Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Wątek: 350 czy 400?

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    (...)a jak już się nieco nauczymy, to potem kupować cos lepszego, a nie tylko nowy model z tej samej najniższej półki.
    Dlaczego? Jak się maluch rozsypie to do bujania się po mieście wystarczy cc. Ja jestem póki co przekonany, że moim następnym aparatem po 350D (gdy się zużyje, to przecież plastik) będzie lowendowy Canon.

Chyba że zostanę w międzyczasie prezesem NBP na przykład...
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu Awatar Fakungio

Domyślnie

Ta...
    Pogoń za nowościami...
    Ten 9 polowy Af i tak do niczego się nie przyda bo w większości przypadków robisz na centralnym. 10MPX...brzmi ładnie...ale widziałem zdjęcia z Nikona d70s i Minolty 7d - niby 6MPX - a piękne!! Więc te dodatkowe 2 MPX w stosunku do 350D można między mity wsadzić.
    Co do czyszczenia matrycy to już kompletny śmiech )) Chyba że robisz zdjęcia na pustyni.
    Teraz to kupiłbym 350D body + Tamrona 18-50 2.8 i bajka.

A Tamrona i tak kupię!!!

pozdrawiam

PS. A drugi malutki wyświetlacz LCD w 350D jest sexy
    PS2. Porównywałem zdjęcia z 3.2MPX i 8 z Canona 350D w Labie...przy odbitkach 20:30 przy Kitowym objektywie nie widzę różnicy.
    To co dopiero 8 a 10MPX - drukarki tego nie wychwycą!!!!!
    Ostatnio edytowane przez Fakungio ; 09-01-2007 o 02:13
    Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Łosiek
    Guest

Domyślnie a może d70s?

a jak dołacze się do wątku z jescze jednym zapytaniem: a może d70s? to bedziecei bardzo krzyczeć Też zastanawiam sie nad swoim pierwszym lustrem. Na placu boju w tej chwili prowadzą d70s i 400d. Nikon d80 kusi ale nie mam tyle funduszy. Pewie polecicie 400d. Tak wiem nowsza konstrukcja, mniej szumów. A poza tym? D70s lepsza ergonomia, lepszy kit. Prosze o pomoc. Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar Fakungio

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Łosiek Zobacz posta
    a jak dołacze się do wątku z jescze jednym zapytaniem: a może d70s? to bedziecei bardzo krzyczeć Też zastanawiam sie nad swoim pierwszym lustrem. Na placu boju w tej chwili prowadzą d70s i 400d. Nikon d80 kusi ale nie mam tyle funduszy. Pewie polecicie 400d. Tak wiem nowsza konstrukcja, mniej szumów. A poza tym? D70s lepsza ergonomia, lepszy kit. Prosze o pomoc. Pozdrawiam.

Ta d70s to super maszynka

AAA i jeszcze jedno.

Porównywanie tych aparatów to jak porównywanie różnych odtwarzaczy DVD.

Idź do MediaMarktu i poproś o podłączenie tego za 300zł i za 1500 zł jak zobaczysz różnicę to gratuluję
    Canon 50D + EF 24-105 f/4 L+ Sigma 50mm 1.4 EX DG

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    ... Ja przesiadłem się z 350D na 30D i uważam, że krok jest spory, choć gdybym miał więcej funduszy kupiłbym FF. Mam teraz obydwa te aparaty, jeden w zapasie i nie porównałbym między nimi różnicy tak jak Trabanta z Maluchem. ...
    Nie zrozumiałeś mnie :-) W kwestii aparatów z najniższej półki miałem na myśli:
    Trabant - 300D (to każdy wie)
    Maluch - 350D
    Bis - 400D (pamiętacie chyba "BISa" ? taki maluch z większą szybą z tyłu :-))

Natomiast zmianę korpusu z trzycyfrowego na dwucyfrowy uważam za sensowną, o ile ktoś jest przekonany do APS-C, o czym wspomniałem wcześniej.

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Dlaczego? Jak się maluch rozsypie to do bujania się po mieście wystarczy cc....
    Zgoda, ale przecież ja nie napisałem, żeby kupować lepszy model gdy nam się stary rozsypie, tylko gdy nauczymy się jeździć :-)
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 09-01-2007 o 11:15
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Zablokowany
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

czytałem test tego systemu czzyszzczenia matrycy , w sumie to aparatu , który był wykorzystany gdzies w maroku , a jak wiadomo pełno tam piachu Obiektyw był zmieniany doysc czesto , i na matryce wpadłoi pare drobinek piasku , ale bylo to niezauwazalne , syetem jakos tam działał ale jak sam autor napsiał nie obyło sie bez recznego czyszczenia matrycy . Wiec uwazam ze jak ktos ma za duzo kasy moz ekupic sobie 400 , ale według mnie po co? w zupełnosci wystarczy matryca w 350tce , procek ten sam , wiec po co przepłacac? a wiekszy wysw tez mnie nei przekonuje . Nie na tyle zeby dołozyc 500 zł

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

ja polecam kupno 300D - matryca na potrzeby internetu wystaczy a lepiej lezy w rece. Reszta to samo co 350D. MOzna dosc tranio takiego 300D pewnie kupic.
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kris75 Zobacz posta
    (...)Reszta to samo co 350D.
    Nie bardzo, jednak trochę różnic jest zwłaszcza jeśli chodzi o szybkośc działania.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Bis - 400D (pamiętacie chyba "BISa" ? taki maluch z większą szybą z tyłu :-))
    Jasne, że pamiętam. To był dopiero hatchback :grin:.
    Ale, że 300D to Trabant, to nie wiedziałem.

Cytat Zamieszczone przez Łosiek Zobacz posta
    Tu nie chodzi o to żeby namawiać do sprzętu canona. Twoja sprawa jaki system wybierzesz. My kiedyś wybraliśmy canona (ja osobiście nie żałuję), stąd udzielamy się na tym forum. Poczytaj trochę i sam zdecyduj.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 10-01-2007 o 20:51
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Ale, że 300D to Trabant, to nie wiedziałem...
    Oj, to staaare określenie.
    Gdy 300D się pojawił na rynku, to jakością obudowy odbiegał od pozostałych DSLRów w tak znaczący sposób jak enerdowski Trabant od pozostałych samochodów i stąd właśnie wzięło się to określenie.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów