Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 84

Wątek: EOS 30 i 33 pytanko

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CASE Zobacz posta
    muzyka stworzona za pomocą instrumentów, niezależnie od jej gatunku, jest lepsza od muzyki techno, czy innej komputerowej.
    Dobra analogia... tyle że potwierdzająca coś dokładnie przeciwnego: jakość muzyki, niezależnie od gatunku, zależy od "operatora". W dużo mniejszym stopniu od tego, czy wciska on klawisze, szarpie struny, czy kręci pokrętłami.

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak dla mnie to fotografia jest sztują odwzorowania rzeczywisości. Przerabiając fotę w PS IMHO można tylko po to aby "doprowadzić" ją do jak nawierniejszego pokazania rzeczywisości.
    A wiadomo, że często fotografia nie przedstawia rzeczywisego obrazu.
    system EOS

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chavez Zobacz posta
    Jak dla mnie to fotografia jest sztują odwzorowania rzeczywisości. Przerabiając fotę w PS IMHO można tylko po to aby "doprowadzić" ją do jak nawierniejszego pokazania rzeczywisości.
    Ale każdy inaczej tą rzeczywistość odbiera . Dla niektórych PICASSO to odzwierciedlenie rzeczywistości dla innych bochomazy .

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chavez Zobacz posta
    Podzielam takie podejście.
    Szkoda tylko że z wątku o dwóch bardzo fajnych puszkach zrobiła się kolejna wojenka, najpierw o to czyja technika ustawiania ostrości jest lepsza, potem, po raz kolejny, cyfra kontra analog.

EDIT: chciałem też coś napisać o puszkach, bo akurat używam eosa 33, kupionego świadomie zamiast planowanego wcześniej 50e, ale to by chyba trzeba się cofnąć o kilka stron, w tym wątku...
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 30-01-2007 o 15:24
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ramirez Zobacz posta
    Edit
    A co do obsługi Eye control w okularach, to chyba rzeczywiście słabiej działa. Nie mam wady wzroku, więc nie znam problemu z autopsji, ale mój kolega "okularnik" nie przepadał za tym wynalazkiem. Inna sprawa, że on w ogóle nie przepada za nadmairem automatyzacji i nowinek technicznych
    Ja mam okulary i w 50-tce niemiałem żadnych problemów. Być może zależy to też od wady wzroku.

(...) ale będę się na przykład upierał, że muzyka stworzona za pomocą instrumentów, niezależnie od jej gatunku, jest lepsza od muzyki techno, czy innej komputerowej.
    Case czy Ty wogóle czytasz czasami to co piszesz? Przecież to ogólniki pozbawione jakiegokolwiek sensu.

Problem polega na tym, że Ty strasznie uogólniasz. Wrzucając wszystko i wszystkich do jednego worka. Po za tym tak na prawdę to walczysz o słowa. Bo obojętnie jak to nazwać to coś wchodzi przez obiektyw(dziurkę) na matrycę/kliszę i później z niej wychodzi w bardzo różnej postaci. I nie rozumiem czemu to ma takie znaczenie jak się to nazywa i co sie z tym później robi. Dla mnie może się nazywać, że robię fotocyfrę albo cyfrografię. I co? Strata czasu na takie jałowe dyskusje.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

A jeśli robisz zdjęcia, które nie wymagają 4 kl/s, za to wymagają szybkiego AF, 50/50E.
    Tyle z mojej strony.
    Myslisz sie kolego.
    Uzywam rownolegle obu 30 i 50 od kilku lat, i czasem zdarza mi sie po 40 rolek na miesiac.
    Uzywam tylko srodkowych punktow AF. I niestety 30 jest szybsza z tymi samymi szklami. Mysle ze ma nowszy procesor i porzez to lepiej chodzi.
    Druga rzecz jakiej mi brakuje w 50 to brak przycisku do podgladu GO.
    I co mnie wnerwia to halas. Swego czasu bylem gotow dorzucic pare stow aby wyminic 50 na 30 wlasnie tylko ze wzgledu na to glosne klapanie.
    Ale mi przeszlo. Bez gripu 50 duuuuzo lepiej sie trzyma, a 30 to aparat z gory przeznaczony do pracy z gripem. No i wizjer w 50 nieco lepszy.

Coś już napisał Awatar CASE
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pomijając wszystkie OT: moim zdaniem 50-tka jest lepsza od 30/33. Koniec.
    Canon jakiś tam, bo lubię
    Nie dla PS'a, mniejsze nie dla syfry.

Moje www
    Zobacz mnie na GoldenLine...
    ...i na LinkedIn

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Pomijając wszystkie OT: moim zdaniem 50-tka jest lepsza od 30/33. Koniec.
    Oczywiście szanujemy Twoją opinię ;-)

Coś już napisał Awatar CASE
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To bardzo się cieszę.
    "EOS 33/30 - prawie jak aparat" Joke.
    Canon jakiś tam, bo lubię
    Nie dla PS'a, mniejsze nie dla syfry.

Moje www
    Zobacz mnie na GoldenLine...
    ...i na LinkedIn

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

To bardzo się cieszę.
    "EOS 33/30 - prawie jak aparat" Joke.
    No to może małe battle, Twoja pięćdziesiątka kontra moja trzydziestka trójka

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów