Poprosmy Drozdiego, zeby zrobil sonde pt. "JAK TWOJA KOBIETA ROBI PIONOWE KADRY"![]()
Poprosmy Drozdiego, zeby zrobil sonde pt. "JAK TWOJA KOBIETA ROBI PIONOWE KADRY"![]()
ja wsrod znajomych tez moge z pobieznych obserwacji potwierdzic te prawidlowosc
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)
Witam,
a czy w pomieszczeniu jak już błyskacie lampą np. wbudowaną, to przy pionowym kadrze nie bierzecie pod uwagę, w którą stronę będzie padał cień na wskutek oświetlenia lampą odsuniętej od osi obiektywu ?
To chyba ma większe znaczenie niż wygoda, czy "babski" uchwyt - np. cień z lampy przed fotografowaną osobą bardzo paskudnie wygląda.
Pozdrawiam
Canon S1 IS / 400d + kit + 50/1.8
No ale blyskajac lapa zewnetrzna mozesz ja obrocic i masz cien gdzie chcesz. No prawie.
Pkt 8 regulaminu forum
Używając lampy błyskowej na aparacie czy wbudowanej występuje ten problem i czasami się zdarza że muszę tak trzymać aparat jak na zdjęciu, bo np. ktoś albo coś zasłania.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja to chętnie bym kupił ten uchwyt, dzięki któremu mimo pionowego ustawienia aparatu lampka znajduje się nad osią obiektywu.
[OT]Ktoś się orientuje czy w PL można to kupić?