Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 80

Wątek: #31 Renomowane i sprawdzone sklepy fotograficzne

Bywalec Awatar tomygun

Domyślnie

Więc i ja się dołącze, choć nie będę oryginalny, ale może tak trochę w ramach doinformowania...
    http://www.d-photo.pl/ ul. Lwowska 24 oraz http://www.foto-beta.pl/ ul. Basztowa 17 to w sumie jedna firma jak można to wywnioskować z ich stron. Choć warto sprawdzać oba bo czasami różnią się ceny, ale zawsze można wyegzekwować tą ze sklepu gdzie znaleźliśmy taniej na necie.
    Ja kupowałem u nich body 400d (Lwowska) i 50 1.8 (na basztowej) w obu przypadkach bardzo miła i fachowa obsługa, dają 10 dni na sprawdzenie sobie sprzętu w domu, jak coś nie gra to wymieniają od ręki później co mnie do nich przekonało dają 2 lata gwarancji, a w wielu sklepach jest tylko rok, choć zawsze było parę groszy drożej, ale ta 2 letnia gwarancja mnie przekonuje.
    Pozdrawiam w nowym roku

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Polecam cyfrowe.pl

Kupowałem obiektyw Sigma 70-300. Po 10 minutach od zlozenia zamowienia przez internet, zadzownili potwierdzic zamowienie. Mailem zostalem poinformowany, ze pieniadze doszly. Rowniez mailem poinformowano mnie, ze paczka juz poszla. Dwa dni pozniej zadzwonil do mnie kurier, informujac, ze ma paczke dla mnie i prosi o spotkanie w godzinach najbardziej mi pasujacych. Stawil sie tak jak sie umawialismy.

Cena: 888zl + 6 zl za przesylke. Trudno porownac do Allegro - Ceny wachaly sie wtedy od 850zl do 900zl, takze, z przesylka, wyszloby mnie niewiele mniej lub wiecej.

Kolejna rzecz, ktora mi zaimponowala, to informacja o prawie konsumenta dokonujacego zakupu przez internet, a mianowicie mozliwosc zwrocenia produktu bez powodu w przeciagu 14 dni od otrzymania paczki. Mimo, ze znam to prawo, to jednak wiele sklepow internetowych nie informuje o tym tak jak cyfrowe.pl

Narazie kupilem tam tylko obiektyw, ale wiem, ze zakupie tam rowniez inne rzeczy do mojej 350.
    Ślubna
    No i niestety N.

alap
    Guest

Domyślnie www.digiwowo.com

Kupiłem w Digital Camera (www.digiwowo.com). Dawniej w Niemcach, obecnie w Luxemburgu.

zakupy w czerwcu 2006 i grudniu 2006 z canonowskim rabatem dla Europy.

5D+EF24-105L w czerwcu (2540EURO)
    EF17-40L w grudniu(440Euro)

w sumie kupiłem już kilka rzeczy.

ceny po rabatach (Canon Cashback) 300 i 100 Euro i bez VAT
    obsługa przyjemna i pomocna
    transport bez zarzutu, opakowanie b. dobre,
    czasem trzeba poczekać z jeden dzień na reakcję, ale zawsze bardzo ok.
    realizują też rzeczy których nie ma na stronie

sprzęt bez zarzutów jakościowych

skusił mnie cashback, ale sprawdziłem jak sklep działa kupując Lumixa dla żony.

Alap

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukasbadu Zobacz posta
    Rok temu kupowałem tam kita 350D i 50mm/1.8, ostatnio Ixusa dla matki. Mieli kiedyś przerażającą stronę www, teraz jest nowa - przerażająca w mniejszym stopniu. Dlatego zdecydowałem się na odbiór osobisty. Mimo pozorów bardzo godni polecenia, zwłaszcza cenowo, w razie czego - lokalizacja idealna - przy Jana Pawła, z wielkim szyldem "CANON" nad wejściem. Jeżeli się nie mylę, byli kiedyś autoryzowanym dytrybutorem...

Korba
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hao Zobacz posta
    Mieli kiedyś przerażającą stronę www, teraz jest nowa - przerażająca w mniejszym stopniu.
    Kupowalem tam 400D pod koniec wrzesnia ... moje zamowienie zginelo - system im padl i jak odtworzyli kopie to czesci zamowien nie bylo
    Jakos jednak udalo sie zlozyc zamowienie telefonicznie i aparat odbieralem osobiscie ... co prawda nie bylo go na czas (zamowienie skladalem tydzien przed odbiorem sprzetu) bo przez zgubione zamowienie nie wiedzieli ze ktos go chce i dostalem dopiero dzien pozniej (w sobote)

Potem kupowalem tam gripa ... sytuacja tez byla niewesola - odbior tez sie opoznil a na stronie wcale nie mieli tego gripa (byl tylko z zestawem 350D) musialem dzwonic, pytac, ponaglac, przypominac itp ale trzeba im przyznac ze nie zlewali mnie ale starali sie pomoc

Niemniej niektore ceny maja dobre i ze wzgledu na cene pewnie tam cos jeszcze kupie ... jednak jak jakis inny sklep ma towar w bardzo podobnej cenie to raczej kupuje w tym drugim

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Kubaman - moze dodatkowo sklepy ktorych NIE POLECACIE? Zeby rowniez przestrzec? Ja osobiscie polecam wczesniej opisana Fotopanorame (ostatnio kupowalem 30D) Bardzo mila obsluga, mozliwosc negocjacji cen, testowanie na miejscu i dodatkowo 7 dni na zwrot sprzetu. POLECAM!

Nie polecam natomiast sklepu (malego) ktory miesci sie kolo Bagateli w Krakowie (boczna uliczka) Ceny moze maja i atrakcyjne tylko jakos dziwne zasady kupowania tam panuja, w przypadku kupowania aparatow i szkiel to paragony wypisywane recznie. Niby mozna negocjowac ceny ale suma summarum i tak skoro puszka kosztuje 2800 ty wynegocjujesz na 2600 to staje na 2700 bo facet twierdzi ze musi cos zarobic. Kupowalem tam mojego 350D ale nie sadze abym robil tam jeszcze zakupy. I do tego jeszcze te historyjki naciagane. Nie nie nie/

Acha.. caly sprzet pochodzi najprawdopodobniej z Niemiec (no w kazdym razie i pudelka od obiektywow maja GUT i pudlo po Canonie tez mialo GUT , pewnie stad te atrakcyjne ceny. Gorzej tylko z realizacja gwarancji!
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 15-01-2007 o 10:57
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Kobaman - moze dodatkowo sklepy ktorych NIE POLECACIE? Zeby rowniez przestrzec?
    tak to rozumiałem, oczywiście jesli będziemy się trzymali zasad wymienionych w pierwszym poście.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

www.fotoit.pl

kupowałem BG3 i sigme 70-200 2.8, w rozliczeniu przyjmują stary sprzęt:smile:
    miło i sympatycznie, bez problemów

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

no to jeszcze raz medfoto.. kupowana sigma 50-500 - mieli najnizsza cene jaka udalo mi sie znalezc i jeszcze zeszli w dol, blyskawiczna wysylka do osoby od ktorej odebralem sprzet osobiscie.. milo, sympatycznie no i, co wazne, mozna w spokoju przetestowac sprzet :-)
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 15-01-2007 o 00:38

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

FOTOIT czasem mam wrażenie, że bardziej pracuję na nich, niż na rodzinę. Zostawiłem u nich lekko licząc ponad 50kzł, tylko raz miałem drobne problemy z otrzymaniem faktury (kupowałem pierwszy 5d zaraz po premierze, po fakturę kazali przyjść za tydzień, a po tygodniu spytali "kto ja jestem"). Później już bez najmniejszych problemów. Mili goście, szybka obsługa, nie ma problemów z testowaniem.
    Fotoekspert u Tomka robiłem wiele zakupów w dawnych czasach. Chyba najmilszy sprzedawca, jakiego znam. Wszystko da się wynegocjować, bierze używany sprzęt w rozliczeniu. Ma niesamowitą renomę i jest bardzo uczciwy. Ma też śliczne koty (NMSP)
    BHphoto w sumie wyróżnia się z natłoku tylko tym, że zatrudnia Polaka i bez problemu można się dogadać "przez ladę". Nie zawsze mają mniej popularne egzemplarze szkieł czy akcesoriów, trzeba się upewniać jadąc do sklepu.
    Jarek

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów