W!
A ja powiem tylko tyle, ze wiekszosc mankamentow znika po podpieciu dobrych (!) szkiel Canona i dlatego tez juz nigdy nie kupie niczego co zaczyna sie od T, S itp... Jak sie chce sprawny i poprawny AF to niestety trzeba zaplacic. Ja jak sobie sprawdzam moja 35L to uwaga na 30D mam lekki BF, na 5D nie ma nic. I co wniosek ze pewnie cos nie tak z body, otoz nie... Wszystkie inne szkla na 30D (w tym 24-70, 10-22 czy 85 oraz 70-200 i 135), dzialaja pieknie. Niestety trzeba sie nameczyc aby skompletowacperfekcyjne szkla do body swojego albo sie tym nadmiernie nie przejmowac. Nomen omen (heh), sam kalibrowalem ta 35L sprzetem do kalibracji Canona, szklo bylo po wymianie silnika i odsprzedane serwisowi, a nastepnie ja je zakupilem i powiem tak ze nie da sie precyzyjnie dostroic szkile do calego spektrum puszek. Najlepiej przyjechac ze swoja pucha i najpier ja sprawdzic a nastepnie szkla kalibrowac do niej.
A gwarancje musisz miec podbita, aby byla wazna pieczatka sklepu z dnia sprzedazy na FA.
Zdrowko i powodzenia