Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 80

Wątek: Sprzęt komputerowy - jaki zasilacz?

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

kuna ludzie ???? pogieło was

nie dość że w Dual Core 2 są zmiejszone wymagania co do zasilania,
    naprawdę choć widziałem 100000 kompów i przedałem 10000 zasiłek to nigdy nie widzałem aby siadały firmowe zasiłki większe niż 400W , przeginacie i dajecie się nabrać na marketing producentów zasilaczy, po pomiarach komputer z core duo2 i 7900GS mocno kręconym i 3 dyskami komputer ciągmie na stałe ok 250W a momentami 320W mam starego chiefteca 400 i myślę że NIGDY go nie będe potrzebował zmienić .... mówię ci kup porządną 400 i wystarczy z nadmiarem ... a resztę wpakuj w lepszą kartę czy coś innego ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Popmart - mam propozycję: włącz się z powrotem do dyskusji o zasilaczach komputerowych dopiero wtedy, gdy na spokojnie doczytasz, że nie moc zasilacza świadczy o jego jakości, a przede wszystkim stabilność podawanych napięć. ZWŁASZCZA przy overclockingu.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DamianPa
    Popmart - mam propozycję: włącz się z powrotem do dyskusji o zasilaczach komputerowych dopiero wtedy, gdy na spokojnie doczytasz
    Gdybyś w swoim zacietrzewieniu i zadufaniu nie zauważył: on to właśnie napisał (nie chodzi o moc "nominalną").
    Cytat Zamieszczone przez DamianPa Zobacz posta
    że nie moc zasilacza świadczy o jego jakości, a przede wszystkim stabilność podawanych napięć.
    Zgadza się. I dlatego chcąc stawiać coś naprawdę krytycznego (nie mając funduszy na porządny sprzęt typu V60x) to wydłubałbym zasilacz z mojego Enlighta 230W sprzed... hoho, prawie 10 lat, albo z Della Optiplexa z tego samego okresu. Wszystkie te Wasze tagany mogą im podskoczyć.
    Cytat Zamieszczone przez DamianPa
    Kup wersję z odpinanymi przewodami - to jest prawdziwe mistrzostwo świata jeśli chodzi o porządek wewnątrz obudowy.
    No nieee móów... taki super fajny, soliny i w ogóle a nie ma tak oczywistej rzeczy w standardze??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DamianPa Zobacz posta
    Popmart - mam propozycję: włącz się z powrotem do dyskusji o zasilaczach komputerowych dopiero wtedy, gdy na spokojnie doczytasz, że nie moc zasilacza świadczy o jego jakości, a przede wszystkim stabilność podawanych napięć. ZWŁASZCZA przy overclockingu.
    niestety to wszystko fajne jest do teorii i marketingowego bełkotu w praktyce niestetu przy milionie kompów jakie widziałem pomiędzy wydatkiem 250-500 nie widać różnicy a ty karm się wykresami i super dokładnością jak tego tak naprawdę przyrost jakości o 1% hehe

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

nie no jasne...dziwne tylko dlaczego na słabszych zasiłkach komp nie stratuje...nc
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    nie no jasne...dziwne tylko dlaczego na słabszych zasiłkach komp nie stratuje...nc
    i tu popełniasz podstawowy błąd chisteryczny, bo mówisz o zasilaczach typu codagen lub hunt key czy podobne a to pewnie 70 % zasiłków u ludzi .... a ja tylko mówie że MOŻNA spokojnie średnio i nie potrzeba się jarać i kupować ZASILACZ za 500 PLN IMHO lepiej te 300pln w grafikę włożyć lub w co innego i tylko tyle . i więcej się zyska niż super hiper zasilaczem

Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

eeeee sam mam huntkey'a 400 w i nigdy nie miałem problemu ze startem więc chyba nie ja tu chisteryzuję...zresztą po Twoich obliczeniach to za 200 byś go ne kupił
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mattnick Zobacz posta
    eeeee sam mam huntkey'a 400 w i nigdy nie miałem problemu ze startem więc chyba nie ja tu chisteryzuję...zresztą po Twoich obliczeniach to za 200 byś go ne kupił

Daj spokój nie ośmieszaj się HUNT KEY to typowy zasilacz z obudów 90-140 pln i 400W siedzi w tych droższych za 140 dodajmy 400W max ... hunt key to nawet nie jest dystrybułowanych oddziielnie za bardzo .... za 200 można mieć prawdziwe 400W od firmowego producenta nieźle stabilizowany acz bez przesady i z dużym zapasem jak na core duo 2 i 7900gs

Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Co Ty p#%$%^#lisz ?? Byłeś w jakimś sklepie w ogóle ostatnio ??
    http://www.proline.pl/shop.php?prodq...rodukt&x=0&y=0
    http://zenfist.pl/cP/95_68/zasilacze-huntkey.html

A do Ciebie miałbym prośbę, żebyś mi pokazał budę z huntkeyem 400W na pokładzie...
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ech... prawie jak commodorowcy z atarowcami A Spectrum i tak górą :-D

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów