Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Jaki adapter pod dandeliona?

Mieszany widok

ABARTH
    Guest

Domyślnie

A podpowiedzcie panowie gdzie można nabyć takiego dandeliona ? szperam w googlach i znajduję gotowe pierścienie albo same dandeliony gdzieś w krajach kwitnącej wiśni za walutę której nigdy na oczy nie widziałem ;-)

Podpowiedzcie please

Początki nałogu Awatar Ramirez

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ABARTH Zobacz posta
    A podpowiedzcie panowie gdzie można nabyć takiego dandeliona ? szperam w googlach i znajduję gotowe pierścienie albo same dandeliony gdzieś w krajach kwitnącej wiśni za walutę której nigdy na oczy nie widziałem ;-)

Podpowiedzcie please
    Popytaj na forum M42. "Enter" (http://forum.stock-photo.pl/profile....ewprofile&u=40) ma zajmować się impotem tych układów.

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

Mam jeszcze dwa na zbyciu
    Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CoNic Zobacz posta
    Mam jeszcze dwa na zbyciu
    Za ile i czy te nowsze, "ostrzace" przy duzej przyslonie? Jesli mowisz o elektronice, a nie o gołym adapterze.
    Ostatnio edytowane przez mrek ; 11-01-2007 o 21:41
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

Co do ceny to mogę wysłać PM z kwotą :-) Co do tego jaka to wersja to nie mam zielonego pojęcia. Ciekawi mnie tylko jedno i może ktoś to będzie potrafił wytłumaczyć. Jaki wpływ ma dandelion na ostrzenie przy jakiejś konkretnej przysłonie, skoro pomiaru ostrości dokonuje puszka, a dandelion tylko ją oszukuje, że jest podpięty do niej obiektyw EF?
    Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CoNic Zobacz posta
    Co do ceny to mogę wysłać PM z kwotą :-) Co do tego jaka to wersja to nie mam zielonego pojęcia. Ciekawi mnie tylko jedno i może ktoś to będzie potrafił wytłumaczyć. Jaki wpływ ma dandelion na ostrzenie przy jakiejś konkretnej przysłonie, skoro pomiaru ostrości dokonuje puszka, a dandelion tylko ją oszukuje, że jest podpięty do niej obiektyw EF?
    Ciekawi Cie jako uzytkownika czy jako sprzedawce? Sprawa wyjasniona jest na forum M24. Cene prosze wyslij. Czekam.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Ja ostatnio zakupiłem takowy adapter od kolegi Propiego za 220 złociszy z przesyłką. Mocuje się do mojego 300D z lekkim oporem ale bez kópotów.Potwierdzenie dział świetnie z posiadanym Jupiterem 3,5/135 aczkolwiek jest to wersja dandeliona która działa do przysłony 5,6.Powyżej potwierdzenie nie działa ale nie jest to problem bo w przypadku Jupitera który nie posiada automatycznej przysłony ostrzę i tak na pełnej dziurze a następnie domykam.

Pozdrawiam wszystkich użytkowników dandelionów :grin:
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Uprawnienia umieszczania postów