Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 80

Wątek: #31 Renomowane i sprawdzone sklepy fotograficzne

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Kubaman - moze dodatkowo sklepy ktorych NIE POLECACIE? Zeby rowniez przestrzec? Ja osobiscie polecam wczesniej opisana Fotopanorame (ostatnio kupowalem 30D) Bardzo mila obsluga, mozliwosc negocjacji cen, testowanie na miejscu i dodatkowo 7 dni na zwrot sprzetu. POLECAM!

Nie polecam natomiast sklepu (malego) ktory miesci sie kolo Bagateli w Krakowie (boczna uliczka) Ceny moze maja i atrakcyjne tylko jakos dziwne zasady kupowania tam panuja, w przypadku kupowania aparatow i szkiel to paragony wypisywane recznie. Niby mozna negocjowac ceny ale suma summarum i tak skoro puszka kosztuje 2800 ty wynegocjujesz na 2600 to staje na 2700 bo facet twierdzi ze musi cos zarobic. Kupowalem tam mojego 350D ale nie sadze abym robil tam jeszcze zakupy. I do tego jeszcze te historyjki naciagane. Nie nie nie/

Acha.. caly sprzet pochodzi najprawdopodobniej z Niemiec (no w kazdym razie i pudelka od obiektywow maja GUT i pudlo po Canonie tez mialo GUT , pewnie stad te atrakcyjne ceny. Gorzej tylko z realizacja gwarancji!
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 15-01-2007 o 10:57
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Kobaman - moze dodatkowo sklepy ktorych NIE POLECACIE? Zeby rowniez przestrzec?
    tak to rozumiałem, oczywiście jesli będziemy się trzymali zasad wymienionych w pierwszym poście.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

www.fotoit.pl

kupowałem BG3 i sigme 70-200 2.8, w rozliczeniu przyjmują stary sprzęt:smile:
    miło i sympatycznie, bez problemów

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

no to jeszcze raz medfoto.. kupowana sigma 50-500 - mieli najnizsza cene jaka udalo mi sie znalezc i jeszcze zeszli w dol, blyskawiczna wysylka do osoby od ktorej odebralem sprzet osobiscie.. milo, sympatycznie no i, co wazne, mozna w spokoju przetestowac sprzet :-)
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 15-01-2007 o 00:38

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

FOTOIT czasem mam wrażenie, że bardziej pracuję na nich, niż na rodzinę. Zostawiłem u nich lekko licząc ponad 50kzł, tylko raz miałem drobne problemy z otrzymaniem faktury (kupowałem pierwszy 5d zaraz po premierze, po fakturę kazali przyjść za tydzień, a po tygodniu spytali "kto ja jestem"). Później już bez najmniejszych problemów. Mili goście, szybka obsługa, nie ma problemów z testowaniem.
    Fotoekspert u Tomka robiłem wiele zakupów w dawnych czasach. Chyba najmilszy sprzedawca, jakiego znam. Wszystko da się wynegocjować, bierze używany sprzęt w rozliczeniu. Ma niesamowitą renomę i jest bardzo uczciwy. Ma też śliczne koty (NMSP)
    BHphoto w sumie wyróżnia się z natłoku tylko tym, że zatrudnia Polaka i bez problemu można się dogadać "przez ladę". Nie zawsze mają mniej popularne egzemplarze szkieł czy akcesoriów, trzeba się upewniać jadąc do sklepu.
    Jarek

Coś już napisał Awatar Priest
    Miasto
    Żyrardów

Domyślnie

Ja też kupowałem w FOTOIT jednak do czasu
    ostatnim razem zadzwoniłem do nich rano koło 10 żeby spytać, czy mają 20D, koleś powiedział, że mają, więc powiedziałem, że ok i poszukam jeszcze w innych sklepach a jak się zdecyduję to zadzwonię jeszcze raz, żeby potwierdzić.
    Koło 12 zadzwoniłem jeszcze raz żeby spytać czy nadal 20D jest u nich na stanie, koleś powiedział, że jest wiec poprosiłem, żeby mi odłożył, a ja po niego przyjadę.
    Przyjeżdżam do nich wieczorem i okazuje się, że przed godziną sprzedali tę 20
    Jako, że nie mieszkam w Warszawie to trochę mi ciśnienie podskoczyło
    Zaproponowali mi za to 350D po niby niższej cenie, wiec skorzystałem z okazji, żeby trochę się nim pobawić i w pewnym momencie zadzwonił jakiś klient z pytaniem o te takie kartki z rabatem od Canona. Tak się zaczęli z niego nabijać, że to aż przykre było
    Do tej pory miałem o nich dobre zdanie, ale teraz ich podejście do klientów pozostawia wiele do życzenia.
    Na szczęście udało mi się wtedy kupić 20D w innym miejscu w wawie i nawet po niższej cenie
    20D | kit | 17-40 4 L | sigma 70-300 | 50 1.8 II
    moja galeria zdjęć

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Priest Zobacz posta
    Jako, że nie mieszkam w Warszawie to trochę mi ciśnienie podskoczyło
    Toś sie napodróżował z tego Żyrardowa
    Jak będziesz się wybierał w taką podróż jeszcze raz, daj znać, podrzucę Cię.

Do tej pory miałem o nich dobre zdanie, ale teraz ich podejście do klientów pozostawia wiele do życzenia.
    Panowie w fotoit to młodziaki, których czasem przerasta to, co robią (z ich popisowych numerów skierowanych do mnie: "35L to lipa, nie warta tych pieniędzy, które trzeba za nie dać. Nawet ostre nie jest".. Oczywiście tylko na zamówienie i cena.. Co by wiele nie pisać, kupiłem za dokładnie 50% tego, co krzyknęli.
    Mimo wszystko to sklep, gdzie nikt nie robi problemów, jak wybebeszysz im 3 kartony z rzędu w poszukiwaniu Twojego graaala. Do tego przy droższych zakupach nie robią problemów z podzieleniem faktury na kilka <3500 brutto
    Warto zauważyć, że to są sprzedawcy, nie użytkownicy tego sprzętu. Oni nie muszą się znać na tym, co sprzedają lepiej od kupującego. Oni mają to mieć na stanie, za możliwie niską cenę.

Aha, jeszcze jedna zaleta tego sklepu: wszelkie nowości mają naprawdę baaaaardzo szybko. Tylko już nie tak baaaardzo tanio.
    Jarek

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Warto zauważyć, że to są sprzedawcy, nie użytkownicy tego sprzętu. Oni nie muszą się znać na tym, co sprzedają lepiej od kupującego. Oni mają to mieć na stanie, za możliwie niską cenę.
    No tu się z tobą nie mogę zgodzić. Jak to "nie muszą znać się na tym, co sprzedają lepiej od kupującego". A to niby dlaczego ? Według mnie sprzedający powinien znać towar od podszewki. I to szczególnie jeżeli sprzedaje specjalizowany produkty.
    Oczywiście jeżeli przyjdzie ktoś "obcykany" to mu nie wcisną czego nie chce, ale w przypadku "świeżego klienta" wiedza sprzedawcy jest nieoceniona. Ja bym postawił to na równi z uczciwością sprzedawcy. No bo co z tego, że nie zostałeś naciągnięty, jak nieświadomie kupiłeś niewłaściwy produkt.
    Osobiście bardzo cenię sprzedawców co potrafią powiedzieć, ze w jakiejś kwestii technicznej to nie są za bardzo mocni, a nie "nawijają makaron".

A w kwestii tematu, to dwa razy w FOTOIT robiłem podejście do EF 85/1.8 i zostawiałem telefon, ale ani razu nikt nie oddzwonił.

Pa!

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Foto-Plus z Krakowa.
    www.sklepfotograficzny.pl
    Kupowałem tam filtry B+W oraz ostatnio obiektyw 50/1.4. Cena 1400 zł. Rewelacyjny kontakt, przesyłka na drugi koniec polski w 24 godz.
    Generalnie mam jak najlepsze doświadczenia z tym sklepem.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak się zaczęli z niego nabijać, że to aż przykre było
    hmm, to moze ze mnie bo akurat wlasnie chyba 19 dzwonilem i sie pytalem o ten zwrot z canona..

Co mówili

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów