Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Elektrownie jądrowe - a ty co myślisz?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Kuba, wstyd jak na moderatora: http://canon-board.info/showthread.php?t=16495
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar Rudi
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czajna Zobacz posta
    Również jestem za... Maiałbym gdzie później pracować po kierunku energetyka
    Jeśli jesteś na Pol. Śl. na RE to raczej pomyśl najpierw nad I, II i III Etą

Pozdr
    Rudi

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rudi Zobacz posta
    Jeśli jesteś na Pol. Śl. na RE to raczej pomyśl najpierw nad I, II i III Etą
    Jestem dopiero na II roku (ISiE) ale wybieram się raczej na ITC... Nie kapuje o co chodzi z tą Etą??

Ale nie odchodząc od tematu i tak jestem jak najbardziej za i cieszę się bardzo, e wreszcie temat ruszył i co najważniejsze lud jest za... ale i tak mohery będą przeciw i nic z tego nie będzie...
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Uzależniony Awatar Qbexus
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jest alternatywa dac mocherom paleczki ebonitowe i niech pocieraja w rytm radyjak.

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Albo ebonitowe obiektywy. I nasi onaniści pocierając je też będą coś generować...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Kuba, wstyd jak na moderatora: http://canon-board.info/showthread.php?t=16495
    ha, trudno zdarza sie nawet najlepszym
    zainspirował mnie artykuł, tamtego wątku nie czytałem.

P.S> no widzę, zę snowboarder miał rację - z opinii niektórych wynika, że staruszki z Pcimia słuchające RM mają wpływ nawet na energetykę :P
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Wprowadzac jako nowosc cos, co na swiecie juz wycofuja bo sie kiepsko sprawdzilo?
    Zdecydowanie nie!

Znow wywala iles gornikow na ulice a spoleczenstwo ma bulic im na przedwczesne renty, odprawy i w postaci innych datkow?
    http://www.blog.gwiazdowski.pl/index...ontent=1&id=40
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Wprowadzac jako nowosc cos, co na swiecie juz wycofuja bo sie kiepsko sprawdzilo?
    Zdecydowanie nie!
    Zależy jaki świat, bo europa rozważa budowę nowych elektrowni i to w kilku miejscach. A nowość to żadna przecież u nas miała być ze dwadzieścia lat temu. Po za tym co się kiepsko sprawdziło? W wielu krajach spora ilość energii pochodzi z atomówek, a to że to gów...e rozwiązanie to wiadomo. Jak będzie sensowna alternatywa to nie ma sprawy ale póki co jest w powijakach, kosztuje miliardy a efekt jest nieprzewidywalny.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Z tego co nie tak dawno czytalem niemcy zamykaja atomowki przerzucajac to na wegiel.

Moim zdaniem zamiast inwestowac w to rozwiazanie majac takie zasoby wegla jak Polska warto by bylo zagospodarowac to odpowiednio zamiast inwestowac w atom. Liczac koszt zagospodarowania gowna jakie zostaje po atomowce pewnie nie wyszlo by drozej. Gornikow nie przekwalifikuja na fizykow i specow od atomistyki, zreszta jedna elektrownia nie wymaga ilus tysiecy pracownikow.
    ...

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Tym lepiej. Taniej wyjdzie. A górników w góry

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów