły. Czy ja gdziekolwiek napisałem, że wszystkie aspekty życia należy cofnąć do wieku XIX, jeździć bryczką i robić dagerotypie? Jeśli jest tak jak mówisz na temat ciemni i Ps'a, to chwała ci za to. I to zdanie powinno Ci wreszcie uświadomić, co mam przeciwko PS'owi, a jeśli nie uświadamia.... to ja już nie mam siły.
    Dominique: oczywiście masz rację, tyle, że ja ZAWSZE dokładnie nadzoruję proces wywoływania i całej reszty, nie pozwalam dotknąć ich korekcją jakąkolwiek (zresztą, już mi ProfiLab oddawał raz za skorygowane zdjęcia). Tak, wiem, korekcja jest nieunikniona, bo lab ma wbudowaną itd. Trudno, co być musi to być musi, ale nikt nie poprawia ich komputerowo... dlaczego? Bo chcę mieć jak największą powtarzalność efektów. Gdybym pozwalał robić korekcję, to jeden lab zrobi lepiej, drugi gorzej, a każda odbitka inna. Bez sensu. Jak robią bez, to wiem, że mam to co na negatywie, różniące się tylko przez rodzaj chemii, papieru itp.
    A poza tym wybaczcie, ale odłóżmy tą miłą dyskusję na później, bo muszę lecieć reklamy z przystanków pościągac. Różowe Multikina, Warszawiacy wiedzą
    Ostatnio edytowane przez CASE ; 30-01-2007 o 14:31

Moje www
    ...i na LinkedIn

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CASE Zobacz posta
    [...] ja mogę ze swojej strony zagwarantować, że odbitki z moich zdjęć (negatywów) wyglądają tak samo, jak to co na stronce. Jeśli ktoś je zechce ode mnie kupić, wtedy usiądę do PS'a. A na razie zajmę się fotografią...
    Liczy się EFEKT KOŃCOWY

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie mam już siły, wybacz.
    Tak, masz rację, że się liczy tylko efekt końcowy. Na tym skończmy, dobranoc.

Albo jeszcze jedno: Tak liczy się efekt końcowy, podobnie jak w piłce noznej liczy się wynik, nieważne, że walkowerem albo przez rzut monetą, 3:0 idzie w świat. A co za emocje... może warto byłoby rozgrywać w ten sposób mistrzostwa świata? Ile taniej i szybciej.... A może i Sri Lanka by została mistrzem....
    Ostatnio edytowane przez CASE ; 30-01-2007 o 14:39

Moje www
    ...i na LinkedIn

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Dobranoc ?! o 13.34 hmmm no to już wszystko wiadomo

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CASE Zobacz posta
    Albo jeszcze jedno: Tak liczy się efekt końcowy, podobnie jak w piłce noznej liczy się wynik, nieważne, że walkowerem albo przez rzut monetą, 3:0 idzie w świat. A co za emocje... może warto byłoby rozgrywać w ten sposób mistrzostwa świata? Ile taniej i szybciej.... A może i Sri Lanka by została mistrzem....
    Nie, no chyba nie mówisz tego poważnie??

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów