Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 114

Wątek: O skutkach organizowania plenerów na Dworcu Centralnym w Wawie

Początki nałogu Awatar Fan nr 1
    Miasto
    Bielsko Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez katonczyk Zobacz posta
    Idiotyzm. Pan naczelnik dworca moze naskoczyc.
    .
    Oczywiście, że idiotyzm, ale obawiam się, że jak podejdzie policja to raczej ty możesz naczelnikowi naskoczyć ??:

Dopiero zaczyna Awatar katonczyk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fan nr 1 Zobacz posta
    Oczywiście, że idiotyzm, ale obawiam się, że jak podejdzie policja to raczej ty możesz naczelnikowi naskoczyć ??:
    Wbrew pozorm konsekwencja mozna sporo zdzialac- metoda zdartej plyty. Pytamy sie wciaz dlaczego nie mozna robic zdjec - brak reakcji, mowia, ze chca zabrac nam karty - pytam sie na jakiej podstawie, itd. itd. Grzecznie, ale rzeczowo, nie dajmy sie zwariowac. Tak samo w urzedach. To my placimy podatki, aby m.in. policjanci mogli sobie chodzic i nas "chronic", zeby urzednicy sobie siedzieli i nikt tutaj nam nie robi łaski.
    Sprzęcior: Mózg 10 bilionów neuronów | Oczy - AllNatural -1,5 dioptrii | Ręce - sztuk dwa, pięciopalczaste

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

dzieki linkowi od arturs dogrzebalem sie do czegos takiego:

http://daniel.chrzanowscy.com/zakaz.htm#1

Metro Warszawskie:

"Szanowny Panie,

uprzejmie informujemy, że w Metrze Warszawskim nie ma zakazu fotografowania aparatem małoobrazkowym. Nie wolno tylko używać lampy błyskowej. Uzyskanie pozwolenia potrzebne jest w przypadku używania profesjonalnych aparatów fotograficznych z dodatkowym oświetleniem. Aby uzyskać takie pozwolenie należy zwrócić się pisemnie o zgodę do Zarządu Metra Warszawskiego sp. z o.o. ul. Marszałkowska 77/79, zaś o dodatkowe informacje do Rzecznika prasowego tel. 621-72-48 lub 655-30-76

Metro Warszawskie"

Po długim czasie doczekałem się maila od Metra Warszawskiego. Jest super, można robić zdjęcia. Zastanawia mnie jednak część o aparacie małoobrazkowym, ale sądzę, że wynika to z brakiem obeznania przez korespondenta z techniką fotograficzną.

Warto tylko dodać, że zgodnie z regulaminem Metra Warszawskiego nie można używać lamp błyskowych oraz własnego o�wietlenia... co wydaje się logiczne.

W Metrze obowišzuje również zakaz instalowania czegokolwiek... ponieważ ciecie z Metra sš wyjštkowo ambitni za taka instalację uważajš statyw i ponoć się ostro czepiajš - sam nie sprawdzałem.

Ponoć nie jest również wielkš sztukš uzyskać pozwolenie na fotografowanie w Metrze, W tej sprawie trzeba zadzwonić do rzecznika. Je�li planuje się poważniejsze zdjęcia i nie ma czasu użeranie się z ochroniarzami lepiej to załatwić wcze�niej.
    analogicznie moze to swiadczyc o tym ze jedyna rzecza jaka zrobiliscie zle bylo zabranie statywow, a reszta juz poszla sobie ot tak, wy wiecie ze macie prawa, oni sa przeknani ze zarzadzenia ich szefa (mimo iz z prawem zgodne nie sa) sa wazne bo jego zarzadzenia widzieli a o waszych prawach w zyciu nie slyszeli, i walczcie sobie z wiatrakami... sprobujcie moze bez statywu, tak jak to zrobil zapewne reporter z GW
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Byliśmy raz ze statywami, raz bez. Dwukrotnie nam uwagę zwrócili. Co do metra, to zastrzeżeń nie mam. Spytałem się panów policjantów, czy można robić zdjęcia, powiedzieli,*że tak, jeśli nie będę używał statywu, ani lampy błyskowej. Policja w metrze jest jakoś przyjażniej do człowieka nastawiana
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Czy mozna w metrze w Warszawie postawić walizkę czy trzeba ja trzymać w ręce?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

jak postawisz to ją zainstalujesz.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mungo Zobacz posta
    Co do metra, to zastrzeżeń nie mam. Spytałem się panów policjantów, czy można robić zdjęcia, powiedzieli,*że tak, jeśli nie będę używał statywu, ani lampy błyskowej. Policja w metrze jest jakoś przyjażniej do człowieka nastawiana
    Ja ze 4 lata temu podobnie... udalo sie focic bez lampy i statywu ale po ok pol godzinie zaczeli mnie wyganiac "bo rozpraszam motoriczych" . Usmialem sie ale juz konczylismy wiec sie nie burzylem za mocno (efekt ).

Coś już napisał

Domyślnie

Ty rozpraszales, Twoj aparat czy moze Twoja dziewczyna?
    350d+grip, tamron 28-75/2.8

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Chyba dziewczyna
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie A może zrobić masę krytyczną fotografów na Centralnym?

Spiknąć się w jakiś dzień i w kilkadziesiąt osób wejść na peron i robić zdjęcia... W grupie siła, niech się zrobi hałas i już.
    Każdy zrobi zdjęcia jakie będzie chciał i sprzeda za gruuubą kasę na przekór "naczelnikowi"

Co?

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów