.... eeee, a ja wlasnie zdalem sobie sprawe (chcac kupic 30D po sprzedazy trabanta bis), ze kupowanie 30D przed premiera nowej puszki na wiosne to strzal w kolano i ... zbieram na 5D.
To co mam czekac na nowe "5D" az stanieje stare czy ... no wlasnie co byscie kupili dzisiaj na moim miejscu (nie pisze o szklach bo mam 24-105 i 100-400)?
pozdrawiam,
z pozdrowieniami "69"
myślę że FF to tylko kwestia czasu, 5D będzie tanieć...bo następca tej puszki też za jakiś czas zacznie tanieć, Następca 5d przyśpieszy obniżki piątki, coraz więcej ludzi będzie stać na 5D i myśle że jeśli ta puszka pójdzie jeszcze troche w dół to pojawią się osoby z innych systemów gotowe przejść na Canona dla tego korpusu, a reszta producentów na pewno zdaje sobie z tego sprawę i jak chce się liczyć i nie stracić klientów to nie ma wyjścia, Sony ma kase, dobry marketing i robi matryce-Myśle że już niedługo każą nam czekać - a Nikon zwyczajnie nie będzie miał wyjścia.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez albercikk ; 17-01-2007 o 10:09
C - lustra, szkła i błysk
Jezeli wolisz kupic 40D za 4500-5000 zamiast 30D za 3500, lub nastepce 5D (3D?!?) za 12000 zamiast 5D za 8000, to proponuje poczekac.
Canon nie ma konkurencji na rynku FF i raczej miec nie bedzie (chocby nawet Sony wypuscilo FF w cenie 4000), tak wiec nie ma co sie spodziewac jakiejs rewolucji w tym segmencie. Jedyne co to mozesz poczekac i zapolowac na uzywanego 5D w cenie kolo 6-7k.
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
No ale wg twojej teorii to takie szkiełko zdrożeje bo jest do FF.
Ja bym nie sprzedawał trabanta tylko spokojnie czekał na coś lepszego od Canona. 5D za drogi jak na to co oferuje a 30D jeszcze trochę niedorobiony w porównaniu z obecną konkurencją.