A podpowiedzcie panowie gdzie można nabyć takiego dandeliona ? szperam w googlach i znajduję gotowe pierścienie albo same dandeliony gdzieś w krajach kwitnącej wiśni za walutę której nigdy na oczy nie widziałem ;-)
Podpowiedzcie please
A podpowiedzcie panowie gdzie można nabyć takiego dandeliona ? szperam w googlach i znajduję gotowe pierścienie albo same dandeliony gdzieś w krajach kwitnącej wiśni za walutę której nigdy na oczy nie widziałem ;-)
Podpowiedzcie please
Popytaj na forum M42. "Enter" (http://forum.stock-photo.pl/profile....ewprofile&u=40) ma zajmować się impotem tych układów.
Mam jeszcze dwa na zbyciu![]()
Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł![]()
Co do ceny to mogę wysłać PM z kwotą :-) Co do tego jaka to wersja to nie mam zielonego pojęcia. Ciekawi mnie tylko jedno i może ktoś to będzie potrafił wytłumaczyć. Jaki wpływ ma dandelion na ostrzenie przy jakiejś konkretnej przysłonie, skoro pomiaru ostrości dokonuje puszka, a dandelion tylko ją oszukuje, że jest podpięty do niej obiektyw EF?
Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł![]()
Ja ostatnio zakupiłem takowy adapter od kolegi Propiego za 220 złociszy z przesyłką. Mocuje się do mojego 300D z lekkim oporem ale bez kópotów.Potwierdzenie dział świetnie z posiadanym Jupiterem 3,5/135 aczkolwiek jest to wersja dandeliona która działa do przysłony 5,6.Powyżej potwierdzenie nie działa ale nie jest to problem bo w przypadku Jupitera który nie posiada automatycznej przysłony ostrzę i tak na pełnej dziurze a następnie domykam.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników dandelionów :grin: